Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Oι στρατιώτες... κλαίνε;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 15/03/2019 - 14:45

Εδώ σύμφωνα με το λαϊκό άσμα κλαίνε και οι άνδρες, άρα κλαίνε και οι στρατιώτες, αν και με τα φύλα εδώ δύσκολα υπάρχει διαχωρισμός αφού σήμερα έχουμε και γυναίκες στρατιωτικούς και όσοι ξέρουμε από ζωή γνωρίζουμε πως τελικά οι γυναίκες είναι σκληρότερα καρύδια.

Αναφερόμαστε στην λιτή εκδήλωση, που έγινε προχθές στη Λέσχη Αξιωματικών, όπου μετά τα τυπικά της παράδοσης της Ταξιαρχίας από τον Υποστράτηγο Παναγιώτη Κιμουρτζή στον Ταξίαρχο Σταύρο Παπασταθόπουλο, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του ΓΕΣ ή της ΑΣΔΕΝ κάτι που αν θυμάμαι καλά δεν ξανάγινε και που το προσπερνάμε γιατί είναι ανεπίτρεπτο και θα στεναχωρηθούμε. Αυτή λοιπόν η εκδήλωση μετά την παράδοση έδωσε όλες τις ειδήσεις που λέμε στη γλώσσα μας, δείχνοντας ένα πρόσωπο που σπανίως βγάζει προς τα έξω ο Στρατός, από τη φύση του λιτός, στητός, σκληρός και... άκαμπτος.

Εκεί λοιπόν και μάρτυς μας το σχετικό βίντεο, που θα δείτε τηλεοπτικά και στο διαδίκτυο, ειπώθηκαν πράγματα, που σπανίως θα ακούσει κανείς γιατί απλά δεν... λέγονται τουλάχιστον στην ώρα τους.

Πως να ειπωθεί για παράδειγμα στην ώρα του, αυτό που είπε η Λιμενάρχης, όταν έδινε συγκινημένη το συμβολικό δώρο της υπηρεσίας της στον απερχόμενο Διοικητή, που παρεμπιπτόντως είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός, αυτό το έχει ο άνθρωπος, δεν διδάσκεται σε καμιά εκπαίδευση.

Δεν θα ξεχάσω είπε, όταν σε ένα πολύ δύσκολο περιστατικό, ήμουν μέσα στο περιπολικό σκάφος και περάσατε δίπλα με ένα φουσκωτό με τον Σεβασμιώτατο για να πάτε στην Παναγιά, όταν μου τηλεφωνήσατε να μου πείτε «Κράτα καλά».

Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή, πως ότι και να γίνει ο Στρατός είναι δίπλα μας.

Και εγώ δεν θα ξεχάσω της είπε ο Ταξίαρχος τα τηλεφωνήμτα σου 3,4,5 τα ξημερώματα για διάφορα περιστατικά, συμπληρώνοντας. Εδώ που τα λέμε καλύτερα να ακούω τη δική σου φωνή από του... Φραγκιά.

Το ίδιο επαναλήφθηκε και με τους υφισταμένους Διοικητές Μονάδων, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να πουν δημόσια πράγματα ακόμα και σε αποχαιρετισμούς.

Δεν θέλουμε να μακρηγορήσουμε, τα κάλυψε ίσως όλα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, που δεν διακρίνεται και για τα πολλά του λόγια. Τα είπε λοιπόν όλα με μια φράση και εκείνος συγκινημένος και... καθάρισε. Για μας, είπε, είσασταν ένα ανοικτό τηλέφωνο.

Τέλος, ελλείψει εκπροσώπου του ΓΕΣ!!! το κενό κάλυψε ο... στρατιώτης  Στρατηγός Νικόλαος Μανωλάκος πρώην Αρχηγός ΑΣΔΕΝ, όχι μόνο με την τιμητική παρουσία του αλλά με τα λόγια του.

Αυτό που μετράει, είπε, δεν είναι οι προαγωγές αλλά η προσφορά και ο Υποστράτηγος πλέον Παναγιώτης Κιμουρτζής, που μας εξέπληξε όλους η μη προαγωγή του, προσέφερε απεριόριστα.

Τα υπόλοιπα της εκδήλωσης δεν χρειάζονται, απλά επειδή έχουμε ξαναγράψει ότι δεν μπορούν όλοι να προάγονται, σημειώνουμε την ουσία και αυτό είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία και όχι μόνο στον Στρατό.

Διαβάστε τον απολογισμό του Παναγιώτη Κιμουρτζή. Ο... στρατιώτης εκτέλεσε την αποστολή του, εξέθεσε τι έκανε, παρέδοσε στον νέο Διοικητή, κατέθεσε στεφάνι στους ήρωες πολεμιστές για την υπεράσπιση της πατρίδας, έβαλε τα πολιτικά του και πήγε σπίτι του με ήσυχη τη συνείδηση.

Καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή κι’ας μην... προαχθεί και αυτός. Τα καλύτερα γαλόνια είναι η προσφορά.

 

Υ.Γ. Ασχετον. Κώστα Τριαντάφυλλο ενταύθα. Ο Μανώλης Βουρνούς και ο Σταμάτης Κάρμαντζης ρωτούν που να στείλουν μια ανθοδέσμη για το δώρο που τους κάνατε να συμπεριλάβετε τον Μάρκο Μεννή στο ψηφοδέλτιο σας.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 18/07/2019 - 18:12

Αυτό σημαίνει ότι σταματάει το… σύρμα, για το που ακριβώς βρίσκονται οι εκτός πόλης, Εφοριακοί;

Όχι βέβαια, ούτε το πρόβλημα των διωκτικών μηχανισμών φοροδιαφυγής είναι το όνομα αλλά η χάρη και εδώ φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση, χωρίς να μας προπαίρνει ο ενθουσιασμός, αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα, πως το πρόβλημα δεν είναι στη δίωξη αλλά η δυνατότητα του άλλου να πληρώνει τους φόρους του, που πρέπει να είναι πάντα λογικοί και ανταποδοτικοί.

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΣΔΟΕ και οι αρμοδιότητες του  να περάσουν στην νεοσύστατη γενική γραμματεία φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας.

Πρόκειται για ενθαρρυντικό σημάδι παρόμοιο με αυτό που ακούγεται για τις 120 δόσεις, που προκειμένου να πληρωθούν πρέπει να καταργηθούν όλες οι ηλίθιες προσαυξήσεις και να γίνουν στην ανάγκη και 240.

Βέβαια όλα αυτά για να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα πρέπει να ανοίξει η αγορά, να γίνουν επενδύσεις και να βρούν άνθρωποι δουλειά.

Μόνο ένας εργαζόμενος μπορεί να πληρώνει φόρους και δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα δεχθεί, όχι το ΣΔΟΕ ο Βεληγκέκας αυτοπροσώπως να βγεί παγανιά, να πληρώσει τα μισά των εισπράξεων του και μάλιστα άνευ λόγου.

Αφήνουμε κατά μέρος το άλλο το πανηλίθιο να απαιτεί το κράτος να παίρνει προκαταβολή φόρου.

Συνεπώς ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Δεν χρειάζονται ΣΔΟΕ και μηχανισμοί τρόμου. Όσοι και να εφευρεθούν λεφτά δεν πρόκειται να μαζέψουν, τα δε πρόστιμα τους είναι άνευ νοήματος αφού ουδείς τα πληρώνει.

Άρα στο τέλος, στην σιρμαγιά, που λένε και οι έμποροι το Ταμείο είναι άδειο.

Το ταμείο θα γεμίσει μόνο αν η φορολογία είναι τόσο μικρή, που δεν αξίζει να την αποφύγεις, και αν αυτή έχει ανταπόδοση.

Σε μια δημοσιογραφική αποστολή στην Αυστρία προτρέψαμε ως… έλληνες τον ταβερνιάρη αντί να κόψει 4 αποδείξεις των 50 ευρώ, είχαμε καθίσει σε 4 τραπέζια, να κόψει μία των 200.

Η αφοπλιστική του απάντηση;

Γιατί να πώ ψέματα στο Κράτος;

¨Ετσι. Γιατί να αποφύγει την φορολογία αφού ήταν μικρή και γιατί να πεί ψέματα σε ένα κράτος, που αν λιποθυμούσε για παράδειγμα είχε έξω από την πόρτα του το ασθενοφόρο;

Εδώ περιττεύει να πούμε ότι διπλή βάρδια ασθενοφόρου δεν έχει βγεί και είναι θέμα χρόνου η νέα Κυβέρνηση πλέον να κρεμαστεί στα… μανταλάκια.

 

Υ.Γ. Επανερχόμενη η χώρα στην πραγματικότητα, και χαιρόμενος την εικόνα στην Βουλή, όπου ελεύθερα ορκίζονταν ο καθένας όπου ήθελε, αναρωτιέμαι. Οι Ορθόδοξοι το θρήσκευμα είχαν ανάγκη της παρουσίας της μισής Ιεράς Συνόδου; Η παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν αρκετή;

Το παραπανίσιο για μια ακόμα φορά χάλασε το ίσιο.