
Η εναρκτήρια συναυλία του «Μουσικού Φεβρουαρίου 2026» στις Οινούσσες με τίτλο: “Night of the dancing soul”, που παρουσιάσθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου από ένα εξαιρετικό νεανικό σχήμα, τους «Morning Glory», ήταν εμπλουτισμένη με διασκευές ελαφριάς jazz, blues, funk, pop και rock, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ευχάριστα πολυσυλλεκτικό ηχητικό τοπίο.
Το ρεπερτόριο ταξίδευψε το κοινό, από τη γέννηση της τζαζ στη Ν. Ορλεάνη μέχρι το Λίβερπουλ και τη Νέα Υόρκη και περιλάμβανε εμβληματικά κομμάτια όπως “These Boots Are Made for Walkin’”, “Hey! Nah Nah”, “Feeling good”, “Superstition” καθώς και άλλες γνωστές συνθέσεις, ερμηνευμένες με πρωτότυπες διασκευές και σύγχρονα ηχοχρώματα. Την μπάντα πλαισίωναν ο Παναγιώτης Παπανδρέου (κιθάρα), ο Μιχάλης Ντουρλουντάδος (τύμπανα), η Βιργινία Ρήγου (φωνητικά), ο Γιώργος Μπάμπης (πλήκτρα), ο Ιωάννης Κυριακόπουλος (σαξόφωνο) κι ο Ιωάννης Χάρλας (μπάσο).
Η ατμόσφαιρα στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Οινουσσών ήταν ζεστή, χαλαρή και ταυτόχρονα δυναμική, όπου τα blues στοιχεία έδιναν βάθος, η jazz πρόσθετε κομψότητα, ενώ τα funk και rock «περάσματα» έδιναν ένταση, κίνηση και ζωντάνια στη συμμετοχή του κοινού αναδεικνύοντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα της βραδιάς. Το κοινό επιδοκίμασε την ποιότητα των μουσικών επιλογών με το γενναιόδωρο χειροκρότημά του κι η μπάντα υπάκουσε στην αυθόρμητη «απαίτηση» για encore μ’ ένα αισθαντικό spiritual.
Η πρώτη αυλαία του «Μουσικού Φεβρουαρίου» επιχορηγήθηκε πρόθυμα από τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών» και καθοδηγήθηκε καλλιτεχνικά από τον καθηγητή και σολίστ βιολιού κ. Φώτη Πέζο. Έκλεισε αφήνοντας στους κατοίκους της Αιγνούσας μια όμορφη εμπειρία, η οποία συνδύασε ποιοτική μουσική, οικειότητα και σύγχρονη αισθητική, αναδεικνύοντας τη δυναμική των νεανικών σχημάτων σε πολυμορφικές μουσικές προσεγγίσεις.







































