Στους μαθητές των ΕΠΑΛ, λίγο πριν χάσουν το… δίκιο τους

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 03/10/2017 - 20:42

Επειδή αύριο έχετε γενικές Συνελεύσεις για να δείτε την συνέχεια των κινητοποιήσεων σας, αν θεωρείτε ότι τα Μέσα της Αλήθειας είναι εχθρικά απέναντι σας μην διαβάσετε καθόλου τις παρακάτω σκέψεις. Αν όμως αντιθέτως θεωρείτε ότι πρόβαλε τα δίκαια αιτήματα σας και τον αγώνα σας, δώστε λίγο χρόνο στα παρακάτω έτσι για να μην χάσετε τώρα στο παρά 5’ το… δίκιο σας.

Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, είσθε ξύπνια παιδιά και ομολογώ ότι είδα μια ποιότητα σε σας, που δεν υπήρχε τους παλαιότερους χρόνους. Όχι ότι οι πατεράδες σας ήταν κακοί, μην νομίζετε ότι έχετε το μονοπώλιο του.. δρόμου, μια ζωή η νεολαία εκεί βρίσκονταν, αλλά τότε, όλο και κάποιος κακοκέφαλος θα υπήρχε που θα έκανε κάτι ακραίο. Εσείς αντιθέτως φερθήκατε υπεύθυνα, ξέρατε το λόγο που αγωνίζεστε, ακόμα και κάποιους κάδους που κουνήσατε τους γυρίσατε στη θέση τους.

Είναι λοιπόν η τρίτη φορά τώρα, που βγαίνετε στους δρόμους διαδηλώνοντας και κλείνοντας την κυκλοφορία. Την πρώτη είσθε τόσο πολλοί, που δεν σας χώραγε ο δρόμος, ο κόσμος που ταλαιπωρήθηκε, που στήθηκε στην ουρά, στεναχωρήθηκε μεν, ούτε εσείς θέλετε να περιμένετε, αλλά ρώτησε να μάθει τα προβλήματα σας και δόξα το Θεό τα κατάλαβαν όλοι.

Σήμερα όμως άνετα θα μπορούσατε ή να σταθείτε στην είσοδο της Απλωταριάς ή μπροστά στο Δημαρχείο, δεν θα σας πω εγώ που, ή να κλείσετε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, αφήνοντας την κίνηση να διεξαχθεί, με δυσκολίες μεν αλλά χωρίς ολικό βραχυκύκλωμα.

Ξέρω θα μου πείτε ας τιμωρηθούν οι μεγάλοι, γιατί αυτοί φταίνε με τις επιλογές τους, που έχουμε ψεύτες Κυβερνήτες, αλλά ξέρετε και αυτοί κάποτε ήταν μικροί, αλλά μέχρι που μεγάλωσαν ψεύτες τους κυβέρνησαν, εξαιρούνται οι παρόντες που είναι επιστήμονες του είδους, όταν μεγαλώσετε εσείς, δεν αργείτε να ψηφίσετε, κάνετε καλύτερες επιλογές.

Ξέρω θα μου πείτε, ας ταλαιπωρηθούν να μάθουν το πρόβλημα μας. Το θέμα παιδιά είναι να το μάθουν και να σας συμπαρασταθούν, όχι να το μάθουν και να σας βλαστημήσουν.

Μετά όλοι αυτοί που και σήμερα περίμεναν στην ουρά, λέτε να βγήκαν για… βόλτα;

Όχι, ανοίγοντας τον δρόμο, είδατε γιατρούς, που πήγαιναν στο Νοσοκομείο για χειρουργεία, είδατε αρρώστους, είδατε ανήμπορους ανθρώπους.

Αυτό όμως τι σημαίνει, ότι εσείς θα ρωτάτε και θα ελέγχετε αν ο γιατρός έχει σηματάκι στο αυτοκίνητο του για να περάσει ή αν η κυρία έχει χαρτιά του γιατρού για να πάει στο Νοσοκομείο; Μην το παρεξηγήσετε αλλά γίνετε ίδιοι με τους άλλους στο υπουργείο Παιδείας, που μόλις πήραν εξουσία ξέχασαν τις υποσχέσεις τους και εκεί που έπιναν νερό στο όνομα των ΕΠΑΛ τώρα τα κλείνουν. Και εσείς μόλις πήρατε μια εξουσία, να κλείσετε ένα δρόμο γίνατε και… Τελωνιακοί μαζί και… Αστυνομικοί και ζητούσατε… διαβατήριο.

Μα άλλα μας υποσχέθηκαν και άλλα έγιναν. Σωστό αλλά και οι αγανακτούντες στην ουρά, μποτιλιαρισμένοι στα αυτοκίνητα τους, είχαν διαφορετική τύχη; Αλλα τους είπαν και άλλα έγιναν, σκεφτείτε μόνο ότι ακόμα και με δημοψήφισμα τους ρώτησαν αν θέλουν τα Μνημόνια και απάντησαν ΟΧΙ, που το πήραν και το μετέτρεψαν σε μια νύχτα σε ΝΑΙ.

Ξέρω νοιώθετε να σας πνίγει το δίκιο, να θέλετε να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο, αλλά πιστέψτε με ο τοίχος δεν θα πάθει τίποτα.

Σκεφτείτε το λοιπόν στις αυριανές Συνελεύσεις σας. Αν συνεχίσετε να είσθε πολλοί, και να κάνετε και τις πορείες σας και να βαδίσετε διαδηλώνοντας. Δεν μπορείτε όμως λιγότεροι από 50, τόσοι είσθε το πρωϊ, να καταδικάζετε μια Πόλη στην ακινησία.

Ακόμα και αν σας στεναχώρησα θα χαρώ πολύ αν μερικούς από σας προβλημάτισα.

 

Υ.Γ. Κάποια στιγμή μπήκα στο γραφείο της Ευτυχίας Βλυσίδου, που σας ακούει πάντα με προσοχή και σας προσέχει, γιατί ξέρει το δίκιο σας. Και επειδή την βλέπατε λίγο σαν… εξουσία, γύρισε και μου είπε αυθόρμητα μπροστά σας. «Γιάννη, πες τους σε πόσες καταλήψεις πήρα μέρος εγώ;» Και εγώ σας καλώ να ρωτήσετε τους πατεράδες σας σε πόσες πήρα μέρος εγώ.

Συνεπώς ότι σας λέμε είναι με αγάπη και για το καλό σας.

 

Σχετικά Άρθρα