Στα μαύρα μπαλόνια γράψτε Καρδάμυλα και Αμάδες και… βλέπουμε

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 28/02/2024 - 20:30

Άντε λοιπόν και το κάναμε το καθήκον μας. Την διαδήλωση εννοώ για το έγκλημα των Τεμπών.

 

Οσονούπω αναμένεται και το πόρισμα της… Ψυχιατρικής αναλύσεως.

 

Το βάζω «χοντρά» το ξέρω αλλά δώστε εσείς μια απάντηση, πως ο ίδιος λαός από την μία διαδηλώνει κατά των εγκλημάτων και από την άλλη στέλνει δια της ψήφου του, τους… Μηχανοδηγούς να οδηγούν το τραίνο της ζωής του και αυτής των παιδιών του.

 

Μέχρι και ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του Σύριζα άκουγα σήμερα να επικαλείται τους… Μηχανοδηγούς.

 

Εμ’ τι θάλεγε για… τους Πυροσβέστες; Τι να κάνουν και οι «σύντροφοι»; Να βγάλουν το… Μάτι τους;

 

Τέλος πάντων, σταματάμε εδώ γιατί μας λείπει η επιστημονική κατάρτιση και γιατί έτσι μας βγαίνει θέλουμε να «ονοματίσουμε» τα μαύρα μπαλόνια, που κρέμασε σήμερα στα κάγκελα των Δικαστηρίων ο Δικηγορικός Σύλλογος.

 

Θέλετε δυό… ονοματισμούς;

 

ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

 

Γράφει σήμερα ο ανήσυχος καπετάνιος της περιοχής Αλ. Καραμούζος.

 

«Στις 06-03-24 κλείνει το υποθηκοφυλακείο Καρδαμύλων και μεταφέρεται στην Χίο!

 

Ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, το Ειρηνοδικείο, το Τελωνείο, ο Δήμος και τα ΕΛΤΑ!!

 

Αλήθεια ποιό θα είναι το επόμενο;

 

Η επαρχία μαραζώνει γιατί έτσι θέλουν.

 

Η επαρχία αφανίζεται κι εμείς συνεχίζομε να αδιαφορούμε και να καθόμαστε στον καναπέ βλέποντας στην τηλεόραση survivor και χίλια δύο σκουπίδια που μας προσφέρουν.

 

Η επαρχία σβήνει κι εμείς συνεχίζομε να χειροκροτούμε τους πολιτικούς της πλάκας που μας προσφέρουν σανό μιλώντας μας συνεχώς για αποκέντρωση και ενίσχυση της επαρχίας!

 

Τα πάλαι ποτέ κραταιά Καρδάμυλα των 4.500 κατοίκων έχουν μείνει μόνο 1.200 και συνεχίζουν ακάθεκτα την κατηφόρα.

Ουαί !!!».

 

Θέλετε δεύτερο ονοματισμό;

 

ΑΜΑΔΕΣ

 

Ένας άνθρωπος ζωντανεύει την μοναδική ταβέρνα στο χωριό. Την λειτουργεί οικογενειακά. Μετά από χρόνια στο χωριό μυρίζει φαγητό και ακούγεται παιδική φωνή. Σας μεταφέρω τα τελευταία μηνύματα του.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΟΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΠΑΛΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

 

ΕΙΧΑΜΕ ΡΕΥΜΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΕΡΙ.

 

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ.

 

ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

 

Αλήθεια, ας αφήσουμε τον… κανένα, το δικό μας αυτί ιδρώνει;

 

Άλλοι δέχτηκαν να φάνε αμάσητα την κατάργηση των μικρών Δήμων και Κοινοτήτων; Άλλοι δέχτηκαν πάλι αμάσητα την κατάργηση των Νομαρχιών και την αντικατάσταση τους, με το τίποτα, εκτός αν είναι τίποτα παραπάνω από το… τίποτα αυτή η μπούρδα της Περιφέρειας, που λέει αυτό ακριβώς στους πολίτες, το… τίποτα;

 

Υπάρχει αντίλογος; Υπάρχει. Δείτε τι γίνεται στις Οινούσσες. Έχουμε σκεφτεί αν η Χίος μπορεί να δεί στο όνειρο της, αυτή την είδηση, που έρχεται από τα Ψαρά;

 

«Νερό από τη βρύση τους πίνουν οι Ψαριανοί 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας ήδη μειώσει την κατανάλωσή του κατά 25%, μετά την εγκατάσταση του νέου δικτύου, ενώ μέχρι το 2030 θα είναι και ενεργειακά αυτόνομη περιοχή, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «30 Ευρωπαϊκά Νησιά 100% ΑΠΕ μέχρι το 2030».

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δήμαρχος των Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, αναφέρθηκε στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την εξασφάλιση καλής ποιότητας νερού και επαρκούς ποσότητας, στον οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός μικρού φράγματος στο νησί.»

Θα γίνονταν αυτά αν είχαμε καταπιεί αμάσητα και τα δύο μικρά μας νησάκια;

Υ.Γ.: Στο χέρι μας είναι να σκάμε τα μαύρα μπαλόνια ένα - ένα. Κατ’ αρχήν να μην καταπίνουμε ότι μας σερβίρουν και μετά να ξυπνήσουμε ζητώντας κατ’ αρχήν επιστροφή στην Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού εγκαταλείποντας τις Ευρωμπούρδες των Περιφερειών.

Σχετικά Άρθρα