Τώρα βλέπομε τους μετανάστες να περνούν και με... αεροσκάφη

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 21/09/2023 - 21:19

Εδώ που τα λέμε είναι και αυτό μια… ποιοτική άνοδος.

Εκεί που φυλάγαμε τα σύνορα, τώρα δεν κοιτάμε τις βάρκες να περνούν μόνο από την στεριά ή από θαλάσσης αλλά και από… αέρος.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως το Λιμενικό Σώμα, οι τελευταίοι 16 μετανάστες, που βγήκαν στην Δασκαλόπετρα την Πέμπτη εντοπίστηκαν από αεροσκάφος του Σώματος.

Βέβαιοι ότι πρόκειται περί αναβάθμισης, να ευχηθούμε και εις… ανώτερα, ήτοι να εντοπίζεται η παράνομη διάβαση των θαλασσίων συνόρων από δορυφόρο.

Κατά τα άλλα ειρωνευόμαστε τον Αλέξη, που έλεγε πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

Στο μεταξύ και εν μέσω προεκλογικής αυτοδιοικητικής περιόδου και με δεδομένες τις πληγές στην Θεσσαλία και την «βουδιά» της Λιβύης και εν αναμονή της διάλυσης του Σύριζα, το Κασσελικό σήριαλ που βλέπομε τώρα είναι η διάσπαση, η Κυβέρνηση με κάποιο τρόπο πρέπει να μας δείξει τι ακριβώς σκέπτεται για Μεταναστευτικό, διότι αφορά τα νησιά μας, όχι άμεσα αλλά ΤΩΡΑ.

Διότι όση χαζομάρα και να μας δέρνει οι μόνοι που δεν κάνουν λάθος είναι οι… αριθμοί.

Στη Λέσβο κοντεύουμε τις 5000 μετανάστες, στη Σάμο βρίσκονται 3.282 (στοιχεία 19/9/23) στη Λέρο 1857, στην Κω 1.971 και στη Χίο 777 χωρίς τους 16 τελευταίους και χωρίς αυτούς που θα… υποδεχτούμε το Σαββατοκύριακο.

Εν ολίγοις την πιάνουμε πάλι την… χιλιάρα στη Χίο, την ώρα, που εννοείται ασχολούμαστε μεταξύ άλλων με το να μην γίνει νέο ΚΥΤ.

Γιατί αδέλφια το… παλιό τους «ξυνίζει»;

Καταλάβαμε τι έγινε με την Δικαστική τρίπλα στον Θόλο; Δεν έφυγαν απλά από τον Θόλο, εκεί ήξεραν ότι δεν θα πάνε ποτέ, μονιμοποίησαν την ΒΙΑΛ. Μια περίφραξη θα της κάνουν και το Κλειστό ΚΥΤ θα είναι γεγονός.

Κατ’ αρχήν από τις εξελίξεις στην Ιταλία, είναι σαφές πλέον ότι σε όλα τα σύνορα θα έχουμε Κλειστά Κέντρα. Στην περίπτωση μας και νέο χώρο να τους δώσουμε στη «μέση του πουθενά» μέχρι να ξεμπερδέψουν με το ιδιοκτησιακό, να κάνουν τις μελέτες και να το φτιάξουν, χώρια ότι μπορεί να μπλέξουν Δικαστικά πάλι, την φάγαμε την… δεκαετία.

Άρα δεν είναι χαζοί, θα περιφράξουν την ΒΙΑΛ και θα μονιμοποιήσουν το ΚΥΤ στην καρδιά των Καμποχώρων (ας προσέχαμε) και θα ξεμπερδέψουν με την περίπτωση μας.

Συνεπώς το πρόβλημα μας είναι άλλο. Ότι η Κυβέρνηση για λόγους που εκείνη ξέρει, αν και έτσι που είναι η χώρα δεν χρειάζεται και να ξέρει, καλός είναι και ο… αυτόματος, έχει αλλάξει πολιτική, χωρίς να το λέει, το πράττει όμως, και από την φύλαξη των συνόρων, πέρασε στην… ελεγχόμενη τροχονόμηση.

Σε λίγο έτσι όπως πάμε θα τους πιάσουμε τους 20.000 μετανάστες σε ένα πληθυσμό 200.000 αυτοχθόνων μαζί και την… Αλβανική βοήθεια.

Η Κυβέρνηση έχει αλλάξει πολιτική για το Μεταναστευτικό και εμείς κοιμάστε όρθιοι αυτό είναι το μέιζον πρόβλημα σήμερα.

 

Υ.Γ.: H τελευταία συνεισφορά του Αλέξη Τσίπρα στην διάλυση του Σύριζα ήταν η εισαγωγή Κασσελάκη.

 

 

Σχετικά Άρθρα