Τα κάγκελα της φυλακής για τον 70χρονο ασελγό και τα…μυαλά στα κάγκελα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 18/11/2020 - 20:59

Στο ίδιο έργο θεατές.

Τα χρόνια περνούν και η τα μυαλά δεν αλλάζουν ή επειδή αυτό είναι λάθος, αλλάζουν τόσο αργά που δεν γίνεται αντιληπτό.

Σταθερά πρώτη. Η κοινωνία έπεσε από τα… σύννεφα.

Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Η ασέλγεια του 70χρονου κατά ενός 10χρονου κοριτσιού, τότε ξεκίνησε, μετά από 3 χρόνια πιάστηκε, ως αποτρόπαια πράξη συνέβαινε πάντοτε. Σε όλες τις κοινωνίες, σε όλες τις ιστορικές στιγμές, σε όλους τους τόπους.

Παλαιότερα συνέβαινε και μέσα στα χωριά και το στενό περιβάλλον, και κυρίως μεταξύ συγγενών και όχι κατ΄ ανάγκην θύματα μόνο… κορίτσια.

Σταθερά δεύτερη: Η λαϊκή καταδίκη, πανεύκολη και σκληρή, πολύ σκληρή.

Θα άξιζε τον κόπο να ρωτηθεί αυτός που ζητάει κρεμάλα, κόψιμο των… όρχεων του δράστη και άλλα πολιτισμένα, αυτά είναι γραμμένα δεν τα βγάζω από την φαντασία μου, αν στις κοινωνίες που όντως εφαρμόζεται αυτό, το φαινόμενο της ασέλγειας ή των βιασμών ή άλλων αποτρόπαιων πράξεων σταμάτησε ποτέ. Αμ’ δεν σταμάτησε.

Σταθερά τρίτη λοιπόν: O Ισλαμικός νόμος, η τιμωρία της ζούγκλας, δεν την αναβάθμισε, η ζούγκλα, ζούγκλα παρέμεινε και παραμένει. Μεσαίωνας και ακόμα χειρότερα.

Άρα ας επιστρέψουμε στον… πολιτισμό.

Παρά την αρρώστια, η παιδοφιλία τέτοια είναι, παρά την εκμετάλλευση συνθηκών σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών, παρά την ανεπανόρθωτη τις περισσότερες φορές ζημιά, υπάρχουν σήμερα μηχανισμοί άμυνας.

Δεκάδες τηλεφωνικές γραμμές, για να καταγγείλει κανείς μια παρανομία. Σύγχρονοι τρόποι για να φτάνει η Αστυνομία στο έγκλημα, προστασία της ανωνυμίας από την Πολιτεία, απόδοση Δικαιοσύνης, τιμωρία του δράστη, με βάση τους Νόμους και όχι του δικαίου της… ζούγκλας, μηχανισμοί προστασίας και αποκατάστασης για τα θύματα.

Άρα, παιδεραστές δεν θα πάψουμε να έχουμε, ούτε εγκληματίες, δυστυχώς δεν υπάρχει χειρότερο ζώο από τον άνθρωπο ως μονάδα και ως όχλος.

Αυτό όμως που έχουμε πετύχει είναι ένας νομικός πολιτισμός και ένα επίπεδο ώστε αναπτύσσοντας τα παραπέρα, και να ελαχιστοποιήσουμε την εκδήλωση της αρρώστιας και η κοινωνία να έχει φτιάξει τα αντισώματα προστασίας όχι για τον θύτη, που θα πληρώσει για το έγκλημα του με την στέρηση της ελευθερίας του, αλλά κυρίως για την προστασία των θυμάτων.

 

Υ.Γ.: Mέσα στα θύματα παρακαλούμε βάλτε και το συγγενικό περιβάλλον του όποιου δράστη.

 

Σχετικά Άρθρα