Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Προσεχώς… ντοματάκια άνυδρα Δημοσίου

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 17/10/2019 - 21:29

Επιτέλους η… νομιμότητα εξασφαλίστηκε αφού η Κτηματική υπηρεσία μίλησε και ο Δήμος Χίου συνεμορφώθη με τις υποδείξεις και ξήλωσε λέει την ράμπα, που οδηγούσε από τον δρόμο, στον μπαζωμένο εδώ και μισό αιώνα (!) χώρο, έναντι του «Ελληνικού Κάστρου».

Έτσι ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου, με την εμφύτευση άνυδρων ντοματακίων, δεκτές και άλλες προτάσεις να βγάλει και κανένα φράγκο το Κράτος.

Μετά ταύτα, με τα μυαλά αυτά στη Δημόσια Διοίκηση, ας περιμένει σε 400 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνουμε κανονική χώρα.

Με τη μόνη διαφορά ότι είναι Πρωθυπουργός και ως τέτοιος δικαιούμαστε μερικές… χαζές ερωτήσεις.

Πρώτη και καλύτερη, η Κτηματική υπηρεσία και άλλοι δυνάστες, προϊσταμένους έχουν;

Έχουν και έχουν και πολιτικούς προϊσταμένους. Τους… ξέρει ο Πρωθυπουργός;

Κατά τα άλλα έχομε και λέμε, για όσους δεν κατάλαβαν. Ελλείψει αντικειμένου προφανώς, η Κτηματική του Δημοσίου στη Χίο, με την κάλυψη των προϊσταμένων της πουλάει τρέλα.

Ανακαλύπτει μετά από 50 χρόνια ότι ο Αιγιαλός και η παραλία βρίσκονται έξω από το «Ελληνικό Κάστρο». Ωραία, να ξεμπαζωθεί και να βάλουμε και μια μπουλντόζα μόνιμα, να πετάει τα βότσαλα πίσω στη θάλασσα όταν έχει θαλασσοταραχή. Ή καλύτερα να κλείνουμε το δρόμο τον χειμώνα.

 Επειδή παρομοίως, παράνομο είναι και το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ, λίγο πιο κάτω στο γεφύρι της Φάρκαινας, να γκρεμιστεί, και τα σκατά, όπως τα κάνει στο νησί το Δημόσιο, περί αυτών πρόκειται, να χύνονται στη θάλασσα και να μην πηγαίνουν στον Βιολογικό, που επίσης είναι παράνομος, άρα να γκρεμιστεί και αυτός και να κουβαλάμε τα σκατά, μη μας σοκάρουν οι λέξεις, αλλά οι πράξεις των κατά τα άλλα Δημόσιων λειτουργών, στον Τσεσμέ.

Μπορεί να συμμαζέψει η κυβέρνηση στη Χίο τα ασυμμάζευτα, με τους δυνάστες που σπάνε του κόσμου τα νεύρα και υπάρχουν μόνο για ένα λόγο, να κλείνουν τις επιχειρήσεις που τους ταϊζουν;

Διότι σας καλώ να δούμε πρακτικά το αποτέλεσμα. Το «Ελληνικό Κάστρο» ήδη έκανε πάρκιγκ πίσω από το Ξενοδοχείο, άρα σκασίλα του μεγάλη. Δίπλα όμως έχει μια πιτσαρία. Του ανθρώπου του κλείνουν το μαγαζί. Δυό αυτοκίνητα που μπορούσαν να παρκάρουν στο… ντοματοχώραφο, τώρα  δεν μπορούν. Του πήγε και ο Δήμος τους κάδους, που πήρε επίσης από τον χώρο, να μην εμποδίζει τις… ντομάτες, και τους έβαλε δίπλα στα τραπέζια του μαγαζιού, ας του δώσουν και ένα λουκέτο του Χριστιανού να μην ξοδευτεί άλλο.

 Το αυτόν ισχύει και για έτερη  Καφετέρια λίγο πιο κάτω. Αφήστε τους δεκάδες περιπατητές, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο για τα οχήματα τους.

Αποτέλεσμα της ηλιθιότητας; Ο κόσμος θα καβαλάει το πεζοδρόμιο και θα βάζει εκεί τα Ι.Χ. του αφού δεν μπορεί να τα φάει. Όποιος σχεδιάζει εκεί να κάνει αναπλάσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι το χειμερινό κύμα θα τα σαρώσει όλα.

Κοντολογίς με ευθύνη της Κυβέρνησης και των προϊσταμένων της Κτηματικής στη Χίο, κυριαρχεί η τρέλα, δεν υπάρχει συνεννόηση, ο τόπος πάει κατά διαόλου και εμείς κυνηγάμε την ουρά μας.

Κατά τα άλλα οι τέσσερις αιρετοί προχωρούν τα μεγάλα έργα του τόπου.

Θα προτιμούσαμε να μας απαλλάξουν από την τρέλα του Δημοσίου και να βρούν μια δεύτερη βάρδια στο ασθενοφόρο.

Υ.Γ. Το Κράτος διακρίνεται διαχρονικά για την βλακεία του, ειδικά σε θέματα επικοινωνίας.  Δεν άφησαν σήμερα στην ΒΙΑΛ να μπεί μέσα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Π. Καλογεράκης και οι δημοσιογράφοι. Ο πρώτος μόνο το ηλίθιο μυαλό τους ξέρει και οι δεύτεροι για να μην βγάλουν φωτογραφίες!!! Δηλαδή οι εκατοντάδες που ανεβάζουν με τα κινητά τους οι μετανάστες – πρόσφυγες και κυκλοφορούν στο Facebook δεν πιάνονται;

Τόσο ΒΛΑΚΕΣ!!!

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 21/11/2019 - 21:12

Ξεκινάω με ερωτηματικό τίτλο και έτσι απότομα, επιδιώκοντας να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Αύριο θα γίνει άλλο ένα θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το προσφυγικό πρόβλημα, όπου ήδη τα αίματα, λεκτικά εννοώ πάντα, έχουν ανάψει.

Ερώτημα πρώτο. Στις 5, 15, 25, μέχρι σήμερα συνεδριάσεις, του ίδιου οργάνου, για το ίδιο θέμα λύθηκε κάποιο πρόβλημα; Μας ρώτησε κανείς; Μας πήρε υπ’ όψιν του κανείς;

ΟΧΙ και ούτε θα μας πάρει. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι κακό να συζητάμε αλλά όχι για να πλακωθούμε μεταξύ μας, ποιός δεν θέλει περισσότερο το πρόβλημα.

Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι θέλουμε την… κανονικότητα μας, που θάλεγε και Πρωθυπουργός; Νομίζω πως όχι. Όσο όμως και αναθεματίζουμε την τύχη μας, όσα… ξεματιάσματα και να κάνουμε το πρόβλημα δεν λύνεται και το ξέρουμε όλοι.

Το πρόβλημα είναι εδώ στην πόρτα μας και θα είναι για καιρό.

Θα πρότεινα λοιπόν αντί να αμπελοφιλοσοφούμε, αντί να συναγωνιζόμαστε σε φωνές, αντί να αναθεματίζουμε σε κάθε κατεύθυνση, να κάνουμε κάτι δύσκολο για τον ελληνικό χαρακτήρας μας, να… συνεννοηθούμε.

Υπάρχει σήμερα μια νέα κυβέρνηση. Αν ξεκινήσουμε με το δεδομένο «τα γουρούνια όλα έχουν την ίδια μούρη» και αυτοί θα είναι άχρηστοι και μας δουλεύουν, παύουμε να το συζητάμε, αλλά μαζί και να ελπίζουμε.

Επειδή όμως μέχρι στιγμής βλέπουμε να κυβερνούν… φυσιολογικοί άνθρωποι ας προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε πρώτα μεταξύ μας και μετά να μεταφέρουμε προς τα πάνω τις θέσεις μας.

Κατ’ αρχήν, θέλουμε να κλείσει η ΒΙΑΛ;

Αν ναι, οι μετανάστες – πρόσφυγες δεν θα εξαερωθούν, θα πρέπει να δεχτούμε ένα άλλο χώρο φιλοξενίας ή φύλαξης ή όπως θέλει ας το ορίσει η Κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά.

Δική μας δουλειά είναι να πούμε ότι οι υπολογισμοί της γίνονται σε νησί και στα νησιά κάθε γιγαντισμός, σε κάθε τομέα, είναι καταδικασμένος.

Άρα τα νούμερα που υπολογίζει πρέπει να ξεχαστούν, είναι λάθος, δεν αντέχονται.

Υπήρχε ένα δεδομένο ενός πληθυσμού της ΒΙΑΛ πάνω από 1000 άτομα. Αυτό το νούμερο το «σύστημα» έδειξε να το αντέχει. Και σε καλές στιγμές και σε… άσχημες.

Συνεπώς η δομή, το χωριό, η φυλακή, ας την πουν όπως θέλουν και ας την λειτουργήσουν όπως θέλουν, είπαμε δεν είναι δική μας δουλειά, δεν θα πρέπει να ξεπερνά αυτό τον αριθμό.

Μετά για να γίνει η δομή θέλει 8 μήνες. Στο διάστημα αυτό πρέπει να λειτουργήσει ο υπόλοιπος σχεδιασμός της Κυβέρνησης.

Θα γίνεται φύλαξη συνόρων; Θα ελεγχθούν οι ΜΚΟ; Θα γίνεται αμέσως καταγραφή και θα επιστρέφονται πίσω στην Τουρκία οι έχοντες μεταναστευτικό προφίλ; Θα απονέμεται αμέσως ή θα απορρίπτεται το άσυλο;

Κοντολογίς θα εφαρμοστεί ο υπόλοιπος σχεδιασμός; Εάν ναι τότε τι χρειάζεται εδώ μια προσφυγική πόλη 5,7 και γιατί όχι και 10.000 ανθρώπων;

Σκέπτονται στο υπουργείο να… κατουρήσουν αυτοί όλοι μαζί ταυτόχρονα, πόσοι από μας θα πνιγούν;

Ζητώ συγνώμη για το παράδειγμα, αλλά θέλω να φανεί το λάθος του γιγαντισμού σε μικρούς και δή νησιωτικούς ακριτικούς τόπους.

Επιστρέφω λοιπόν σε μας. Δεν χρειάζεται να… φαγωθούμε μεταξύ μας.

Ας τους πούμε, εμείς μαζί σας είμαστε. Θέλετε και εσείς να λύσετε το πρόβλημα, τόσα χρόνια σηκώνουμε το σταυρό του μαρτυρίου και μάλιστα με κυβερνώντες, που δεν ήξεραν ότι υπήρχαν θαλάσσια σύνορα ή πως η Μυτιλήνη με τη Λέσβο είναι τα ίδια νησιά.

Να συμμετέχουμε λοιπόν στον νέο σχεδιασμό, να βάλουμε πλάτη αλλά με τα νούμερα που λέτε θα καταρρεύσουμε, δεν βγαίνει.

Για να το βάλουμε σε αυτή τη βάση; Σκεφτείτε το και οι συμμετέχοντες και οι τοπικά κυβερνώντες στους οποίους αφιερώνω το υστερόγραφο.

 

Υ.Γ. Ας πούμε ότι παραιτείστε, θα λυθεί το πρόβλημα; Και ας πούμε ότι και η κυβέρνηση παραιτείται, το πρόβλημα θα λυθεί καλύτερα; Οι παραιτήσεις έχουν σχεδόν πάντα συναισθηματικό χαρακτήρα αλλά προβλήματα δεν λύνουν.