Το παράπονο του… Δανιήλ

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 01/08/2020 - 11:28

Όπου… Δανιήλ όχι στο όνομα, στο επίθετο, και αναφέρομαι στον δραστήριο Δήμαρχο των Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ, που ελλείψει και υπέρ… τοπικών Μέσων ενημέρωσης επικοινωνεί με τους δημότες του και μέσω του μεγάλου Καφενείου του facebook.

Τις προάλλες λοιπόν δημοσίευσε αυτή την φωτογραφία, που δεν χρειάζεται λόγια, αναρωτώμενος απλά με την λέξη «Γιατί;»

Και επειδή αυτό το γιατί με τρώει χρόνια, λέω δεν ξαναγράφεις άλλη μια φορά… τσάμπα;

Βλέπετε ότι τουλάχιστον δεν είμαι αιθεροβάμων, αλλά δυσκολεύομε ίσως περισσότερα χρόνια από τον Δήμαρχο να καταλάβω το  DNA της φυλής μας και αυτό διότι το φαινόμενο αυτό δεν απαντάται μόνο εις τας πανέμορφους Οινούσσας, όπου μπορεί να τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι, πλην όμως ο Έλλην γύφτος παραμένει απτόητος.

Και αναρωτιέμαι χρόνια ξύνοντας τσάμπα την κεφαλή μου, πως η Χίος, ας αφήσουμε κατά μέρος την υπόλοιπη Ελλάδα, του ενός Πανεπιστημίου, των δύο Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των δεκάδων Σχολείων, των πάνω από 20 Θεατρικών ομάδων, των παρομοίου αριθμού Σχολών μπαλέτου, ρυθμικής, παραδοσιακών χορών, Ωδείων, Πολιτιστικών και εξωραϊστικών Συλλόγων, της μίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, της παραγωγής πάνω από 10 εκδόσεων βιβλίων ετησίως, πως αυτή η Χίος λοιπόν με την τόση πλούσια όχι πολιτιστική κληρονομιά αλλά το πολιτιστικό και πνευματικό παρόν, έχει την ίδια ώρα ως άλλος Ιανός δυό πρόσωπα;

Διότι αναρωτιέσαι, δεν μπορεί τόσο πνεύμα να καταλήγει σε μια σακούλα εκτός κάδου, ή στα τάρταρα ενός δάσους ως κατρακυλών πλυντήριο, ή στην άκρη του χειμάρρου ως χειμαζόμενο στρώμα, ή στην αρχή του ρέματος ως ξεψυχούν ψυγείο, ή στην άκρη του δρόμου ως ξεχαρβαλωμένη καρέκλα, ή στο έμπα του χωριού ως πολύπαθος τουαλέτα.

Και ενώ δεν βρίσκεις την απάντηση έρχεται καπάκι η άλλη να κλείσει τον απορούντα τέντζερη. Πως είναι δυνατόν μέσα στο σπίτι του ο Χιώτης να λάμπει και έξω από την πόρτα του να ανέχεται ναρκοθετημένα στερεά απόβλητα των εντερικών σωλήνων των κυνών, κοινώς σκυλοκούραδα;

Και έτσι μ’ αυτές τις απορίες πορεύεσαι εις το διηνεκές, με βάρκα καμμιά ελπίδα.

 

Υ.Γ.  Στην δεύτερη φωτογραφία του ίδιου του δημάρχου, φαίνεται τι κατάλαβε ο δημότης από την πρώτη, φωτογραφική πάλι παρατήρηση του. Ας μην τον παρατηρήσει ξανά γιατί θα βρεί και τέταρτη σακούλα.

Σχετικά Άρθρα