Οργασμός εργασιών στον θερινό Σινεμά… Δράμας

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 22/06/2020 - 22:06

Συγνώμη που επανερχόμαστε, αλλά πρώτον δεν τελειώσαμε και δεύτερον από τα… μικρά κρίνεις τα μεγάλα.

Και δεν τελειώσαμε, γιατί μείναμε ότι η παράταξη Τριαντάφυλλου προφανώς κατάλαβε το λάθος της, λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί, και απέσυρε τις ενστάσεις που είχε για την ενοικίαση του «Σινέ Κήπος» στον συμπατριώτη μας Κ. Μπολλά, ιδιοκτήτη και του «Πρεμιέρ» και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την λειτουργία του κ.λ.π.

Και επειδή… άνοιξε ο δρόμος, άρχισε ήδη οργασμός εργασιών γιατί το Καλοκαίρι πόσο είναι;

Φορτωτές καθαρίζουν τον χώρο, δημοτικοί υπάλληλοι βοηθούν, ακόμα και αρκετοί εθελοντές προσφέρουν εργασία, προκειμένου να λειτουργήσει ο χώρος.

 Μάρτυρες οι φωτογραφίες. Μόνο που αν παρατηρήσει κανείς καλά θα δεί ότι δεν παραπέμπουν στον Δημοτικό Κήπο Χίου, και αυτό διότι πράγματι αφορούν τον θερινό Δημοτικό Σινεμά της Δράμας.

Ως γνωστόν επειδή εμείς το… συζητάμε το πράγμα ακόμα, ο Δήμος Δράμας ενοικίασε τον Δημοτικό του Σινεμά στον Χιώτη Κώστα Μπόλλα, που εργάζεται και αυτός πυρετωδώς για τον επιούσιο.

Και που εντοπίως στράβωσε η δουλειά;

Απλά πράγματα, όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις χίλιες μέρες κοσκινίζεις και ως γνωστόν η επιχειρηματικότητα απεχθάνεται την… καθυστέρηση.

Και δεν μιλάμε για τον Δήμαρχο, γιατί είναι σαφές ότι θέλει και ότι το προσπαθεί πλήν όμως ελέω Αλέξη, που ακόμα δεν έχει φανεί η ικανότητα του στη… διάλυση, κουμάντο στους Δήμους δεν κάνουν οι Δήμαρχοι αλλά ο… κανένας, που είναι πιο… δημοκρατικό.

Έτσι, όπως πληροφορηθήκαμε, όσοι μπορούν κάνουν δύσκολη την ζωή του επιχειρηματία, κατά την λογική τα κάνω όλα… νόμιμα, άρα δεν θέλω να γίνει τίποτα.

Μα, ακούγεται αμέσως η φωνή του… Κηφήνα, θέλετε να γίνονται παράνομα;

Όχι, αλλά όσοι ξέρουν από γραφειοκρατία του Δημοσίου, γνωρίζουν την αλήθεια, που παραστατικά την είπε κάποτε ο τυπικότατος Μανώλης Βουρνούς. Για να αγοράσει το Δημόσιο ένα F-16 και ένα στυλό η διαδικασία είναι… ίδια.

Συνεπώς χρειάζεται ευελιξία αν θέλεις να κάνεις δουλειά, αλλιώς τηρείς τα… νόμιμα σίγουρος ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Στην αρχή του ανθρώπου του ρίξανε μια… ένσταση. Και βάση να μην έχει θα συζητηθεί τον… Δεκέμβριο. Οπότε δεν έχει πρόβλημα το ηλίθιο ελληνικό δημόσιο να πεί του ιδιώτη, ορίστε άνοιξε τώρα… Θερινό Σινεμά.

Μετά τηρήθηκαν, είπαμε όλα τα… νόμιμα, για να δεθεί ο Κάρμαντζης χειροπόδαρα. Στην ουσία αυτό ήθελαν, δεν τους νοιάζει ούτε ο Μπολλάς, ούτε το Θερινό Σινεμά.

Έβαλαν την ενοικίαση στην «Διαύγεια». Είχαν μάλιστα τα μούτρα να ζητούν 4000 ευρώ ενοίκιο για τρείς σκάρτους μήνες, ήδη του έχουν φάει τον ένα, τη ώρα που κλείσανε οι ίδιοι το «Σινέ κήπος» επειδή έμπαινε μέσα 5000 το μήνα. Τώρα πως εκείνοι έμπαιναν μέσα και ο ιδιώτης θα πλήρωνε και από πάνω, επιχειρηματίας είναι ας πάρει το ρίσκο.

Και το πήρε, προσέφερε 4000 και κάτι και το πήρε. Αλλά τώρα του λένε να κάνει και όλες τις επισκευές. Ε, βέβαια, θα τις κάνει ο άνθρωπος, θα του κοστίσει γύρω στις 10-15.000 χιλιάδες αλλά… του διευκρινίζουν μετά, ότι η ενοικίαση ισχύει για… μια σεζόν.

Άρα του χρόνου το καλοκαίρι θα ξαναβγεί προκήρυξη και ένας που δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ μπορεί για ένα ευρώ ακριβότερο ενοίκιο να πάρει τον Σινεμά.

Σταματάμε εδώ γιατί ακόμα και όσοι έχουν επιχειρήσει για μια εβδομάδα καταλαβαίνουν ότι ο Δήμος Χίου, δεν ζητάει επιχειρηματία αλλά… μαλθάκα.

Η απορία εύλογη. Ο Δήμος Δράμας, πως τα κατάφερε μια χαρά και έφερε εισαγωγή τον Χιώτη να λειτουργήσει τον Σινεμά του;

Τις απαντήσεις δώστε τις μόνοι σας. Όσοι πάντως νομίζουν ότι με χτυπήματα τέτοια κάτω από την μέση θα πληγεί ο Κάρμαντης κοιμούνται ξεσκέπαστοι.

Απεναντίας βερινιάζουν τους δημότες και θα το βρούν μπροστά τους.

 

Υ.Γ. Όσοι δεν καταλάβαν ακόμα γιατί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ότι όποιος πατήσει ελληνικό έδαφος, πρώτα θα καεί και μετά θα ρωτήσουμε ποιός είναι, ας διαβάσουν τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Όχι τις… χθεσινές, τις σημερινές, έχει σημασία για την αφέλεια μας.

 

 

Σχετικά Άρθρα