Συνεχίζουμε να πετάμε τα λεφτά μας στα… σκουπίδια

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 11/05/2022 - 21:05

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν μας αφήνουν να μην καταλάβουμε τι σημαίνει ευθέως στην τσέπη μας η παγκοσμιοποίηση.

Όσοι είπαν, πόλεμος στην Ουκρανία και εμένα τι με νοιάζει το… μετάνιωσαν.

Υπ’ όψιν δε ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Οι Ουκρανοί δεν έσπειραν, λόγω του πολέμου και όποιος δεν σπέρνει δεν θερίζει. Αφήστε μας εμάς, είμαστε από άλλο ανέκδοτο, εμείς νομίζουμε ότι μπορεί μια χώρα να σταθεί μόνο από τις υπηρεσίες. Γι’ αυτό άλλωστε θα είμαστε μια ζωή υπόδουλοι και μικροί, αλλά αυτό θέλει πολύ κουβέντα.

Ας μείνουμε στο… μη  σπείρε – θέρισε των Ουκρανών. Αυτό θα σημάνει πολλαπλάσιους νεκρούς από ασιτία, κυρίως στην Αφρική, περισσότερους από όσους θα αφήσει αμέσως η Ρωσική εισβολή, εκτός αν οι μαυριδερού χρώματος δεν είναι… άνθρωποι.

Με τις σκέψεις αυτές δέχτηκα τα στοιχεία του Φώτη Γιαννίρη, που ψυχομένου Νοτιοχωρούση αυτοδιοικητικού, σπάνια περίπτωση αιρετού, που δημιουργεί χωρίς κανένα θόρυβο και σήμερα ως ένα από τα… δεξιά χέρια στον Σταμάτη Κάρμαντζη βρίσκεται στο τιμόνι της ΔΙΑΝΟΧ.

Ανακυκλώνουμε είπε, 10% των σκουπιδιών μας. Πρέπει μέχρι το 2030 να έχουμε φτάσει στο 80%.

Ας αφήσουμε εδώ κατά μέρος το οικολογικό αποτύπωμα, γιατί αυτό ίσως να μην το καταλαβαίνουμε άμεσα ή να μην μας ενδιαφέρει. Όμως, μήπως με δεδομένο και το παράδειγμα της Ουκρανίας, όπου ανά πάσα στιγμή μια «στραβή» στον γείτονα, ξαφνικά σου…ξαλαφρώνει το εισόδημα, μήπως πρέπει να δούμε το οικονομικό αποτύπωμα των σκουπιδιών μας;

Κοντολογίς, έχουμε καταλάβει ότι τα σκουπίδια είναι λεφτά και ότι εμείς σήμερα, με δεδομένη την τεράστια δουλειά, που από το μηδέν έχει γίνει, για να καταλάβουμε και να συμμετέχουμε στην διαδικασία της ανακύκλωσης, τελικά αξιοποιούμε μόνο το 10% από αυτά;

Δηλαδή απλοελληνικά, και κρίμα όσοι δεν το κατάλαβαν, αυτό που μας είπε ο Φώτης Γιαννίρης είναι ότι το 90% των σκουπιδιών μας όχι απλά δεν το κάνουμε… λεφτά, αλλά εξακολουθούμε να πετάμε… λεφτά στα σκουπίδια.

Αν τώρα κανείς γίνει λίγο, όχι πολύ πονηρός και αναλύσει ότι τα σκουπίδια είναι ανταποδοτικό προϊόν, δηλαδή τα πληρώνουμε όσο μας κοστίζουν, προσέξτε τα πληρώνουμε άμεσα, εμείς στον λογαριασμό, όχι έμμεσα ένας κρατικός προϋπολογισμός και σε βάθος χρόνου, άμεσα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, τότε θα καταλάβει ότι δεν μας χρειάζεται ανακύκλωση 80% και σε 8 χρόνια από σήμερα, που είναι ο στόχος, αλλά 100% από ΧΘΕΣ.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό, τόσο γρηγορότερα θα ελαφρύνουμε τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.

Τα σκουπίδια τα πληρώνουμε άμεσα, με ζεστό χρήμα σήμερα και με το 10% που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής, συγνώμη αλλά είμαστε τρείς φορές κορόϊδα.

Είμαστε γεμάτοι σκουπίδια, δεν βγάζουμε λεφτά από αυτά και εξακολουθούμε να κάνουμε εν πολλοίς ότι χθες, άρα να πετάμε τα λεφτά μας στα… σκουπίδια.

 

Υ.Γ.: Γυρίστε πάνω το κεφάλι σας, στην ψευδοροφή του γραφείου σας, έχουμε στο νησί χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σκουπίδια είναι ανακυκλώσιμα, που μας τα πουλάνε οι Γερμανοί… κεραμίδια στο κεφάλι μας. Ας σταματήσουμε να δεχόμαστε να μας θεωρούν… τούβλα.

 

 

Σχετικά Άρθρα