«Τζούμας Ιωάννης του Κωνσταντίνου και της Χαρικλείας, γεννηθείς στις 13/3/60 στη Χίο» σε ποιό… Πανεπιστήμιο μπαίνω;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 28/08/2020 - 18:43

Κατ’ αρχήν σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμάται η επιτυχία των παιδιών να εισαχθούν μετά από μεγάλη προσπάθεια και κόπο και αμέτρητα έξοδα των γονιών τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές της αρεσκείας τους.

Όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι η συνέχεια πρέπει να είναι ανταγωνιστική και δίπλα τους θα βρίσκομαι… εγώ, βάζω τον εαυτό μου για να μην υπάρξει παρεξήγηση, που επίσης πέρασα στο… Πανεπιστήμιο, γράφοντας στην κόλα τον τίτλο του κειμένου, που τον ξέρω… απ’ έξω.

Και για όσους το θεωρούν υπερβολικό, είναι τέτοια η ξεφτίλα του λεγόμενου και εκπαιδευτικού συστήματος, που το 42% των επιτυχόντων εισήλθαν με 10.000 μονάδες (!) αλλά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και για να γίνω και εγώ… ακαδημαϊκός πολίτης, αρκούσε να έχω επίδοση 3.125 μονάδων, να έγραφα δηλαδή απλοποιημένα 3 (!) και να πέρναγα στο Μαθηματικό της Σάμου ή άντε λίγο παραπάνω 5,5 (!) και να περνούσα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τώρα μη ρωτήσετε τι μαθηματικά θα δίδασκα στους μαθητές μου, για πλείστοι τελειόφοιτοι των Φιλολογικών Σχολών, που θα μάθουν τους νεοσσούς νεοέλληνες γράμματα, γράφουν την λέξη τηλεόραση με ωμέγα, ήτοι τηλεώραση, γιατί το ω ομοιάζει περισσότερο με… οθόνη.

Και δεν φτάνει αυτό το χάλι, το χειρότερο είναι ότι προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Οι εκπαιδευτικοί πρώτοι και καλύτεροι επιχαίρουν, γιατί στην Χίο για παράδειγμα είχαμε 90% ... επιτυχόντες από κοντά και οι πολιτικοί και αυτό από πάνω μέχρι κάτω.

Και έτσι περνάει ο καιρός στην Ελλάδα της υποκρισίας.

Η κάθε Κεραμέως είναι ευχαριστημένη, που έβαλε και αυτή το λιθαράκι της σε ένα… νέο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι γονείς είναι ευχαριστημένοι γιατί το παιδί μπήκε στο Πανεπιστήμιο. Τα παιδιά το ίδιο, γιατί ησυχάζει το κεφάλι τους από τους γονείς για μια πενταετία και οι εκπαιδευτικοί αυτοί κι’ είναι ευχαριστημένοι, τουλάχιστον αυτοί που όντας εν ενεργεία τον μισθό τον έχουν για… καφέδες και οι άνεργοι γιατί χωρίς τα ιδιαίτερα θα έλεγαν το ψωμί – ψωμάκι.

Υπ’ όψιν τώρα, ότι υπάρχουν χώρες που η Παιδεία τους, αποτελεί την πρώτη επένδυση τους, που έχουν συστήματα εισαγωγής αλλά και συστήματα διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο στη συνέχεια, που στέλνει να μάθει μια τέχνη όποιον δεν μπορεί να παρακολουθήσει, εν κατακλείδι δεν την ανακαλύψαμε εμείς την… Αμερική.

Απλούστατα δεν θέλουμε, πάμε και στην Παιδεία με γνώμονα το εθνικό δόγμα «κουτουρού κακά ψυχρά».

Έτσι για να έχουμε και μετά την δυνατότητα να σιχτιρίζουμε την αδικία που υπάρχει και τις σκοτεινές δυνάμεις, που δεν μας αφήνουν να πάμε… μπροστά.

 

Υ.Γ.: Τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξαγορά ρεκόρ απέσπασε η ελληνικών συμφερόντων Instashop, που εξαγοράστηκε για 360 εκατ. δολάρια από τον κολοσσό Delivery Hero, που έχει έντονη παρουσία στο χώρο του delivery στην Ελλάδα.

Μόνο που δεν αναγνώρισε ότι αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα και ξέχασε ότι είχε υποσχεθεί αλλαγές στην κατεύθυνση αναβάθμισης της Παιδείας εκτός αν Παιδεία εννοούν όλοι και ο ίδιος αυτό το χάλι.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα