Σας θυμίζει τίποτα αυτό το ρημάδι;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 08/08/2024 - 17:52

Καλά ήταν το χθεσινό... αρχαιολογικό διάλλειμα, με το "Προσφυγάκι" είδα άλλωστε πόσο εκτιμήθηκε και επιστροφή στα καθ΄ημάς με παράλληλη συγνώμη γιατί χαλάμε την καλοκαιρινή νιρβάνα των Αρχών.

Το εικονιζόμενο κτίριο τους θυμίζει τίποτα;

Αν δεν κάνουμε λάθος είναι το Δικαστικό Μέγαρο και ευρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο κατασκευής με το προηγούμενο εξάμηνο, όπου εκεί ακριβώς βρίσκονταν και άλλο ένα προηγηθέν… εξάμηνο, απλοελληνικά ο εργολάβος έφυγε παιδιά και στην Κυβέρνηση κοιμάστε τον ύπνο του Δικαίου, για να κολλάει και με την Δικαιοσύνη.

Και η «πλάκα» είναι ότι «κουράστηκε» και ο Δικηγορικός Σύλλογος και οι μόνοι που ασχολούμαστε είμαστε εμείς.

Η άλλη δε πλάκα είναι ότι ιδιώτες που «μυρίστηκαν» δουλειά, σιγά να μην κουνήσει κανένας Δικηγόρος από το κέντρο, όσοι τόλμησαν γενικώς τους έφαγε η μαρμάγκα, έχουν σχεδόν έτοιμα δικά τους κτίρια, γειτονικώς του ρημαδιού, για να ενοικιάσουν γραφεία!

Βέβαια μια λύση θα ήταν να ανατεθεί η συνέχιση του περί ου ο λόγος Δικαστικού Μεγάρου στον Στρατό, δίπλα είναι το Στρατόπεδο Γκιάλα, κατά τα πρότυπα του νέου Τελωνείου, που όπου νάναι… τελειώνει, όποτε ολοκληρωθεί το πόρισμα, που εκκρεμεί από τον σεισμό της Σάμου για την καταλληλόλητα ή όχι του άλλου κτιρίου, γνωστού και ως τσιμεντοκυτίου στην Προκυμαία.

Άλλωστε σημειώσαμε όλοι την χαρά του τοπικού Κυβερνητικού Βουλευτού μας, που μας ενημέρωσε για τα εξής, γνωστά από χθες, αλλά επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.

"Ένας ακόμα Ογκολόγος ιατρός θα στελεχώνει το Νοσοκομείο της Χίου. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτό το αίτημα διάθεσης στρατιωτικής ιατρού με ειδικότητα στην Παθολογική Ογκολογία, ώστε να καλυφθούν επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε με ανθρώπινο και υλικό δυναμικό την υγεία στο νησί μας, που αποτελεί πρωτεύον μέλημά μας."

Συγνώμη για την παρατήρηση αλλά δεν συνεχίζουμε να ενισχύουμε το Νοσοκομείο μας, αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να αποδυναμώνουμε τον Στρατό, που τώρα εκτός από Εργολάβος, βλέπε νέο Τελωνείο, εκτός από οδηγός ασθενοφόρου, βλέπε εμβαλωματικές λύσεις στο ΕΚΑΒ, τώρα γίνεται και γιατρός.

Διότι σωστά παρατήρησε Ραδιοφωνικά ο έτερος Βουλευτής, που αν δεν ήταν στην Αντιπολίτευση, παρά τρίχα να ήταν στην Συμπολίτευση και να τον έβγαζε τώρα στην «σέντρα» ο Μηταράκης (Μη μας πείτε ότι έχουμε φαντασία, διότι το σενάριο κάθε άλλο παρά φανταστικό είναι) η μετάταξη αυτή ή δείχνει ότι ο Στρατός δεν έχει ανάγκη ιατρών ή ότι έχει παραπανήσιους οπότε θα μπορούσαν να συνεχίσουν οι άνθρωποι στο Δημόσιο.

Εν κατακλείδι και για να αφήσουμε την πλάκα, τα προβλήματα δεν λύνονται με αυτό τον τρόπο, τα έργα στο νησί είναι κολλημένα, ειδικά το εμβληματικό έργο, ατμομηχανή για όλα τα άλλα, το Φράγμα Κόρης γεφύρι δεν υπάρχει, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κουνήσει την Δημόσια χελώνα ούτε χιλιοστό και εάν το ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι ο ΣυριΣτέφανος τελείωσε, αποκτήσει στις εσωκομματικές του εκλογές ένα αρχηγό της ωφελιάς, η Ν.Δ. θα τρίβει τα μάτια της.

 

Υ.Γ: Ούτε θα είναι μονίμως τυχερή να μην σκάσει ένας ηγέτης από τα δεξιά της κόβοντας της με την μία 15%

Σχετικά Άρθρα