Όταν σπάσει το σύρμα και… σκοτώσει, θα αντικατασταθεί;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 18/01/2022 - 18:20

Δεν πειράζει παιδιά, πότε - πότε να αφήνουμε τα μεγάλα και να πιάνουμε τα μικρά, έτσι για να θυμόμαστε, πως όταν και αυτά δεν μπορούμε να λύσουμε, ας μην πασχίζουμε για τα μεγάλα.

Αίφνης η Κυβέρνηση ήθελε καταλήψεις στα Σχολεία, για να καταλάβει ότι έπρεπε να δώσει δωρεάν 5…κωλο – τέστ (για όσους θυμούνται το κωλόσπιτο του…. ασυγχώρητου) σε μαθητές και Καθηγητές.

Και αυτό το κατάλαβαν, το άλλο να σταματήσουν να εμβολιάζουν τον κόσμο στα Νοσοκομεία και να μην τα «φουσκώνουν» με κορωνοϊό, ακόμα δεν το κατάλαβαν.

Ε, όπου νάναι θα λήξει και η υπόθεση αυτή επιτέλους, να ησυχάσομε και εμείς από τα περιοριστικά μέτρα. Να χαλαρώσουμε βρε αδελφέ. Κάτι όπως την συγκέντρωση του Νότη Μηταράκη, στο Ομήρειο, που τηρήθηκαν όλα τα… υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν ήταν ούτε ένας καθισμένος πάνω στον ώμο του άλλου. Μιλάμε ο καθένας είχε το δικό του κάθισμα.

Στα… μικρά λοιπόν συγκαταλέγεται, αυτό που δείχνει και η φωτογραφία, στην στροφή του Επαρχιακού δρόμου Χίου – Μεστών, στο ύψος του Πυργίου.

Εκεί για να συγκρατηθούν οι πέτρες, που κατρακυλούν στο οδόστρωμα, προκαλώντας επικινδυνότητα, τοποθετήθηκε σύρμα, το οποίο τόσα χρόνια λειτουργεί σωστά, σε σημείο να… γκαστρωθεί.

Το ερώτημα είναι, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ή όποιος εν πάσει περιπτώσει υποτίθεται μεριμνά για την ασφάλεια του οδικού δικτύου, τι ακριβώς περιμένουν, τα… γεννητούρια;

Γιατί αν γίνουν αυτά, και απ’ ότι φαίνεται δεν αργούν, οι πέτρες στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούν ξαφνικά μπροστά από ένα όχημα, που θα αναγκαστεί να φρενάρει απότομα, ή στην χειρότερη να πέσουν πάνω του, με ότι αυτό σημαίνει.

Βεβαίως στη χώρα που χρειάστηκε η κόρη του πρωτομάστορα να θυσιαστεί, προκειμένου αυτό να στεριώσει, από την Άρτα μέχρι της… Κόρης το γεφύρι, στον Παρθένη, παρθένα γαρ και η κόρη, δεν είναι απίθανο να συμβεί και αυτό, αλλά είπαμε μήπως με το παρόν σημείωμα το αποφύγουμε.

Περιμένουμε τις ενέργειες των υπηρεσιών, για την αποκατάσταση της επικινδυνότητας.

 

Υ.Γ.: Πάντα ειπωμένο και αυτό με αγάπη και συμπάθεια για τα αιτήματα των μαθητών. Όταν οι μαθητές της Βολισσού, που κατέλαβαν και αυτοί το Σχολείο τους θέτουν ως ένα εκ των αιτημάτων τους «Αραίωση ή μείωση μαθητών ανά τμήμα» τι ακριβώς εννοούν;

 

Σχετικά Άρθρα