Όσο περνάει από το χέρι μας να σώσουμε τον Παντελή Καλόγερο

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 20/01/2023 - 18:30

Τον Γολγοθά τον βαδίζουμε μόνοι;

Όχι, μόνο στο θάνατο είμαστε μόνοι. Όσο ζούμε πάντα κάποιος μας κρατάει το χέρι.

Αυτό λέει η ανθρωπιά και ο ανθρωπισμός, αυτά μας διδάσκει η πατρίδα μας, η φυλή μας, αυτό είναι το μέσα μας, το είναι μας, το σκαρί μας.

Το πρωϊ όταν μου τηλεφώνησε στον… αέρα του ραδιοφώνου η Ευγενία Κώττη, δεν ήξερα σε ποιόν αναφέρεται. Δεν την ρώτησα γιατί αυτό δεν είχε σημασία, δεν μου είπε γιατί ήξερε πως δεν έχει σημασία.

Ζητάμε, είπε, αίμα επειγόντως μηδέν αρνητικό. Μετέφερα αυτή την έκκληση, γνωρίζοντας την σπανιότητα του και περίμενα το αποτέλεσμα.

Επιστρέφοντας ξανά στο ραδιόφωνο στη μεσημεριανή μας σύσκεψη έμαθα κι’ εγώ τα… νέα.

Το αίμα είναι για τον Παντελή Καλόγερο. Φυσικά δεν έχει σημασία το ονοματεπώνυμο, άνθρωπος είναι, συμπατριώτης μας είναι, έχει ανάγκη, οφείλουμε να τον βοηθήσουμε.

Και όμως μέσα μου κάτι μου λέει, πως τα πράγματα δεν είναι έτσι, δεν μπορώ να τα αισθανθώ έτσι.

Δεν μπορώ να ξεχάσω την μοιραία βουτιά, που ένα αρτιμελές Λαγκαδουσάκι έγινε ξαφνικά ΑμΕΑ.

Γιατί αυτό το Λαγκαδουσάκι δεν το έβαλε κάτω, γιατί ο Παντελής ήταν αγωνιστής των αθλημάτων και της ζωής. Γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω την προσπάθεια του να φτάσει το ακατόρθωτο, την λάμψη των ματιών του όταν έφερνε τα παραΟλυμπιακά μετάλλια, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα ξανακάνουμε «κόντρα» στον παραλιακό του Αεροδρομίου, εγώ με το κανονικό ποδήλατο και εκείνος με το διασκευασμένο, που καθημερινά τον έβγαζε στον δρόμο «κόντρα» με το αδύνατο.

Και με ξεπέρναγε ο Παντελής και δεν του χαριζόμουνα, γιατί «παίζαμε» σαν ίσος προς ίσο, γιατί ο Παντελής ποτέ δεν δέχτηκε την αναπηρία σαν σημάδι της μοίρας, αλλά την είδε σαν πρόκριμα να δείξει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, πως πάνω απ’ όλα βρίσκεται η δύναμη της θέλησης.

Τώρα από ένα παιχνίδι της ζωής ο Παντελής βρίσκεται σε ένα Νοσοκομείο της Αθήνας και δίνει μάχη για την ζωή του. Λεπτομέρειες δεν ξέρω, δεν με νοιάζουν. Ξέρω πως ο Παντελής έχει ανάγκη από αίμα και η δική μου ομάδα δεν είναι συμβατή.

Αν ήταν θα έδινα και την τελευταία σταγόνα, αλλά δεν είναι. Είναι όμως άλλων και αυτούς καλώ.

Ναι αδέλφια, ο Παντελής είναι ένας άνθρωπος, αλλά είναι και ο Παντελής. Δεν θα χάσουμε ρε γαμώτο έναν Παντελή για μια φιάλη αίμα. Αν η μοίρα το θέλει θα φύγει, αλλά να μην φύγει αβοήθητος.

Όχι ρε παιδιά να μας φύγει ο Παντελής γιατί δεν υπάρχει αίμα να του δώσουμε. Αυτό δεν το δέχομαι, με ξεπερνά και ξέρω πως ΔΕΝ θα γίνει.

Όλοι και όλες με αίμα μηδέν αρνητικό ας παρατήσουμε ότι κι’ κάνουμε τώρα, όλο το 24ωρο κι’ ας σπεύσομε στο Σκυλίτσειο.

Δεν είναι θέμα ανθρωπιάς, μόνο, είναι θέμα τιμής.

Όσο περνάει από το χέρι μας να σώσουμε τον Παντελή.

 

Υ.Γ.: To τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου απαντά στο 2271350 136.

 

Σχετικά Άρθρα