Υπάρχει σε άλλο μέρος του κόσμου αφετηρία λεωφορείων χωρίς στέγαστρο;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 19/09/2024 - 20:25

Έχουμε κάνει πολλές φορές αναφορά, γιατί στο νησί, για γεωγραφικούς, υδροκέφαλη πόλη, και οικονομικούς, η προπέλα που γυρίζει και τυπώνει χρήμα, λόγους, δεν έχουμε κουλτούρα λεωφορείου.

Το φαινόμενο αυτό σπανίζει, με αποτέλεσμα το Λεωφορείο εδώ να έχει συνδεθεί είτε με ανθρώπους που το χρησιμοποιούν συνειδητά και που πρέπει να μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού ή από αυτούς, τους πολλούς, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο ή να γνωρίζουν οδήγηση.

Το γεγονός όμως ότι ως μέσο έχει απαξιωθεί τοπικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπηρεσίες, που προσφέρονται, πρέπει να είναι υποβαθμισμένες και εδώ πρέπει να σημειωθεί και να επαινεθεί ότι ειδικά στον τομέα του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν γίνει επενδύσεις σε όλους τους τομείς, δυσανάλογες μάλιστα με την οικονομική δυναμική του.

Το τελευταίο δεν συμβαίνει στον τομέα της Αφετηρίας του Αστικού ΚΤΕΛ, που ναι μεν μετακόμισε έξω από το Εργατικό Κέντρο, κατά την γνώμη μας σε ασφαλέστερο και πιο εξυπηρετικό σημείο, αλλά αυτό δεν συνοδεύτηκε με την κατασκευή στεγάστρου, με αποτέλεσμα να συμβαίνει μια απαράδεκτη κατάσταση, που την βιώνουν δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά, υποχρεωμένοι να περιμένουν το Λεωφορείο είτε στον καυτό ήλιο είτε υπό βροχήν!

Θα επαναλάβουμε αυτό που γράφουμε στον τίτλο και περιμένουμε διόρθωση. Καλύτερα όμως περιμένουμε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες τοποθέτησης στεγάστου.

Κάπου ακούσαμε ανεπίσημα, την «καραμέλα» ότι δεν αφήνει η Αρχαιολογική υπηρεσία. Επειδή το παραμύθι αυτό βολεύει μόνο την απραξία και την αδράνεια, να ενημερώσουμε ότι εκτός σπανίων περιπτώσεων κακοποίησης η Αρχαιολογική υπηρεσία επιτρέπει να γίνουν τα πάντα, αλλά ορίζει προδιαγραφές και καλά κάνει. Ας τηρηθούν λοιπόν και ας μπεί το στέγαστρο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ για να μην ξεχάσουμε και τις… ρίζες μας.

Το επόμενο θέμα είναι άσχετο με το Στέγαστρο και σχετικό με το νερό. Το στέλνει ο συμπολίτης Δημοσθένης Χαλκιάς, που προσέξτε τώρα τι… θυμήθηκε.

 

«Γιάννη θέλω να σου επισημάνω σχετικά με το νερό από το Φράγμα κόρης γεφύρι.

Επειδή δεν προβλέπω να τελειώνει, θέλω να σου υπενθυμίσω μια άλλη πρόταση που την ακούσαμε από τον καιρό Δημαρχίας Μπουμπάρη και πριν 2 χρόνια έγινε και σχετική ομιλία στο Ομήρειο.

Ήταν σχετική με τις χιλιάδες τόνους νερού που πέφτουν στην θάλασσα από την ΔΕΥΑΧ, στον Βιολογικό.

Μας είπαν τότε στο Ομήρειο ότι στο Ισραήλ, στην Κύπρο και στην Κρήτη κάνουν ανακύκλωση το νερό από τους Βιολογικούς που έχουν.

Τότε ήταν και ο Β. Μυριαγκός πάνω με τους ομιλητές και είπε ότι και όλο το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ παρακολουθούσε.

Έκτοτε τίποτε δεν έγινε.

Το νερό είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Χίο και η ΔΕΥΑΧ ρίχνει το νερό στην θάλασσα.

Οι ομιλητές τότε είπαν ότι όταν αναβαθμίσουν το Βιολογικό στην κατηγορία 3 θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό για άρδευση.

Άραγε το σημερινό ΔΣ της ΔΕΥΑΧ σχεδιάζει τίποτε;»

 

Υ.Γ: Παρακολουθώντας τις Δημοτικές παρατάξεις, τις ανακοινώσεις και τις συνεντεύξεις τους, θα το γράψω για να μην σκάσω. Μα εσείς όλοι, όταν λέμε ΟΛΟΙ, δεν κάνατε από τούμπες, μέχρι κολοτούμπες, ειδικά στον Β’ γύρο των εκλογών, μόνο τύποις δεν είχατε ένα ενιαίο συνασπισμό για να φύγει από την Δημαρχιακή καρέκλα ο Σταμάτης Κάρμαντζης; Ε, ο στόχος επετεύχθη, τώρα γιατί δεν έχετε την σοφία να κοιτάτε αμίλητοι την γνωστή ταμπέλα, που υπήρχε στα παλιά Παντοπωλεία «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»;

 

Σχετικά Άρθρα