Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Ουδέν μονιμότερον της… περιφράξεως

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 19/11/2019 - 21:22

Ε, να μην ασχολούμαστε μόνο με τα… μεγάλα προβλήματα, όπως το χθεσινό πολιτικό -θρησκευτικό, ας ασχοληθούμε και με τα… μικρά ήτοι με μια… περίφραξη.

Όλα τα… κακά ξεκίνησαν από την μη εκλογή, ελέω εκλογικού Νόμου Αλεξίου του… διαδηλωτή, του πολυγραφότατου, έτσι κι’ αλλιώς, Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Έτσι ελλείψει άλλων… βασάνων, ο Γιώργης το έριξε στο ρεπορτάζ, προσφέροντας μας αρκετή βοήθεια, όπως παρομοίως κάνει με ζηλευτή ακόμα και για επαγγελματία ζήλο και επιτυχία, ο ανήσυχος συμπολίτης Λευτέρης Πυκνής.

Έτσι λοιπόν επεσήμανε τα χάλια του πρώην Μαιευτηρίου, που και αυτό ανήκει ιδιοκτησιακά στο Σκυλίτσειο.

Ευαίσθητη η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ενημέρωσε ότι ανατέθηκε σε τεχνικούς μελέτη, για να δούν το κόστος επισκευής, το οποίο όποτε βγεί θα είναι… απαγορευτικό, λέμε εμείς και στο μεταξύ συνεργείο του Δήμου Χίου, μάθαμε από τους γείτονες, βοήθησε το Νοσοκομείο, φτιάχνοντας την εικονιζόμενη περίφραξη.

Επειδή παρομοίως όταν φτιάχτηκε η στοά έξω από το Στέκι, προς τα κατεψυγμένα του Σιδεράτου, κάνω Χιακή… περιγραφή για να καταλαβαινόμαστε, για να μην πέσει το ερείπιο, πάνω από το Φαρμακείο του Κοκκινάκη, είχαμε συγχαρεί τον Δήμο για την καλή δουλειά, γιατί η αποκατάσταση θα κλείσει την… εικοσαετία, παρομοίως φοβόμαστε ότι το αυτόν θα γίνει και έξω από το παλιό Μαιευτήριο.

Και επειδή η κυρία Κανταράκη ως λειτουργός της υγείας πιθανόν δεν γνωρίζει ότι ο τεχνικός κλάδος, Μηχανικοί και ειδικά οι τεχνίτες, συνεργεία κ.λ.π. έχουν μια ειδική σχέση με τον… χρόνο, θερμά παρακαλούμε να αποκατασταθεί ο χώρος.

Κατ’ αρχήν το παλιό μαιευτήριο δεν έχει τα χάλια άλλων κτιρίων.

Μετά όπως φαίνεται και μακροσκοπικά θα μπορούσαν να μπούν σκαλωσιές προστασίας σε υψηλότερο επίπεδο ώστε να μην διακόπτεται η πορεία του πεζοδρομίου και το κυριότερο να μην αφαιρείται οδόστρωμα για οχήματα αλλά και ως χώρος στάθμευσης.

Έχουμε δε την εντύπωση ότι αν δεν έχει ήδη κάνει παρατήρηση ο Διοικητής της τροχαίας, κάποια στιγμή θα κάνει, αφού η σκαλωσιά που… κλέβει παράνομα δρόμο μπήκε για να… μείνει.

Συνεπώς παρακαλούμε θερμά για την σχετική αποκατάσταση.

 

Υ.Γ. Παρατηρήστε καλά την φωτογραφία. Αφορά την ημερομηνία που η ΔΕΗ είχε… ξεχάσει τα φώτα της πόλης ανοικτά και την ημέρα, λόγω βλάβης. Ωραία, ανθρώπινο, αλλά η σχετική χρέωση αφαιρέθηκε από τον δημοτικό φωτισμό ή δεν πιάνεται επειδή θα τον πληρώσουμε… όλοι;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 10/08/2020 - 20:00

Πω, πω, τα μπλέξαμε, αυτός δεν είναι τίτλος… σιδηρόδρομος είναι.

Δεν φταίει όμως κανείς, αλλά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, που έριξε τον προβληματισμό και την… σπόντα.

Έλεος, είπε και είχε χίλια δίκια ο Γιάννης Μανάρας, αυτό δεν είναι ενημέρωση είναι ανθρωποφαγία και κανιβαλισμός.

Και δεν αναφέρομαι στα τοπικά Μέσα διευκρίνισε, αλλά επιτέλους γιατί είναι είδηση ένα κρούσμα κορωνοϊού; Δεν καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα, αύριο θα είστε εσείς ασθενείς, μεθαύριο εγώ, αν δεν ακούμε και δεν τηρήσουμε τις απλές εν τέλει συμβουλές – οδηγίες που μας δίνουν;

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε κάτι. Δεν θα ασχοληθούμε με τα κεντρικά ΜΜΕ. Υπάρχουν αυτά που τιμούν την αποστολή τους, υπάρχουν άλλα, που στις 12 το μεσημέρι λένε… Καλησπέρα.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως η ημιμάθεια του… Καλησπεριτζή, είναι ότι εν ριπή οφθαλμού τον ακολουθούν τα εν Ελλάδι μίμιστρα και αίφνης η Εσπέρα γίνεται… ηλιοπρόβλητη.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον κωρονοϊό, μόνο που εδώ οι ευθύνες είναι μοιρασμένες.

Όταν ο ίδιος ο ΕΟΔΥ δίνει τα κρούσματα γεωγραφικά, γιατί έτσι κρίνει ότι πρέπει να γίνει και η αντιμετώπιση γίνεται με τη σειρά της με τοπικούς αποκλεισμούς, ελληνιστί… Lockdown, πως ακριβώς θα χειριστούν το θέμα τα Μέσα;

Όταν περνάει η λογική φοράμε μάσκα και στην… τουαλέτα, πως θα ξεκολλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου όταν το μυαλό του είναι φιμωμένο;

Άρα έχει δίκιο ο Γιάννης Μανάρας αλλά εδώ οι χειρισμοί είναι κατ’ εξοχήν… νευροχειρουργικοί και μάλιστα σε μια κοινωνία, που ήδη έχει ξεφύγει από την ενημέρωση, διότι θεωρεί ότι μπορεί να την κάνει μόνη της.

Όταν ο άλλος μπορεί στον διαδικτυακό Καφενέ να βγάζει το πρόσωπο του κρούσματος στον… αέρα, μαζί και τα… παιδιά του, ξεχάσαμε όλοι στη Χίο τι έπαθε ο πρώτος… τυχερός, και δεν συλλαμβάνεται, ναι αυτό ακριβώς, συλλαμβάνεται την επομένη, τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο επαγγελματίας δημοσιογράφος;

Όταν ο κάθε πανίβλακας, μπορεί να γράψει, έχομε δεκάδες κρούσματα και τα κρύβουν, χωρίς καμμιά επίπτωση, τι ακριβώς μπορεί να κάνουν με τα Μέσα, εκτός από το να… απολογούνται γιατί δήθεν δεν γράφουν την… αλήθεια;

Έχετε δεί τον Βιολογικό από κοντά; Φανταστείτε μια πισίνα γεμάτη, ας μην περιγράψουμε τι, που περιμετρικά περιβάλλεται από ένα τσιμέντινο διάδρομο πρόσβασης. Ε, γίνεται να καθίσεις εκεί να πιείς… το ούζο σου και να παραπονιέσαι πως μυρίζει;

Κοντολογίς, με το επίπεδο αυτής της κοινωνίας γίνεται να κάνεις την δουλειά σου και να μην τα ακούσεις ότι είσαι και εσύ μέρος της παγκόσμιας συνωμοσίας, που θέλει να κρύβονται τα κρούσματα, γιατί… έτσι;

Να ξέρει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, το ξεχώρισε άλλωστε και ο ίδιος, ότι τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κράτησαν από την αρχή υπεύθυνη στάση, αποφασίζοντας να ανακοινώνουν μόνο τις επίσημες αναφορές του Νοσοκομείου , του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας.

Αν μας δίνουν κρούσματα εκείνοι, θα δίνουμε και εμείς. Όταν αποφασιστεί επισήμως ότι αυτό δεν αποτελεί πλέον είδηση, χαρά μας να μην αναφέρουμε τίποτα.

 

Υ.Γ. Που είναι οι λαλίστατοι συγκεντρω – υπογραφούντες, που έλεγαν ότι στην Λευκωνιά θα γίνει από μια νέα ΒΙΑΛ, μέχρι το Στρατόπεδο… Αλκατράζ. Αν το υπουργείο Μετανάστευσης δεν είχε φροντίσει υπεύθυνα να λειτουργήσει τη Δομή Απομόνωσης τώρα θα καρδιοχτυπούσε όλη η Χίος.