Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Τελικά «δυό γαϊδάρων άχυρα» χωρίζονται καλύτερα όταν τα… γαϊδούρια κλωτσάνε

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 10/10/2017 - 07:29

Ετσι φαίνεται και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Αν οι Καρδαμυλίτες δεν είχαν τσαγανό και έμεναν με δεμένα χέρια, σήμερα θα έχαναν ένα τμήμα και αύριο το Σχολείο τους.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του ΕΠΑΛ, το πάλεψαν κι’ ας είχαν και λίγο υπερβολή με τις καταλήψεις των δρόμων.

Συμπέρασμα πρώτον λοιπόν. Η λογική «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» οδηγεί σε… απώλεια κεφαλής.

Συμπέρασμα δεύτερον. Η εξουσία ακούει και αν δεν ακούει λογικά αιτήματα, σε λίγο θα απολέσει την δική της κεφαλή.

Όμως εκτός των συμπερασμάτων, προκύπτει το καίριο ερώτημα. Γιατί έγιναν όλα αυτά;
Ποιά λογική εκτός των… σώψυχων του Σύριζα, τα οποία υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς η Ευτυχία Βλυσίδου και που μπορεί και ως τελικό στόχο να είχαν τον… Μιχαηλίδη, ποιά άλλη λοιπόν λογική υπαγόρευσε όλη αυτό το αναπουμπουλίκι;

Γιατί ξεσηκώθηκε το σύμπαν και υπέφερε ένα ολόκληρο χωριό, των Καρδαμύλων, ο μαθητικός κόσμος των ΕΠΑΛ και σύμπασα η κοινωνία από την ταλαιπωρία;

Πάμε όμως παρακάτω, τέλος καλό όλα καλά, αν τα πράγματα ήταν απλά και δεν είναι.

Τα Καρδάμυλα αν δεν αλλάξει ρότα ο τόπος θα έχουν την μοίρα της Βολισσού.

Χρειάζονται επειγόντως όμως πιο κοντοπρόθεσμες ενέσεις. Μια έβαλε ο Τσάκος με την «Στέγη» η οποία προσέθεσε στο Λιβάνειο 20-25 παιδιά (μεγάλη υπόθεση) όμως ένας καπετάν Παναγιώτης δεν φέρνει την άνοιξη.

Ετσι λοιπόν δυναμικοί, που είναι οι Καρδαμυλίτες, ας ξύσουν την… κεφαλή τους, για να το πούμε Καρδαμυλίτικα, τι άλλο πρέπει και μπορεί να γίνει, για να ζωντανέψει ο τόπος τους πέρα από τις κεντρικές επιλογές, που μπορεί να αργήσουν, μπορεί και να μην έρθουν ποτέ.

 

Υ.Γ. Προς Χιώτες μαθητές.

Αν οι Καρδαμυλίτες έλεγαν, τρία παιδάκια αφορά το μειωμένο ΕΠΑΛ, δεν θα κατάφερναν τίποτα. Αν εσείς  συμπαραστεκόσασταν στις κινητοποιήσεις των συμμαθητών σας του ΕΠΑΛ, η θετική υπόθεση θα είχε λήξει από το πρώτο τριήμερο.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 10/12/2019 - 20:56

Επειδή οι… γραφικοί στάλθηκαν δια της λαϊκής ψήφου σπίτι τους και ήρθαν οι… κανονικοί, θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να θέτουμε… κανονικά ερωτήματα στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Όχι μόνο λόγω της ιδιότητος του, αλλά για το γεγονός ότι εξελέγη όλως προσφάτως με την υπόσχεση ότι θα επαναφέρει την χώρα στην… κανονικότητα.

Και επειδή σας έχουμε ήδη πρήξει με την έννοια ρωτάμε ευθέως.

Αυτό που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε κανονικότητα είναι;

Σήμερα το μεσημέρι, άνευ άλλης ανακοινώσεως, οι γονείς πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους ότι αύριο… ευτυχώς δεν θα έχουν μάθημα, γιατί οι Καθηγητές τους έχουν λέει Γενική Συνέλευση, η οποία ως γνωστόν με το… Νόμο γίνεται σε εργάσιμη μέρα και ώρες.

Παρομοίως η με τον… Νόμο επόμενη κοπάνα, θα γίνει το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν στον χώρο εκλογές, που σωστότατα δεν μπορούν να γίνουν το 15θήμερο της αργίας των γιορτών, που τα Σχολεία είναι κλειστά, επειδή είναι μέρες προσηλώσεως και… προσευχής.

Δεν μπαίνουμε στην ουσία της πράξης, που τους πρώτους που προσβάλλει είναι την πλειοψηφία των Καθηγητών, που είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι, αλλά στο πολιτικό της σκέλος, που δεν είναι θέμα των «συνδικαλιστών».

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους οδηγούς λεωφορείων, δεν το νοιώθουμε εδώ στη Χίο, γιατί δεν μας αγγίζει, να τραβούν χειρόφρενο, όποτε γουστάρουν για να κάνουν… Γενική Συνέλευση;

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους Καθηγητές να κλείνουν το… μαγαζί τους για να κάνουν Γενική Συνέλευση, επειδή το απόγευμα είναι ώρες… φροντιστηριακής εργασίας;

Ο Νόμος, αυτός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης της κανονικότητας, δεν τολμάει να αγγίξει.

Ελπίζουμε να μας διαψεύσει στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν τομείς, που θέλει να φτιάξει ομελέτα αλλά δεν θέλει να σπάσει αυγά.

Υ.Γ. Το μεσημέρι του Σαββάτου, την ιερή ώρα της σουμοποσίας με την παρέα, τα 2/3 αυτής βγήκαν τρείς φορές στο ψοφόκρυο για να… καπνίσουν. Δεν πίστευα στα μάτια μου.

Τελικά κύριε Μητσοτάκη η κοινωνία είναι πιο ώριμη απ’ ότι υπολογίζετε εσείς οι πολιτικοί.

Τολμήστε και στην υπόλοιπη κανονικότητα. Ας είναι η αυριανή πρόκληση των Καθηγητών η τελευταία.