Η νησιωτικότητα δεν είναι σύνθημα!!

Άρθρο του Δημάρχου Ψαρών Κ. Βρατσάνου
Παρ, 09/01/2026 - 07:08

Η νησιωτικότητα δεν είναι σύνθημα!!

Είναι καθημερινός αγώνας!!

Σήμερα διανύουμε την έκτη συνεχόμενη ημέρα αποκλεισμού της Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Οι πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι, που πλήττουν το νησί μας εδώ και πολλές ημέρες, έχουν οδηγήσει σε πλήρη διακοπή της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, με τις καιρικές συνθήκες να συνεχίζονται και την αγωνία να παραμένει.

Για τους κατοίκους των μικρών νησιών, ο αποκλεισμός δεν είναι απλώς μια ταλαιπωρία. Είναι δυσκολία στην πρόσβαση σε βασικά αγαθά, στην υγεία, στην εργασία, στην εκπαίδευση.

Είναι η καθημερινή υπενθύμιση ότι η ζωή στα ακριτικά νησιά απαιτεί αντοχή, υπομονή και δύναμη.

Παρά τις αντιξοότητες, οι νησιώτες μένουμε όρθιοι.

Κρατάμε ζωντανά τα νησιά μας, υπερασπιζόμαστε την παρουσία μας στον τόπο μας και συνεχίζουμε, ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Όμως, η νησιωτικότητα χρειάζεται ουσιαστική και σταθερή στήριξη από την Πολιτεία. Όχι μόνο σε στιγμές κρίσης, αλλά με μόνιμες πολιτικές που θα διασφαλίζουν τη συγκοινωνία, την ασφάλεια, την ισότιμη πρόσβαση και την ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα στα μικρά και ακριτικά νησιά.

Τα Ψαρά αντέχουν!!!

Οι νησιώτες αντέχουν!!

Αλλά η Πολιτεία οφείλει να είναι παρούσα με περισσότερες πράξεις, γιατί η προάσπιση της νησιωτικότητας είναι υπόθεση εθνική!!!!!

Σχετικά Άρθρα