Πόσα θα πάρουν... πίσω οι συνταξιούχοι;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 22/10/2018 - 21:21

Θυμάμαι το γερο θαλασσόλυκο Μιχάλη Ατσίπαπα, να λέει από την πρώτη μέρα του Νόμου Κατρούγκαλου, τώρα ο εν λόγω… διαπρέπει στην εξωτερική πολιτική, πως «Αυτός ο Νόμος είναι αντισυνταγματικός».

Οπερ και απεδείχθη, αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι και κυρίως να περάσει πολύς χρόνος.

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Οποιος πολίτης θεωρεί ότι αδικείται προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Αυτό λέει το Σύνταγμα μας, που σαφώς κάνει διάκριση εξουσιών.

Η Κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να ψηφίζει ότι κατεβάσει η γκλάβα της, ήτοι να κλέβει τις συντάξεις, όταν τα χρήματα γι’ αυτές έχουν καταβληθεί. Τουτέστιν δεν μπορεί κανένας Νόμος να παραβιάζει τον Ανώτατο όλων, το Σύνταγμα.

Προσοχή εδώ. Το Σύνταγμα και καλά κάνει δεν αναγνωρίζει… συλλογικότητες, αλλά πολίτες.

Οποιος λοιπόν νοιώθει αδικημένος, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, που ως ανεξάρτητη εξουσία αποφασίζει και στον ανώτατο βαθμό οι αποφάσεις της είναι Νόμος.

Αυτό και έκαναν τρεις συνταξιούχοι Δικαστές, αφού ήξεραν τον δρόμο. Προσέφυγαν και δικαιώθηκαν. Ακολούθησαν και άλλοι με παρόμοιο αποτέλεσμα και τώρα αυτό θα κάνουν όλοι οι θιγόμενοι απόμαχοι.

Πάλι προσοχή. Από το θετικό βήμα αυτό μέχρι παίρνομε χρήματα πίσω η απόσταση είναι μεγάλη και… υπολογισμένη, εκτός αν νομίζουμε τους… Κατρούγκαλους χαζούς.

Όχι βεβαίως. Ηξεραν ότι ψηφίζουν αντισυνταγματικό Νόμο, όμως γνωρίζουν και την ελληνική πραγματικότητα.

Τώρα θα πρέπει κάθε συνταξιούχος να προσφύγει νομικά, ατομικά, αφού έτσι πρέπει και αφού αυτό δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, ούτε όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες.

Μια προσφυγή όμως απαιτεί χρήματα και το αποτέλεσμα, που καρμπόν θα δικαιώνει τους προσφεύγοντες, θα είναι τελεσίδικο μπορεί και σε μια… δεκαετία.

Μετά για τους απογόνους των συνταξιούχων, γιατί πολλοί μπορεί να μην είναι πια στη ζωή, θα αρχίσει η διαδικασία της είσπραξης.

Τότε θα εμφανιστούν λοιπόν μπροστά μας οι… αρχαίοι έλληνες, που έλεγαν το σοφό «Ουκ να λάβοις παρά του μη έχοντος».

Οι… Κατρούγκαλοι  λοιπόν δεν θα έχουν να πληρώσουν, θα έχουν φροντίσει όμως με την τρελή φορολογία και τις θεοπάλαβες προσαυξήσεις να μας έχουν χρεώσει όλους για τέσσερις γενεές, αυτό άλλωστε λένε τα στοιχεία της εφορίας τους .

Αρα αντί να επιστρέφουν ποσά, θα αφαιρούν τις… προσαυξήσεις, η λογική του Καραγκιόζη «Τα δικά μου δικά μου, τα δικά σου δικά μου».

Θα πεί κανείς. Με τη λογική αυτή, η εξέλιξη είναι αρνητική ή τα κλεμμένα δεν πρέπει να διεκδικηθούν;

Δεν λέω αυτό, απλά υποστηρίζω ότι οι Κυβερνώντες δεν είναι χαζοί, ούτε έκαναν… Συνταγματικό λάθος. Υπολογίστε πόσος χρόνος πέρασε απ’ την δικαίωση των πρώτων, πόσος θα περάσει απ’ την δικαίωση των υπολοίπων,  πόσοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα ή τα κουράγια να προσφύγουν, για να φανεί τελικά πως όταν δεν ντρέπεσαι όλα μπορείς να τα κάνεις, όπως αυτοί που εν ψυχρώ έκλεψαν τον ιδρώτα μιας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων για να τους δώσουν εν τέλει ψίχουλα.

 

Υ.Γ. Δεν είναι δικό μου. Το αντέγραψα απ’ την ανάρτηση της Βιβής Ποταμούση απ’ το προσωπικό της ιστολόγιο. «Αυτό που ΟΛΟΙ κόπτονται για το σχολείο της Βολισσού και 22/10 υπάρχει πρόβλημα με τη μετακίνηση των παιδιών με… ξεπερνά»

Σχετικά Άρθρα