Το… «ξεφτιλίκι»

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 21/12/2020 - 20:26

Ο Μηχανικός Στέλιος Μενδώνης είναι ένας σεμνός επιστήμονας, από χαρακτήρα φαινόμενο ηρεμίας.

Αν ήμουνα ο Κωστής Χατζηδάκης, εξαιρετικής ευφυϊας πολιτικός, θα προβληματιζόμουν πολύ, όχι γιατί εκνευρίστηκε ο Στέλιος, που στο κάτω – κάτω δεν υποχρεούται να τον ξέρει ο υπουργός, αλλά γιατί σήμερα έπεσε το πετροβόλημα της… αρκούδας και ο ποταμός των ύβρεων και της αγανάκτησης κατά της Κυβέρνησης για την ελληνική… πατέντα εισόδου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – αυτονομώ».
Ο Στέλιος το χαρακτήρισε «Ξευτιλίκι» και εκείνος στάθηκε να το πεί μπροστά στην κάμερα. Οι άλλοι, πολλοί άλλοι, είπαν και έγραψαν, εκφράστηκαν πολύ χειρότερα.

Αλήθεια κε υπουργέ ποιος βλάκας σας δυσφημεί έτσι;

Υποτίθεται ότι διαφημίσατε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα βοήθαγε πλούσιους και φτωχούς να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους, για να εξοικονομηθεί ενέργεια, δηλαδή πόροι και να μειωθεί αισθητά η ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Εδώ δεν υποτίθεται, εδώ για 3 και βάλε μήνες απασχολήθηκε μ’ αυτό όλος ο τεχνικός κόσμος της χώρας. Φτιάχτηκαν σχέδια, έγιναν μελέτες, απαιτήθηκαν νταλίκες χαρτιού και εκατοντάδες χιλιάδες ώρες μπροστά σε υπολογιστές. Και το κυριότερο δόθηκε ελπίδα, ειδικά σ’ αυτούς που δεν φυσάνε το χρήμα, να βοηθηθούν οικονομικά ώστε να κάνουν ένα γενναίο και σοβαρό βήμα επισκευών στα σπίτια τους.

Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες ήλπιζαν, ειδικά μεσούντος του κορωνοϊού, ότι επιτέλους κάποια συσκευή, κάποιο υλικό θα πουλήσουν.

Και μετά, εξαιρετικής ευφυϊας υπουργέ, επιμένουμε σ’ αυτό, μετά ήρθε η κατραπακιά.

Να ανοίξει το… σύστημα και να κλείσει σε 10 λεπτά και όποιος πρόλαβε να πιάσει τον… Τζόκερ τον έπιασε.

Μα, υπουργέ μας, σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα είπε να ενταχθεί ο κόσμος, δεν είπε να παίξει τζόγο λόγω εορτών.

Το αποτέλεσμα, φιάσκο, βρίσιμο, αγανάκτηση, ο επιεικής χαρακτηρισμός του Στέλιου Μενδώνη, ξεφτίλα.

Αναρωτήθηκα κάτι απλό και το έθεσα και στον Πρόεδρο του ΤΕΕ Χίου τον Μάνο Μισιρλή. Καλά, βρε αδελφέ, το πρόγραμμα δεν είναι Ελληνικό, Ευρωπαϊκό είναι, στις άλλες χώρες της Ευρώπης αυτή η… λοταρία γίνεται;

Όχι, μου απάντησε, εκεί μπαίνουν κριτήρια, υπάρχει βαθμολογία, υπάρχει σεβασμός στον Μηχανικό και τον πολίτη, εκεί το σύστημα δουλεύει.

Άρα, ας μην το ρίξουμε στην βλακεία, γιατί είναι η εύκολη λύση, ας το δούμε… πολιτικά.

Η Ν.Δ. δεν έχει πρόβλημα να μαζεύει φάσκελα. Με δεδομένο απέναντι της τον γραφικό Σύριζα και το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι παίζει μόνη της.

Όντως αυτό συμβαίνει, αλλά στην κρούστα, από κάτω το καζάνι βράζει.

 Σε άλλες συνθήκες, άλλη στιγμή και δεδομένα, ένα άλλο καζάνι έκανε 600.000 Έλληνες να στείλουν στην Βουλή μια εγκληματική οργάνωση. Πολύ φοβάμαι ότι το νέο καζάνι που λέγεται κορωνοϊός, αν η κυβέρνηση συνεχίσει τις βλακείες, θα τιναχτεί ξαφνικά και θα τσουρουφλίσει τους πάντες.

Κατά τα άλλα σκεφτείτε τι γίνεται με τους υπουργούς που δεν είναι… ευφυείς.

 

Υ.Γ.: Εκ των υστέρων ακούστηκε ότι θα γίνουν βελτιώσεις, θα αλλάξει το σύστημα.

Δηλαδή, πρέπει πρώτα να γίνουν τα πράγματα σκ.. τά και μετά εξ αυτών να επιχειρηθεί εκ των υστέρων η παρασκευή… λουκουμάδων.

 

 

Σχετικά Άρθρα