Ποιός θα βοηθήσει τον… Ραμόν;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 21/06/2022 - 21:13

Άλλα σχεδίαζα να γράψω μέχρι που πήρα αυτή την φωτογραφία και το σημείωμα που ακολουθεί, από τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο και είπα αυτό είναι, ότι και να γράψω θα είναι λίγο αν δεν βοηθήσουμε αυτό το σκυλάκι.

Διαβάστε και εσείς τι γράφει για τον Ραμόν ο Φιλοζωϊκός.

«Ο Ραμόν χρειάζεται τη βοήθειά μας! Αυτό το πανέμορφο αγόρι είναι κοινωνικό, παιχνιδιάρικο, γνωρίζει από βόλτα και δεν λερώνει μέσα στο σπίτι! Είναι ενός έτους και περίπου είκοσι κιλά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φιλοξενία, αλλά δυστυχώς σε μερικές μέρες η φιλοξενία του θα τελειώσει. Ούτε να το σκεφτούμε δεν μπορούμε ότι μετά από τόσο καιρό θα χρειαστεί να επιστρέψει στον δρόμο! Σας παρακαλούμε βοηθήστε με πολλές κοινοποιήσεις μήπως και βρεθεί η παντοτινή του οικογένεια ή έστω ένας άνθρωπος να τον φιλοξενήσει!»

Το λοιπόν, που λέτε, στα… Χιώτικα, δεν υπάρχει λοιπόν, έχει και… άρθρο, από μικρός το είχα απωθημένο, που δεν είχα ποτέ σκυλί. Για λόγους που δεν ξέρω, δεν τα θέλανε τα ζωάκια στο σπίτι, εδώ δε που τα λέμε και όξω λόγος μη δοθεί, δεν ήταν και η συμπεριφορά των ανθρώπων στα ζώα τόσο… λεπτεπίλεπτη όπως σήμερα.

Ας μην σας πρήζω με τα δικά μου, κάποτε η μικρή μου κόρη ζητούσε επίμονα ένα ζωάκι και ένας φίλος, μου έδωσε ένα Λαμπραντόρ, που την βάφτισα Ήρα και την έκανα δώρο στα γενέθλια της.

Δεν θα σας πώ πολλά, αλλά μάλλον δεν θα ξαναπάρει το παιδί ωραιότερο δώρο στη ζωή του. Η Ήρα, ένα αξιαγάπητο πλάσμα, δεν ήταν απλά ο σκύλος της, αλλά έγινε μέλος της οικογένειας. Όμως ως αυτόνομη προσωπικότητα, η αδυναμία της Ήρας ήμουνα… εγώ. Βρήκα τέτοιο διάολο μπελά, με την καλή πάντα έννοια, που η Ήρα με ακολουθεί μέχρι και στο μπάνιο χειμώνα – καλοκαίρι, βρίσκεται δε πάντα γύρω μου κάνοντας κύκλους, γιατί της… κόλλησε ότι θέλω… προστασία.

Η κόρη μου αποζημιώθηκε από την Ήρα, γιατί μας χάρισε τον Χάρη, άλλη… προσωπικότητα, που «κόλλησε» μαζί της, ενώ χαρίσαμε και απέραντη ευτυχία σε 4 και στην συνέχεια σε 8 οικογένειες, που προσφέραμε τα κουτάβια της, πριν την στειρώσουμε, γιατί δεν στο τέλος θα γινόμαστε… υιοθέτες.

Γιατί τα έγραψα αυτά; Μα για να προτρέψω όποιον δεν έχει σκυλί ή θέλει να χαρίσει σε ένα παιδί το ωραιότερο δώρο στη ζωή του, ας υιοθετήσει τον Ραμόν.

Θα αλλάξει η ζωή του, θα νοιώσει ξεχωριστά συναισθήματα, θα γίνει καλύτερος άνθρωπος αλλά να ξέρει ότι υιοθετεί ένα… παιδί, που θέλει φροντίδα, αλλά κυρίως αγάπη. Γιατί εν τέλει αυτό είναι το κυριότερο που μας μαθαίνουν τα… ζώα.

Η αγάπη είναι το ακριβότερο και το πολυτιμότερο υλικό.

 

Υ.Γ.: To ξέραμε αυτό και από τον Στρατό. Δεν χρειάζονταν μόνο να έχουμε καλό Διοικητή, έπρεπε και ο ίδιος να είναι… τυχερός. Και δυστυχώς σε αυτό διαμάντι, που άλλαξε το πρόσωπο της Υπηρεσίας του στη Χίο, έκατσε όχι μια αλλά δύο «στραβές».

Αναφέρομαι στην απόφαση καταδίκης του Ιάκωβου Αρχοντάκη για την φωτιά της Σιδηρούντας.

Σχετικά Άρθρα