Παντελής καλεί… Κυριάκο για Αμανή

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 26/05/2021 - 17:38

Λέτε να λανσάρομε… μόδα;

Σου λέει ο Παντελής, αφού έχει μια αδυναμία στις… επιστολές και στις ακριτικές περιοχές, ας στείλω μια του Κυριάκου, για τα θέματα υγείας στην Αμανή.

Μην το υποτιμάτε καθόλου. Παλιά που μας τραβούσαν με το παραμικρό στα Δικαστήρια, είχαμε ένα Εφέτη, που είχε μανία με τα μελίσσια.

Το ήξερε λοιπόν ο συγχωρεμένος ο Ξένος Πιπίδης, συμμαθητής μου και… άμισθος Δικηγόρος μου, οπότε δικαιολογώντας με, γιατί κάπου είχα χώσει τη μούρη μου μέσω ρεπορτάζ, τότε που μας κατηγορούσαν καρμπόν για συκοφαντική δυσφήμηση και πάνω που τον Δικαστή τον είχε πάρει σχεδόν ο… ύπνος, αρχίζει ο Ξένος.

Και τι κάνει κύριε Πρόεδρε ο δημοσιογράφος; Πετάγεται από θέμα σε θέμα, προκειμένου να συλλέξει τις πληροφορίες του, όπως κάνει η μέλισσα δηλαδή.

 Άνοιξα εγώ διάπλατα τα μάτια μου, με είχε δελεάσει και μένα μεταξύ μας ο Μορφέας και λέω, έλα Παναγία μου, που κολλάνε τώρα οι… μέλισσες, αλλά το Ξενάκι απτόητο.

Και που λέτε κύριε Πρόεδρε, και με σήμα με τα μάτια σε μένα, ξέρω τι λέω, από εδώ οι μέλισσες και από εκεί η γύρη και από εκεί το αποτέλεσμα της συλλογής, ήτοι το μέλι, στην περίπτωση μας το ρεπορτάζ, να μην σας κουράζω… αθώος ο κατηγορούμενος.

Έτσι και ο Μητσοτάκης, τόχει με τις επιστολές και δεν αποκλείεται να του κάτσει του Βρουλή και να μας προκύψει άμεση λύση, ειδικά στο θέμα οδηγού του ασθενοφόρου της Βολισσού.

Τις προάλλες δεν πίστευε στ΄ αυτιά του ο Δήμαρχος των Ψαρών, που σαν σήμερα πριν δύο χρόνια εξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Κατόπιν λέει δημοσιεύματος στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Πρωθυπουργός έδωσε άμεσα εντολή να φτιαχτεί αμέσως, με διαδικασίες εξπρές το λιμάνι, ώστε να αποκατασταθεί τάχιστα η σύνδεση Ψαρών – Πειραιά.

Στην αρχή, μας είπε ο Κώστας Βρατσάνος, γιόρταζε και προχθές μαζί με τη μισή Ελλάδα, νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα, μέχρι που συνειδητοποίησα πως όντως μιλούσα με το γραφείο του Πρωθυπουργού και όντως οι μπουλντόζες φορτώνονταν για τα Ψαρά.

Ε, το λιμάνι που θα έκανε δύο χρόνια να τελειώσει, πρέπει να… κοντεύει.

Και μην πεί κανείς, μα πρέπει να παρεμβαίνει για τέτοιου  είδους ζητήματα ο Πρωθυπουργός; Και εγώ την ίδια απορία είχα, για τα νομικά επιχειρήματα του συμμαθητή μου, αλλά όταν άκουσα το «Αθώος» αναθεώρησα και τον κέρασα για… πληρωμή, μια μερίδα λουκουμάδες στον Μανάρα, φυσικά με… μέλι.

 

Υ.Γ.: Προσέξτε τραγικότητα. Στην επιστολή του ο Βρουλής, λέει στον Πρωθυπουργό ότι πριν 40 χρόνια, ο Μητσοτάκης ήταν τότε 13 χρόνων, που ήταν αγροτικός γιατρός στην Αμανή, μέχρι σήμερα  τα προβλήματα υγείας στην περιοχή δεν άλλαξαν. Μόνο που τότε στα Βορειόχωρα έμεναν 3000 άνθρωποι. Σήμερα έχει απομείνει το 1/3.

 

 

Σχετικά Άρθρα