Θα γιορτάσει τα 90χρονα του ο ΝΟΧ;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 21/08/2020 - 16:26

Τι είναι για όλους μας ο ΝΟΧ;

Ας το βάλω αλλιώς, τι θα έπρεπε να είναι;

Επειδή αντιλαμβάνεστε η συζήτηση είναι… στενάχωρη μπαίνω ευθέως στο θέμα, ελπίζοντας να βρεθεί λύση.

Συμφώνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχει κάνει η διοίκηση του ΝΟΧ, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση ώστε να συμμετάσχει η ομάδα στην Α1 εθνική κατηγορία, σε μια χρόνια που κλείνει 90 χρόνια  παρουσίας του σωματείου στον αθλητισμό, με τεράστιες επιτυχίες αλλά και 44 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α1 Εθνική κατηγορία!

Αν αναλύσουμε το οικονομικό κεφάλαιο της Χίου, από τους εφοπλιστές μέχρι ένα Δήμο με την μεγαλύτερη ίσως κτηματική και όχι μόνο περιουσία, τότε είναι που θα στεναχωρηθούμε περισσότερο.

Γνωρίζω βεβαίως ότι και παλαιότερα που έγιναν προσπάθειες, πολλοί εισέπραξαν μέχρι και αγνωμοσύνη, αλλά μήπως αυτή δεν είναι η μοίρα των χορηγών;

Δηλαδή σήμερα τι προέχει περισσότερο;

Δεν πρέπει να στηριχτεί ένα ιστορικό Σωματείο, που έχει πλήθος αθλητών στις εθνικές μας ομάδες;

Που καμαρώνουμε για τις πανελλήνιες διακρίσεις του κάθε χρόνο;

Αλήθεια, το Κολυμβητήριο, που στηρίχτηκε από όλες τις Δημοτικές αρχές, που αποτελεί διαχρονικά ένα από αυτά που καμαρώνει η Χίος, τι νόημα θα έχει χωρίς τον ΝΟΧ;

Ποιός την αντέχει, για να το πω ευθέως αυτή την ορφάνια;

Πολλές φορές αναγνωρίζουμε την αξία σε κάτι όταν το χάσουμε. Ας μην το επιτρέψουμε λοιπόν.

Και επειδή δεν είμαι της… αυταπάτης, αυτή την ώρα δεν μας σώσουν τα κουπόνια ή τα εισιτήρια ή οι λαϊκές χορηγίες.

Μας λείπει ένα γερό οικονομικό στήριγμα

Το περιμένουμε.

Αυτοί που πρέπει ήρθε η ώρα να δείξουν ότι δεν μένουν στα λόγια.

Για να  βρεθεί μια λύση έστω την ύστατη ώρα και το καμάρι του νησιού μας στον αθλητισμό να έχει την τύχη και την παρουσία που του αξίζει.

 

Υ.Γ.: Προς Δήμο Χίου. Άκουγα παλιά τον Ν. Λαμπρινούδη και τον Π. Καμπούρη. Ακούω τώρα και τον Γ. Μανάρα. Καλοί και άξιοι όλοι και εκατομμύρια, που ακούγονται και δαπανώνται στο Κολυμβητήριο… αμέτρητα και αξίζει τον κόπο. Το ξέρω ότι το απλοποιώ, αλλά το 1/10 από αυτά να είχε ο ΝΟΧ, σήμερα δεν θα κινδύνευε στα 90χρονα του να βρεθεί στο… Γηροκομείο!

Σχετικά Άρθρα