Προσοχή μην πέσει από τον… ουρανό κανένας γιατρός

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 02/06/2022 - 21:20

Ε, πλάκα κάνουμε τώρα. Στο εργοτάξιο του Φράγματος Κόρης γεφύρι, βρέθηκαν σήμερα οι δύο υπουργοί και η υπόλοιπη πολιτική συνοδεία, τα κράνη τους φόρεσαν αν και το Φράγμα δεν έχει… σκεπή, με την ελπίδα όταν ολοκληρωθεί να έχει… νερό.

Χωρίς λοιπόν να υποτιμάμε, ούτε την παρουσία τους, ούτε το έργο αυτό, την σύλληψη του οποίου είχε ο Νικόλαος Πλαστήρας, την έχει δηλαδή την… ιστορία του, ας κρατήσει και ο υπέρ νοήμων πολιτικά Νότης Μηταράκης την ουσία, που ο Μπέχτ την απόδωσε ποιητικά ως εξής. «Ξέφυγα από τους καρχαρίες, και νίκησα τους τίγρεις, μ’ έφαγαν όμως οι κοριοί».

Ο κόσμος δεν έχει στραβωμάρα. Είδε, βλέπει καθημερινά πως το Μεταναστευτικό και με την σφραγίδα Μηταράκη έγινε μη πρόβλημα. Εκτιμά τι σημαίνει απεγκλωβισμός από αυτό του μειωμένου ΦΠΑ, βλέπει έργα κολλημένα για δεκαετίες να ολοκληρώνονται, βλέπει τους μπουλντόζες στο Αεροδρόμιο, τα συνεργεία στο Φράγμα και στο Δικαστικό Μέγαρο, βλέπει τους… καρχαρίες και τους… τίγρεις, αλλά ματώνει από τους… κοριούς.

Και όταν ματώνει, ειδικά όταν μπαίνουμε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τότε πιθανά στο τέλος να του μείνει το… ξύσιμο και ας εξηγηθούμε.

Ποιός θα υποτιμήσει την δουλειά και την προσφορά του Σκυλίτσειου;

Έχουμε ξαναγράψει ότι περάσαμε την πανδημία τριπλά τυχεροί. Τυχεροί για την παρουσία ενός Μηταράκη στην Κυβέρνηση, μιας «σιδηράς κυρίας» της Ελένης Κανταράκη στην Διοίκηση του και ενός Μητροπολίτη, που έβαλε πλάτη στο οικονομικό ρυμουλκώντας και την εφοπλιστική βοήθεια.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, που δεν είναι του παρόντος, βάζουν μπροστά μας σε βάθος διετίας για τα δούμε βαριά – βαριά ένα νέο Σκυλίτσειο, με Παθολογική και Ψυχιατρική σε πλήρη κτιριακή υποδομή, αλλά στο μεταξύ θα πάθουμε την δουλειά του… Οίκου Ναύτου.

Οι νεότεροι μπορεί να μην το γνωρίζουν, οι παλιοί το θυμούνται. Κυρίως από δωρεές εξοπλίσαμε το κτίριο του Οίκου Ναύτου στη Χίο, με πλήρες Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο. Και στο τέλος ελλείψει οργάνωσης και μυαλού τα πετάξαμε όλα στα σκουπίδια (Μηχανήματα τυλιγμένα στα σελοφάν ακόμα) γιατί δεν λειτούργησαν ποτέ!

Το αυτόν επανελήφθη και με τα Ασθενοφόρα. Να το θυμίσω; Είχαμε ατυχήματα δεν είχαμε οχήματα. Ένα οι Ομογενείς, άλλο ένα η Ένωση Εφοπλιστών, ένα τρίτο η τάδε οργάνωση, μπράβο και άντε και τα κάναμε μπορεί και οκτώ. Το αποτέλεσμα γνωστό. Κινούμε ΕΝΑ γιατί δεν βγαίνει προσωπικό ούτε για το δεύτερο.

Αλήθεια, πόσους μήνες τώρα το θέμα αυτό είναι άλυτο από έναν πολιτικό του επιπέδου του Νότη Μηταράκη;

Το αυτόν ακολούθησε και με την λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου, ενός Μηχανήματος που λύνει τα χέρια των γιατρών. Στην αρχή χάλασε και άντε και το φτιάξαμε, αλλά τώρα ξεμείναμε από γιατρούς. Στο Ακτινολογικό Τμήμα, κατήγγειλε ο Διευθυντής του, έπρεπε να υπηρετούν επτά γιατροί και βρίσκονται τρείς!

Τι σημαίνει το νούμερο αυτό, για ένα τόσο νευραλγικό τμήμα; Κανένας. Οι τρείς δεν φτάνουν ούτε για τις εσωτερικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Αποτέλεσμα. Έχουμε τώρα τον Μαγνητικό, αλλά δεν έχουμε γιατρό να διαβάσει τα αποτελέσματα. Τώρα, σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Μαλαφή, που μάλλον δεν το λέει για… αντιπολιτευτικούς λόγους, χάλασε και ο Μαστογράφος!

Αν συνεχίσουμε μάλλον θα κουράσουμε. Περιμένουμε την Δευτέρα την έλευση του υπουργού Υγείας, περιμένουμε όχι λόγια αλλά έργα, έργα, πράξη και γιατρούς.

Οι κοριοί κύριε Μηταράκη, οι κοριοί είναι πολλοί. Δώστε λύση τώρα.

 

Υ.Γ.: H θετική εισήγηση προς τον υπουργό Οικονομικών για την φορολόγηση των μαστιχοπαραγωγών συγκαταλέγεται στις… τίγρεις. Δεν ήθελα να το επεκτείνω αλλά στο μεγάλο κάδρο για τον κορωνοϊό πρέπει να μπούν οι συνεχείς απολυμάνσεις από τον Δήμο και η διάθεση από τον Σταμάτη Κάρμαντζη πάνω από 100.000 ευρώ υλικά στο Νοσοκομείο με πρώτο τον ειδικό θάλαμο κ.λ.π.

 

 

Σχετικά Άρθρα