Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Προσεχώς… ντοματάκια άνυδρα Δημοσίου

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 17/10/2019 - 21:29

Επιτέλους η… νομιμότητα εξασφαλίστηκε αφού η Κτηματική υπηρεσία μίλησε και ο Δήμος Χίου συνεμορφώθη με τις υποδείξεις και ξήλωσε λέει την ράμπα, που οδηγούσε από τον δρόμο, στον μπαζωμένο εδώ και μισό αιώνα (!) χώρο, έναντι του «Ελληνικού Κάστρου».

Έτσι ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου, με την εμφύτευση άνυδρων ντοματακίων, δεκτές και άλλες προτάσεις να βγάλει και κανένα φράγκο το Κράτος.

Μετά ταύτα, με τα μυαλά αυτά στη Δημόσια Διοίκηση, ας περιμένει σε 400 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνουμε κανονική χώρα.

Με τη μόνη διαφορά ότι είναι Πρωθυπουργός και ως τέτοιος δικαιούμαστε μερικές… χαζές ερωτήσεις.

Πρώτη και καλύτερη, η Κτηματική υπηρεσία και άλλοι δυνάστες, προϊσταμένους έχουν;

Έχουν και έχουν και πολιτικούς προϊσταμένους. Τους… ξέρει ο Πρωθυπουργός;

Κατά τα άλλα έχομε και λέμε, για όσους δεν κατάλαβαν. Ελλείψει αντικειμένου προφανώς, η Κτηματική του Δημοσίου στη Χίο, με την κάλυψη των προϊσταμένων της πουλάει τρέλα.

Ανακαλύπτει μετά από 50 χρόνια ότι ο Αιγιαλός και η παραλία βρίσκονται έξω από το «Ελληνικό Κάστρο». Ωραία, να ξεμπαζωθεί και να βάλουμε και μια μπουλντόζα μόνιμα, να πετάει τα βότσαλα πίσω στη θάλασσα όταν έχει θαλασσοταραχή. Ή καλύτερα να κλείνουμε το δρόμο τον χειμώνα.

 Επειδή παρομοίως, παράνομο είναι και το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ, λίγο πιο κάτω στο γεφύρι της Φάρκαινας, να γκρεμιστεί, και τα σκατά, όπως τα κάνει στο νησί το Δημόσιο, περί αυτών πρόκειται, να χύνονται στη θάλασσα και να μην πηγαίνουν στον Βιολογικό, που επίσης είναι παράνομος, άρα να γκρεμιστεί και αυτός και να κουβαλάμε τα σκατά, μη μας σοκάρουν οι λέξεις, αλλά οι πράξεις των κατά τα άλλα Δημόσιων λειτουργών, στον Τσεσμέ.

Μπορεί να συμμαζέψει η κυβέρνηση στη Χίο τα ασυμμάζευτα, με τους δυνάστες που σπάνε του κόσμου τα νεύρα και υπάρχουν μόνο για ένα λόγο, να κλείνουν τις επιχειρήσεις που τους ταϊζουν;

Διότι σας καλώ να δούμε πρακτικά το αποτέλεσμα. Το «Ελληνικό Κάστρο» ήδη έκανε πάρκιγκ πίσω από το Ξενοδοχείο, άρα σκασίλα του μεγάλη. Δίπλα όμως έχει μια πιτσαρία. Του ανθρώπου του κλείνουν το μαγαζί. Δυό αυτοκίνητα που μπορούσαν να παρκάρουν στο… ντοματοχώραφο, τώρα  δεν μπορούν. Του πήγε και ο Δήμος τους κάδους, που πήρε επίσης από τον χώρο, να μην εμποδίζει τις… ντομάτες, και τους έβαλε δίπλα στα τραπέζια του μαγαζιού, ας του δώσουν και ένα λουκέτο του Χριστιανού να μην ξοδευτεί άλλο.

 Το αυτόν ισχύει και για έτερη  Καφετέρια λίγο πιο κάτω. Αφήστε τους δεκάδες περιπατητές, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο για τα οχήματα τους.

Αποτέλεσμα της ηλιθιότητας; Ο κόσμος θα καβαλάει το πεζοδρόμιο και θα βάζει εκεί τα Ι.Χ. του αφού δεν μπορεί να τα φάει. Όποιος σχεδιάζει εκεί να κάνει αναπλάσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι το χειμερινό κύμα θα τα σαρώσει όλα.

Κοντολογίς με ευθύνη της Κυβέρνησης και των προϊσταμένων της Κτηματικής στη Χίο, κυριαρχεί η τρέλα, δεν υπάρχει συνεννόηση, ο τόπος πάει κατά διαόλου και εμείς κυνηγάμε την ουρά μας.

Κατά τα άλλα οι τέσσερις αιρετοί προχωρούν τα μεγάλα έργα του τόπου.

Θα προτιμούσαμε να μας απαλλάξουν από την τρέλα του Δημοσίου και να βρούν μια δεύτερη βάρδια στο ασθενοφόρο.

Υ.Γ. Το Κράτος διακρίνεται διαχρονικά για την βλακεία του, ειδικά σε θέματα επικοινωνίας.  Δεν άφησαν σήμερα στην ΒΙΑΛ να μπεί μέσα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Π. Καλογεράκης και οι δημοσιογράφοι. Ο πρώτος μόνο το ηλίθιο μυαλό τους ξέρει και οι δεύτεροι για να μην βγάλουν φωτογραφίες!!! Δηλαδή οι εκατοντάδες που ανεβάζουν με τα κινητά τους οι μετανάστες – πρόσφυγες και κυκλοφορούν στο Facebook δεν πιάνονται;

Τόσο ΒΛΑΚΕΣ!!!

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 14/07/2020 - 17:19

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι κοινό έχουμε με τους κατοίκους της υπό την έρημο Σαχάρα Αφρικής;

Το γεγονός ότι γεννιόμαστε με ένα… παγούρι κρεμασμένο στο λαιμό.

Έχουμε υπολογίσει πόσο στοιχίζει στον πενιχρό μας προϋπολογισμό το πόσιμο νερό, είτε αυτό αφορά εμφιαλωμένα ή την βενζίνη, τον χρόνο και το κουβάλημα από πηγές;

Έχουμε υπολογίσει τι σημαίνει ετησίως σε κάθε νοικοκυριό η φθορά υλικών, είτε αφορά σωληνώσεις που… πετρώνουν, είτε αφορά πλυντήρια και άλλα, που πάνε για πέταμα;

Την αφαίρεση πέτρας από τα νεφρά ή την χολή κ.λ.π. που κάνει ο ένας Χιώτης στους δύο την υπολογίσαμε;

Τέλος, έχει κανείς υπολογίσει την προστιθέμενη αξία ενός τόπου, προς τα κάτω όμως, όταν η προς επίσκεψη ή προς επένδυση περιοχή χαρακτηρίζεται ως «κόκκινη» από νερό;

Ε, αφού τα σκεφτούμε αυτά ας έρθουμε και στην διαπίστωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία, διότι Ιούλιο μήνα καταναλώνουμε ποσότητες Αυγούστου.

Και εντάξει, να κόψουμε εμείς το νερό… λάτρας, να προσπαθεί και η ΔΕΥΑΧ, γιατί κανείς δεν είναι αδιάφορος, Διοίκηση και εργαζόμενοι, αλλά τι θα γίνει με τις δεκάδες μικρές πληγές, που βρίσκονται γύρω μας και το άθροισμα τους ίσως μας κάνει το νούμερο, που ψάχνει ο Βασίλης Μυριαγκός;

Ακολουθήστε τα βήματα μας στην οδό Καλαμπόκα 50. Εκεί βρίσκεται μια Πολυκατοικία, που οι περίοικοι, που μας κάλεσαν, απελπίστηκαν να ειδοποιούν την ΔΕΥΑΧ αλλά ματαίως.

Η διαρροή, που γίνεται μπροστά τους κρατάει… χρόνια.

Πράγματι, όποτε δίνει νερό το δίκτυο, τα κανάλια της Πολυκατοικίας τρέχουν ποταμός, στην πάροδο και από εκεί σε σχάρα ομβρίων της Καλαμπόκα. Είναι σε τόσο χρόνιο το πρόβλημα, που η διαρροή, έχει... σημαδέψει πιά το δρόμο!

Ανεβήκαμε στην ταράτσα. Εκεί ας μην το αναλύσουμε τώρα, υπάρχει μια διαρροή στο κεντρικό πλαστικό μαύρο ντεπόζιτο της, που σε τελική ανάλυση δεν την πληρώνουν οι ένοικοι, αλλιώς θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δημότες.

Αν όντως οι περίοικοι λένε αλήθεια και γιατί να μην συμβαίνει αυτό, προφανώς κάπου το γράφει αυτό η ΔΕΥΑΧ κάπου την… γράφουν και οι αποδέκτες.

Και όμως η μέθοδος είναι απλή και… ελληνική. Ανεβαίνει στην ταράτσα η ΔΕΥΑΧ , βλέπει αυτό που είδαμε και εμείς και βάζει το νερό της διαρροής να το πληρώνουν οι ένοικοι ή οι ιδιοκτήτες.

Πάμε στοίχημα ότι το ντεπόζιτο θα αλλαχθεί στην εβδομάδα;

Κοντολογίς για να μην μακρηγορούμε, τέτοια παραδείγματα όπως της Καλαμπόκα υπάρχουν δεκάδες. Αν δεν τα κυνηγήσει η ΔΕΥΑΧ ένα προς ένα, οικονομία στο νερό δεν θα δούμε, αλλά και οι δημότες θα πάρουν το σωστό μήνυμα. Λύνουμε το πρόβλημα με την επισήμανση, όποιος σπαταλά νερό πληρώνει.

 

Υ.Γ. Μπράβο στον Περιφερειάρχη, που κατάλαβε ότι σε… αντίποινα της Αγιάς Σοφιάς, πρέπει να σταματήσουν τα έργα στο Βελιδέ Τζαμί της Μυτιλήνης! Τα ίδια ακριβώς είπε και ο Τσαβούσογλου. Γιατί μιλάει η Ελλάδα είπε. Ξεχνάει ότι είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς Τζαμί; Αλλά γιατί κουράζεται ο Τούρκος ΥΠΕΞ; Εμείς τσιμπάμε και χωρίς δόλωμα.