Οι Βολισσιανοί τα κατάφεραν μπορούν και οι Καρδαμυλίτες

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 19/10/2023 - 21:10

Κατ’ αρχήν ας αναρωτηθούμε φωναχτά. Πότε χρησιμοποιήσαμε τελευταία φορά τα ΕΛΤΑ;

Καμμιά σχέση με το χθές και είναι λογικό αφού τον ταχυδρόμο τον έχομε στην τσέπη μας. Και τι… ταχυδρόμος. Και φωνή έχει και εικόνα μας δίνει και… δημοσιογράφους μας κάνει και σε λίγο μπορεί να μπορούμε να δίνομε και φιλιά στο στόμα.

Συνεπώς η τεχνολογία, ήρθε να τα αλλάξει όλα. Ο Νότης Μηταράκης σε άλλη μια ανάρτηση του λέει την πικρή αλήθεια των αριθμών. Ετήσιο κόστος ΕΛΤΑ Καρδαμύλων 50.000 ευρώ, ετήσια έσοδα 5000.

Μόνο που τα παραμεθόρια νησιά δεν είναι αριθμοί είναι κάτι παραπάνω είναι ΠΑΤΡΙΔΑ.

Οι αριθμοί μου θυμίζουν υποψήφιο Δήμαρχο που έλεγε, θα μου φέρει κάθε υποψήφιος από 20 σταυρούς. Έχω 200 υποψήφιους, ας πούμε, θα μου φέρουν 4000. Του απάντησα τότε. Ορθόν… αλλά οι υποψήφιοι είναι 1000, από 20 να φέρουν όλοι, μας κάνει 20.000 πραγματικούς ψηφοφόρους, άρα ο πληθυσμός της Χίου έπρεπε να είναι διπλάσιος.

Συνεπώς δεν είναι όλα μαθηματικά.

Και βέβαια πρέπει να πέσει το κόστος, τα λέγαμε και χθες, μας τα είπε ξεκάθαρα ο Δήμαρχος Οινουσσών, κάτι πρέπει να γίνει σε αυτή την κατεύθυνση, ας το δούν και οι Καρδαμυλίτες αλλά ας το δούν και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, γιατί θα το πάθουν όπως οι… Δήμαρχοι.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ δεν είναι μαθηματικά. Κάποια πράγματα στοιχίζουν περισσότερο, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Να δούμε μαθηματικά και τις Οινούσσες και τα Ψαρά; Να κλείσουμε και εκεί τις υπηρεσίες γιατί δεν έχουν… αντικείμενο;

Να κάνουμε ότι και οι ηλίθιοι κυβερνώντες του παρελθόντος, που έκλεισαν το Γυμνάσιο στα Ψαρά και παρ’ ολίγον αν συνεχίζονταν αυτό στο νησί, σήμερα να είχαμε σε αυτό μόνο αγριοκάτσικα;

Να κλείσουμε και την ΑΕΝ στις Οινούσσες γιατί μαθηματικά κοστίζει;

Ας μην επιχειρηματολογήσουμε άλλο, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουμε όλοι μας το θυμίζει ο… Ερντογάν, συνεπώς ας πάμε παρακάτω.

Πρέπει να κάνουμε προτάσεις στα ΕΛΤΑ να πέσει το κόστος, αλλά το γραφείο δεν πρέπει να κλείσει στα Καρδάμυλα, όπως δεν έκλεισε και στην Βολισσό απ’ όπου και η φωτογραφία, σε ανάλογη κινητοποίηση το 2020 τότε που είμασταν όλοι… μασκοφόροι.

Αύριο οι Καρδαμυλίτες δεν πρέπει να είναι μόνοι και δεν πρέπει ο αγώνας τους να περιοριστεί στο χωριό. Πρέπει να κατεβούν στην πόλη, δεν πρέπει να τους αφήνουμε στη ΧΙΟ να κλείνουν ΤΙΠΟΤΑ. Κάθε τι που κλείνει μας πεθαίνει.

Υ.Σ.: Συμφωνώ και σε ένα άλλο με το Νότη. Οι Καρδαμυλίτες όσον αφορά τα ΕΛΤΑ μπορούν να εξυπηρετούνται από τη Χίο και τον Βροντάδο. Γιατί όχι και από το… Πλωμάρι, πιο κοντά είναι.

 

 

Σχετικά Άρθρα