Χίος, Πέμπτη 21 Μαρτίου

Όταν μπερδεύεται ο Αγάς με την… Γιουσέφ

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 12/03/2019 - 16:22

Ο λαός μας λέει κάτι για το μπέρδεμα της… βούρτσας και τελικά όπως όλες οι λαϊκές ρήσεις  είναι σοφό.

Αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Αγά της Ελάτας, που είχε καλεσμένη την καλλιτέχνιδα… Γιουσέφ, που μεταξύ άλλων χόρεψε ας πούμε… ταγκό με… χειμερινή περιβολή, οπότε έγινε ο χαμός όχι μόνο στην Περιφέρεια, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Ελάτε όμως να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, γιατί ο υπογράφων μόνο σεμνότυφος δεν είναι, όμως οφείλουμε να ξεχωρίζουμε τα πράγματα. Αλλο έθιμο, άλλο ο χορός της κοιλιάς, άλλο Αγάς άλλο… Γιουσέφ.

Από την ώρα που ένας Σύλλογος ζητά ενίσχυση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την μια εκδήλωση τήρησης ενός εθίμου, οφείλει αυτό να το σεβαστεί.

Δεν θα εμπόδιζε κανείς τον όποιο Σύλλογο να καλέσει όποιον ή όποιαν θέλει στο πανηγύρι του χωριού.
Συνεπώς κακώς κάκιστα συνδέθηκε ο Αγάς με την… Γιουσέφ κι’ αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε άλλο τα πράγματα και ο Αγάς των Ολύμπων έχει… Χανούμα, αλλά στα πλαίσια του σκωπτικού της όλης διαδικασίας.

Αυτό για να είναι από την αρχή ξεκάθαρα τα πράγματα.

Όμως απ’ αυτό, μέχρι να πιάσουμε τώρα όλοι τους Λατούσους και να τους… πυροβολούμε είναι το ίδιο λάθος, εκτός αν στο πρόσωπο τους είδαμε τους… νοθευτές των εθίμων μας και δοθείσης ευκαιρίας να βαρέσουμε και την Καλογήρου, που εγκαλείται τώρα γιατί όφειλε να ελέγξει.

Σωστό κι’ αυτό αλλά βρε αδέλφια ας χαμηλώσουμε τους τόνους.

Οι Λατούσοι του Πολιτιστικού Συλλόγου δεν το μελέτησαν το πράγμα, το είδαν μέσα από το άγχος να μαζέψουν κανένα φράγκο παραπάνω, μπέρδεψαν το έθιμο με τον χαβαλέ, αλλά δεν πιστεύω ότι το έκαναν συνειδητά.

Συνεπώς επειδή έκαναν λάθος να φροντίσουν να μην το ξανακάνουν και όσοι αποφάσισαν μέσα απ’ αυτό το λάθος αυτό να τους κατεβάσουν από τον γάϊδαρο ας χαμηλώσουν και αυτοί τους τόνους.

 

 

Υ.Γ. Λάθος  - λάθος ο τενεκές του Αγά ξεχείλισε δυό φορές. Από μικρός είχα την απορία αν υπάρχει πιο σεξουαλικά πεινασμένο πλάσμα από τον Χιώτη.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 20/03/2019 - 16:05
φωτο αρχείου

Ξέρω πολύ καλά πως ο Σταμάτης Κάρμαντζης δεν είναι κανένα παιδάκι, αλλά ξέρω και τους… δασκάλους των Συριζαίων, το παλιό αυθεντικό ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς επειδή δεν έχω ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, θα ήθελα να καταθέσω μια άποψη, μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης της Περ. Ενότητας Χίου στην οποία σημειώνονται:

 

«Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με την αθόρυβη μεθοδικότητα που επέδειξε, αξιοποιώντας και τον ειδικό Τεχνικό Σύμβουλο κ. Δήμη Μυλωνάδη, επέτυχε με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταλήξουμε σε μια επωφελή συμφωνία –άμεσα υλοποιήσιμη- των υπολειπομένων εργασιών για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των συνοδών έργων στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι Χίου.

Σε γενικές γραμμές το Υπουργείο ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ελέγχου της στατικής επάρκειας (μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνουν και τις τρεις γεωτρήσεις του Α.Π.Ε.) και της ανακατασκευής του αρχικού μανδύα δαπάνης 850.000-900.000 € και η Περιφέρεια να ψηφίσει πίστωση 50.000 € από την οποία θα πληρώνονται οι τεχνικοί σύμβουλοι.

Με τα προηγούμενα μπαίνει στην τελική ευθεία ένα έργο που μελετήθηκε πριν 81 χρόνια και δημοπρατήθηκε πριν 15 χρόνια και αποτρέπεται η οποιαδήποτε απαίτηση της Ε.Ε. να επιστραφούν έντοκα τα χρήματα που δόθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ενημέρωση των συμπολιτών μας για το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα γίνεται και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού."

 

Η άποψη μου και επαναλαμβάνω επειδή ο Στ. Κάρμαντζης μόνο παιδάκι δεν είναι και επειδή ήδη πριν λίγο καιρό είχε μετ’ επιτάσεως θίξει ξανά το θέμα, να ζητήσει να μας πούν από το υπουργείο επισήμως τους κωδικούς των κονδυλίων, τις ημερομηνίες εκταμίευσης αλλά και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Διαφορετικά, αν δεν το ανακοινώσουν συγκεκριμένα και από υπουργείο, απλά λένε ψέματα προεκλογικά εκτός αν αμφιβάλλει κανείς ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάϊο.

 

Υ.Γ. Μήπως αν είναι αλήθεια να σταματήσει ο Δήμος την νέα αφαλάτωση στη Λευκωνιά; Πάντως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ μέχρι χθες δεν ήθελε να το ακούσει, γιατί βαρέθηκε να ακούει από το υπουργείο ψέματα ότι το φράγμα… φάντασμα Κόρης γεφύρι τελειώνει