Τι είναι οι σιδερένιες μπάρες στην Απλωταριά… μαρούλια;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 22/09/2020 - 20:14

Τα μαρούλια ως γνωστόν ή τα τραβάς από την ρίζα ή τα κόβεις με την μία και τα αποσπάς από το χώμα.

Κανονικά δηλαδή φύονται… στα super market, όπου ως γνωστόν γίνονται και τα… αυγά, αναφέρομαι σε απαντήσεις πολλών μικρής ηλικίας σε σχετικές έρευνες, αλλά αυτό είναι αλλονού παπά Ευαγγέλιο.

Σε τελική ανάλυση πάντως ένα μαρούλι κόβεται εύκολα ενώ μια σιδερένια μπάρα… δυσκολότερα.

Αναφέρομαι στα όσα συνέβησαν το πρωϊ στην Απλωταριά, με αυτόπτη μάρτυρα τον πάντα δραστήριο Λευτέρη Πυκνή, που εκείνη είναι η ώρα του στο συγκεκριμένο σημείο, και που τόσο παραστατικά μας το παρέδωσε γραπτά και φωτογραφικά.

Ας φανταστούμε τη στιγμή, που ο πιτσιρικάς περνώντας με την μητέρα του ακουμπά την μπάρα, που βρίσκεται έξω από την Πυξίδα, επί της Απλωταριάς και ξαφνικά σαν…μαρούλι του πέφτει στο πόδι!

Το παιδί αγκάλιασε εκείνο της μάνας του, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και μάλιστα σοβαρά από το σχετικό βάρος και διερχόμενοι έξυναν όπως και εμείς το κεφάλι τους, πιό ανώμαλο κεφάλι έκανε την σχετική κοπή και για πιό λόγο.

Ας υποθέσουμε ότι ήθελε να βάλει το όχημα του στην Απλωταριά και είπε να… κλαδεύσει την μπάρα, σε τελική ανάλυση γι’ αυτό κρίθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης και στο Σκυλίτσειο Ψυχιατρικής Κλινικής, αλλά το πράγμα μπερδεύει από την μαρτυρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη.

Δεν ξέρομε ποιός το κάνει είπε, είναι η δεύτερη φορά που γίνεται.

Εδώ τώρα, όμως αφήνουμε την ατομική ψυχιατρική να πάμε στην… ομαδική.

Αλήθεια, τι είναι ωρέ αδέλφια η μεγάλη μεταλλική μπάρα, μια από τις οποίες βυθιζόμενες στο έδαφος τις ώρες κυκλοφορίας, σηκώνονται όταν αυτή διακόπτεται, τι είναι αλήθεια… μαρούλι;

Για να κοπεί και μάλιστα δεύτερη φορά, χρειάζεται ολόκληρη εκστρατεία. Χρειάζεται τροχός, χρειάζεται ρευματοδότηση, είναι μια εργασία που δεν μπορεί να γίνει αθόρυβα.

Και το κυριότερο είναι μια εργασία στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, με δεκάδες μαγαζιά, πολλά ανοικτά και το βράδυ και δεκάδες κάμερες να στοχεύουν στο σημείο.

Αλήθεια, κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν είδε τίποτα; Έτσι δηλαδή πήγε κάποιος αθόρυβα και… ξύρισε μια σιδερένια μπάρα;

Αν όλα αυτά είναι φυσιολογικά τότε μάλλον εγώ είμαι ο περίεργος, αν όχι και ανεξάρτητα αν δεν χτύπησε το παιδί, το μακαρόνι έχει ουρά και οφείλει ο Δήμος τουλάχιστον να μην το καταπιεί αμάσητο.

Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Η μπάρα πάντως μόνη της δεν κόπηκε.

 

Υ.Γ.: Είχα δεί κάποτε στο εξωτερικό, άλλο τρόπο εμπόδισης εισόδου σε πεζοδρόμους. Κάτι μεταλλικές αιχμηρές δαγκάνες που πετάγονταν από την άσφαλτο και αν προσέκρουες πάνω έκλαιγες το όχημα σου. Το είχα θεωρήσει τότε υπερβολικό. Αναθεωρώ…

Σχετικά Άρθρα