Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, ξεχασμένη η… προβλήτα μονάχη

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 14/04/2021 - 18:38

Τύφλα νάχει ο… Σολωμός, αλλά τι να μας κάνει και αυτός να παραπονεθεί για παράφραση των ηρωϊκών στίχων του;

Διότι, α, όλα κι’ όλα τα Ψαρά είναι… ηρωϊκά, το πέτυχε ο Σύριζα και μπράβο του.

Τώρα βέβαια και με Σύριζα και με Ν.Δ. που θα μείωνε τον ΦΠΑ και τον άφησε στο 24% για να μην ξεχνιόμαστε, η κατάσταση δεν αλλάζει. Χάλια ήταν και γίνεται χειρότερη.

Αναφερόμαστε βεβαίως στο πρόβλημα που έχει προκύψει και άφησε σύξυλο το νησί να δέρνεται σαν καλαμιά στον κάμπο, πλην όμως… ηρωϊκή.

Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τα πλοία χαλάνε την προβλήτα, γιατί αυτή είναι η αλήθεια και σιδερένια να την κάνουν, από την ώρα που το μεγάλα πλοία δένουν με την προπέλα εν λειτουργία, ας μην το αναλύσουμε αυτό, θα σκάβουν από κάτω τα πάντα.

Άρα το πρόβλημα θα δημιουργηθεί ξανά και στο μεταξύ παραμένει.

Με τον τουρισμό να ανοίγει, με τα Ψαρά να είναι ένα από τα ελάχιστα καθαρά 100% νησιά από τον κορωνοϊό, πλοίο από τον Πειραιά δεν μπορεί να προσεγγίσει, επειδή θα αρχίσει η αποκατάσταση ενός προβλήματος, που όμως εντοπίστηκε πριν από 2 χρόνια!

Δηλαδή που να κόψει δημοσίως τις φλέβες του ο Βρατσάνος και οι άλλοι Ψαριανοί. Στην Μαύρη ράχη και να τους τραβάει το CNN; Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβει το Αθηνοκεντρικό τέρας ότι δεν μπορεί η γραφειοκρατία να έχει παντού το ίδιο χρώμα.

Μακριά από μας ο μηδενισμός. Έχουν γίνει βήματα μείωσης της γραφειοκρατίας, υπάρχει πρόβλεψη να παρακάμπτονται δυσκολίες σε δυσπρόσιτες περιοχές αλλά δεν φτάνουν, άρα χρειάζεται να ανεβούν οι ταχύτητες.

Δεν γίνεται τα έργα στα… ηρωϊκά νησιά να πηγαίνουν με τον αραμπά, δεν γίνεται η ταχύτητα της μονοπόδαρης χελώνας του Δημοσίου να λειτουργήσει στα Ψαρά.

Και για να μην τα πεθάνει, γιατί περί αυτού πρόκειται να δοθεί άλλη λύση ΤΩΡΑ.

Τεχνικά δεν υπάρχει ΔΕΝ γίνεται. Να γίνει. Να αποκατασταθεί τώρα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – Ψαρών με το όποιο τίμημα και τεχνικό τρόπο. Εν ανάγκη ας δένει το πλοίο, γιατί μεταξύ μας όλοι ξέρουμε πως… δένει. Ας υπάρχει «καθυστέρηση» δεν γίνεται να υπάρχει όμως αποκοπή. Γιατί δυό χρόνια για να ξεκινήσει το έργο και άλλα τόσα για να γίνει, τα Ψαρά θα είναι κύριοι ηρωϊκώς… νεκρά.

 

Υ.Γ.: Κύριε Μηταράκη, η ΒΙΑΛ το Πάσχα θα έχει κάτω από 800 άτομα. Κανονίστε να φάτε το λιοντάρι και να σας φάνε τα μυρμήγκια. Λύστε το πρόβλημα αποκοπής των Ψαρών ΤΩΡΑ.

 

Σχετικά Άρθρα