Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Ουδέν μονιμότερον της… περιφράξεως

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 19/11/2019 - 21:22

Ε, να μην ασχολούμαστε μόνο με τα… μεγάλα προβλήματα, όπως το χθεσινό πολιτικό -θρησκευτικό, ας ασχοληθούμε και με τα… μικρά ήτοι με μια… περίφραξη.

Όλα τα… κακά ξεκίνησαν από την μη εκλογή, ελέω εκλογικού Νόμου Αλεξίου του… διαδηλωτή, του πολυγραφότατου, έτσι κι’ αλλιώς, Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Έτσι ελλείψει άλλων… βασάνων, ο Γιώργης το έριξε στο ρεπορτάζ, προσφέροντας μας αρκετή βοήθεια, όπως παρομοίως κάνει με ζηλευτή ακόμα και για επαγγελματία ζήλο και επιτυχία, ο ανήσυχος συμπολίτης Λευτέρης Πυκνής.

Έτσι λοιπόν επεσήμανε τα χάλια του πρώην Μαιευτηρίου, που και αυτό ανήκει ιδιοκτησιακά στο Σκυλίτσειο.

Ευαίσθητη η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ενημέρωσε ότι ανατέθηκε σε τεχνικούς μελέτη, για να δούν το κόστος επισκευής, το οποίο όποτε βγεί θα είναι… απαγορευτικό, λέμε εμείς και στο μεταξύ συνεργείο του Δήμου Χίου, μάθαμε από τους γείτονες, βοήθησε το Νοσοκομείο, φτιάχνοντας την εικονιζόμενη περίφραξη.

Επειδή παρομοίως όταν φτιάχτηκε η στοά έξω από το Στέκι, προς τα κατεψυγμένα του Σιδεράτου, κάνω Χιακή… περιγραφή για να καταλαβαινόμαστε, για να μην πέσει το ερείπιο, πάνω από το Φαρμακείο του Κοκκινάκη, είχαμε συγχαρεί τον Δήμο για την καλή δουλειά, γιατί η αποκατάσταση θα κλείσει την… εικοσαετία, παρομοίως φοβόμαστε ότι το αυτόν θα γίνει και έξω από το παλιό Μαιευτήριο.

Και επειδή η κυρία Κανταράκη ως λειτουργός της υγείας πιθανόν δεν γνωρίζει ότι ο τεχνικός κλάδος, Μηχανικοί και ειδικά οι τεχνίτες, συνεργεία κ.λ.π. έχουν μια ειδική σχέση με τον… χρόνο, θερμά παρακαλούμε να αποκατασταθεί ο χώρος.

Κατ’ αρχήν το παλιό μαιευτήριο δεν έχει τα χάλια άλλων κτιρίων.

Μετά όπως φαίνεται και μακροσκοπικά θα μπορούσαν να μπούν σκαλωσιές προστασίας σε υψηλότερο επίπεδο ώστε να μην διακόπτεται η πορεία του πεζοδρομίου και το κυριότερο να μην αφαιρείται οδόστρωμα για οχήματα αλλά και ως χώρος στάθμευσης.

Έχουμε δε την εντύπωση ότι αν δεν έχει ήδη κάνει παρατήρηση ο Διοικητής της τροχαίας, κάποια στιγμή θα κάνει, αφού η σκαλωσιά που… κλέβει παράνομα δρόμο μπήκε για να… μείνει.

Συνεπώς παρακαλούμε θερμά για την σχετική αποκατάσταση.

 

Υ.Γ. Παρατηρήστε καλά την φωτογραφία. Αφορά την ημερομηνία που η ΔΕΗ είχε… ξεχάσει τα φώτα της πόλης ανοικτά και την ημέρα, λόγω βλάβης. Ωραία, ανθρώπινο, αλλά η σχετική χρέωση αφαιρέθηκε από τον δημοτικό φωτισμό ή δεν πιάνεται επειδή θα τον πληρώσουμε… όλοι;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 17/01/2020 - 22:21

Μα είναι ερωτήματα τώρα αυτά;

Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ή μόνο για το… μεταναστευτικό, όπως σημειώνει η εικονιζόμενη αφίσα κάλεσμα της Περιφέρειας;

Να μια πρώτη επισήμανση με σημασία. Όταν κινητοποιείσαι για κάτι, πρέπει να είναι σαφές το πλαίσιο της διαμαρτυρίας σου.

Γιατί φωνάζεις, τι αιτήματα έχεις, απέναντι σε ποιόν, τι επιδιώκεις και αν εκτός από αρνητικός σε κάτι έχεις και προτάσεις, που δεν εισακούγονται.

Με αυτά τα δεδομένα ας μην έχουμε αυταπάτες. Κοινό πλαίσιο δεν υπάρχει. Άλλα λέει η Περιφέρεια, άλλα οι φορείς, για παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ, άλλα οι… Χαλκούσοι και άλλα οι… Βρονταδούσοι.

Ας μην το αναλύσουμε παραπέρα το θέμα, νομίζω είναι κατανοητό.

Όμως κατανοητό είναι και ένα βασικό άλλο. Κατά καιρούς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε, έστω και με διαφορετικούς τόνους, δεν μπορούμε να μην στείλουμε προς το πανελλήνιο το αίτημα μας, ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Αυτό και θα διαμηνύσει η κινητοποίηση της Τετάρτης.

Όχι δεν έχουμε αυταπάτες, όχι δεν μας τσιμπάει κατά καιρούς μύγα, όχι δεν περιμένουμε να μας ακούσουν και αύριο να στείλουν καράβια να αδειάσουν τα νησιά, όχι δεν θα λύσουμε αύριο το πρόβλημα, όμως με άλλη μια δυνατή, ειρηνική πάντα έκρηξη μας, πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί μας κούρασε μόνο η πολυκοσμία, αυτών που οι μισοί λέμε πρόσφυγες – μετανάστες και οι άλλοι μισοί λαθρομετανάστες, μας κούρασε ο ερασιτεχνισμός μέχρι εξοντώσεως της κεντρικής εξουσίας.

Μιας εξουσίας που έχει και χρώμα και όνομα. Μιας εξουσίας που μας ξεκίνησε με τα παλαβά ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και άφησε το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα της χώρας στον αυτόματο, με μια άλλη εξουσία, που ήρθε μόλις χθες από τα χείλη του Πρωθυπουργού να μας πεί, συγνώμη λάθος η κατάργηση του υπουργείου.

Που; Στο Μεταναστευτικό!

Δηλαδή ας πάει και το παλιάμπελο με τους Συριζαίους ήρθε ο… μαθητής Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε διαβάσει τόσο καλά στις πανελλήνιες, γιατί μέχρι τώρα δείχνει επιτυχία και σοβαρότητα παντού, να μας πεί ότι, λάθος δεν διάβασα καλά… Μαθηματικά και… Αρχαία.

Βέβαια από μιας πλευράς είναι θετικό ότι το λέει, αλλά έλεος, όχι πιά άλλα λάθη ή αδιάβαστα μαθήματα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι νησιώτες δεν αντέχουν άλλο.

Εμείς λοιπόν θα κινητοποιηθούμε και ας γνωρίζουμε ότι άμεσα δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Η κανονικότητα μας, που λέει και η αφίσα της Περιφέρειας δεν θα γυρίσει ως δια μαγείας, η Κυβέρνηση όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι καταδικασμένη να επιτύχει;

Και ας προσέξουν όλοι κάτι, αν επιτύχει σ’ αυτό δεν θα φορά μόνο τα νησιά, θα φανεί διαβασμένη και έτοιμη στα βασικά μαθήματα, θα έχει επιτύχει συνολικά.

 

Υ.Γ.  Εννοείται ότι το πρώτο που πρέπει να δούν, είναι που θα πηγαίνει ο 4001, διότι δεσμεύτηκαν για 4000 στο Φλώρι. Αν οι αριθμοί μείνουν ως έχουν, απλά θα έχουμε δύο… ΒΙΑΛ!