

Η χορηγία είναι τόσο παλιά όσο και η αρχαία Ελλάδα.
Στον τόπο μας δε έχουμε ιδιαίτερη παράδοση, που επεκτείνεται και σε μη Χιώτες, αν και η περίπτωση του καπ. Βαγγέλη Ρούσσου, είναι από μόνη της ιδιαίτερη αφού αν και δεν γεννήθηκε εδώ, δύσκολα τον λές μη… Χιώτη. (Μισός Συριανός και μισός Βρονταδούσης, μιλάμε για τον…συνδυασμό)
Αναφερόμαστε στον γεννήτορα της REV OIL, που δεν είναι η πρώτη φορά, που προσφέρει αφανώς, πλήν όμως τον… πρόδωσε μια επιστολή του Λιμενάρχη Παντελή Βατούση, που στα πλαίσια της πάγιας πολιτικής του Λιμενικού Σώματος, για ευχαριστίες στους χορηγούς του, τον ευχαριστεί για δυό πράγματα.
Πρώτον για την συνεισφορά του στην αγορά αναλώσιμων και ανταλλακτικών για τα περιπολικά σκάφη του Λιμεναρχείου Χίου αξίας 1351 ευρώ και δεύτερον για την πραγματοποίηση της περίφραξης του χώρου καυσίμων της Υπηρεσίας αξίας 6376 ευρώ.
Η δεύτερη έχει ιδιαίτερη αξία γιατί οι δεξαμενές υπήρχαν εκτεθειμένες στον χώρο έξω από το Λιμεναρχείο και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η κατάσταση τώρα είναι ικανοποιητική και αισθητικά και από άποψη ασφάλειας.
Εννοείται βεβαίως, πως ότι έγινε, είχε την έγκριση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, ένα δείγμα μιας ίσως καθυστέρησης, αλλά τελικά αν ακολουθηθούν οι υποδείξεις των Αρχαιολόγων, το αποτέλεσμα μπορούμε να δούμε πόσο ικανοποιητικό είναι.
Οι προσφορές βεβαίως του Ευάγγελου Ρούσσου στο Λιμεναρχείο είναι παλιά υπόθεση και θυμάμαι ότι επί Διοικήσεως Σταύρου Μιχαηλίδη, αν δεν κάνω λάθος, είχε χορηγήσει την πρώτη αγορά ποδηλάτων δημόσιας υπηρεσίας, που οι υπάλληλοι της διενεργούσαν ελέγχους, με άκρως… οικολογικό τρόπο.
Αν και… βενζινάς δηλαδή ο άνθρωπος, επιχορηγούσε το… πετάλι.
Τα σημειώνουμε αυτά, γιατί πολλές φορές περνούν απαρατήρητα.
Όμως εγώ το κάνω και για ένα άλλον λόγο.
Πόσοι μας έχετε συγχαρεί για την τηλεοπτική εκπομπή «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» που έχει καταγράψει στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV σε δεκάδες εκπομπές, όλο τον λαογραφικό, ιστορικό, πολιτιστικό, πλούτο των χωριών μας;
Πόσοι έχετε παρατηρήσει ότι χορηγός είναι η REV OIL; Έχει κανείς σκεφθεί, εκατοντάδες επισκέψεις στα χωριά, γιατί η εκπομπή αυτές πράγματι απαίτησε, τι αντιστοιχεί σε κατανάλωση καυσίμων; Ε, τα κάλυψε όλα η REV OIL.
Δεν το είχα γράψει ποτέ μέχρι σήμερα, αλλά όπως λέει η παροιμία «Στην ώρα σου βλαστήμησε» ε, ισχύει και για το ανάποδο.
Υ.Γ.: Δεν μαθαίνει κανείς μόνο από… ευχαριστήρια, μαθαίνει και από αυτή την μπούρδα το «Πόθεν έσχες» των Βουλευτών, από την οποία υποτίθεται ενημερωνόμαστε για τα περιουσιακά στοιχεία τους. Ε, το χρήσιμο είναι ότι από το «Πόθεν έσχες» του Νότη Μηταράκη, μάθαμε ότι αγόρασε ένα παραλιακό οικόπεδο στα Γρίδια των Νενήτων. Άντε και…. μαστιχοπαραγωγός με το καλό.