Πεταμένη μπογιά, τσιτωμένα νεύρα, καταραμένες διαβάσεις

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 22/03/2023 - 21:07

Το ζήσαμε πάλι και έχω την ελπίδα με αυτό το σημείωμα να είναι η τελευταία ταλαιπωρία, άνευ λόγου και αιτίας.

Δεν χρειάζονται πρόλογοι, καταλάβατε όλοι σε τι αναφέρομαι.

Η πρώτη απορία μου είναι πως αυτός ο Δήμαρχος δεν ξεχωρίζει εδώ. Διότι αυτή η κατάρα ακολουθεί όλους τους Δημάρχους τα τελευταία 25 χρόνια. Ήλπιζα και εξακολουθώ να ελπίζω ο Σταμάτης Κάρμαντζης να τα καταφέρει.

Άνθρωπος της πιάτσας με καλά… ακουστικά, δεν μπορεί να μην πιάνει το μήνυμα της αγανάκτησης του κόσμου.

Αυτή τη φορά πιθανά το… «μπογιάντισμα» όπως σοφά το βάφτισε ο λαός μας, μάλλον έγινε για την 25η Μαρτίου. Καμένη ώρα και… φλογισμένη.

«Ξανά – μανά» τα συνεργεία, να βρωμάει ο τόπος μπογιά, να κόβεται η κυκλοφορία, να αγανακτούν οι οδηγοί, να βλαστημούν οι πεζοί, να προσπαθούν οι εργαζόμενοι, να τελειώνει η δουλειά και την επομένη η μπογιά να έχει… εξατμιστεί!

Μάρτυς μας οι φωτογραφίες. Η μια με την άλλη έχει διαφορά μιας μόνο μέρας. Στην κυριολεξία την μια μέρα βάφονται οι διαβάσεις και την άλλη μέρα δεν υπάρχουν.

Δεν στέκομαι στα όσα ακούγονται, περί τζούφιας μπογιάς κ.λ.π. Τα θεωρώ βλακείες.

Είδα και τον επαγγελματία που έκανε την δουλειά. Σοβαρός και με εμπειρία.

 Μετά δεν μπορεί να μην μπορεί να τα καταφέρνει κανείς. Ειλικρινά αναλογίζομαι. Αν όλη αυτή τη μπογιά, τόσα χρόνια την χρησιμοποιούσαμε σε τοίχους θα είχαμε βάψει τρείς φορές ότι μαντρότοιχο υπάρχει σε όλο το νησί από τα Λεπτόποδα μέχρι τα Μεστά.

 Είναι κρίμα και άδικο, να σπαταλάμε τόσο χρήμα, κόπο, προσπάθεια, να δημιουργείται τόση δυσαρέσκεια, που στο τέλος την εισπράττει η εκάστοτε δημοτική αρχή και στο τέλος το αποτέλεσμα να μην είναι ΜΗΔΕΝ αλλά πολλές μονάδες κάτω του μηδενός.

Έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες για το τι φταίει. Έχουν ενοχοποιηθεί μπογιές, λάστιχα, έχει ακουστεί ότι τσάμπα βάφομε και χρειάζεται αυτοκόλλητο, που τοποθετείται στο οδόστρωμα και πλένεται, έχει επιχειρηθεί ακόμα και χρώμα πάνω στο χρώμα να μπεί, τσάμπα κόπος όλα.

Είναι φανερό τόσα χρόνια ότι μας λείπει η τεχνογνωσία ή προσπαθούμε να κάνουμε λουκουμάδες με αυτά που πετάμε μέσα στο Λιμάνι. Δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός, δεν μπορώ να βοηθήσω.

Το θέμα οφείλει να το λύσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ένα ξέρω. Η υπόθεση μπογιαντίσματος των διαβάσεων πεζών κατάντησε στην Χίο ανέκδοτο και την δυσαρέσκεια που είναι ΜΕΓΑΛΗ την εισπράττει η Δημοτική αρχή.

Και στο τέλος αν οι βλαστήμιες ήταν διαβάσεις, ε, θα κάποιες από αυτές θα είχαμε.

Υ.Γ.: Πως το είπε η «σειρούλα» μου; Μόλις τελειώσει το φράγμα Κόρης γεφύρι, μετά πρέπει να γίνουν μεταφορά των υποσταθμών από την ΔΕΗ, εξέταση και μεταφορά αρχαιολογικών ευρημάτων από την Αρχαιολογία, κατασκευή αντλιοστασίου και δίκτυα και όλα αυτά θα χρειαστούν ένα χρόνο. Βασίλη Μυριαγκέ, αν αυτός έχει 120 μήνες, συμφωνούμε.

 

 

Μια μέρα πρίν

Σχετικά Άρθρα