Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Το αφιέρωμα του Ράδιο Αλήθεια για την ιστορική αναδρομή της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 

Τετ, 25/03/2020 - 10:27
Λευτέρης Πυκνής

Με μεγάλη ευλάβεια και συγκίνηση παρακολούθησα την ιστορική αναδρομή και διαδρομή με τα γεγονότα όλων των εμπλεκομένων συντελεστών από τον πρώτο σπόρο της ιδέας του ξεσηκωμού του γένους μέχρι την πλήρη απελευθέρωση  το 1830 και τα εμφύλια παρατράγουδα που ακολούθησαν με δολοφονίες και δολοπλοκίες τόσο Ελλήνων όσο και των ξένων δυνάμεων της τότε εποχής !

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι πολλές φορές πολλοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ηγεσίας αυτοπροβάλλονται με το εγώ τους και δεν κοιτάζουν το εμείς  !

Ξεφυλλίζοντας όλα τα ιστορικά γεγονότα με την γενναιότητα των ολίγων αλλά αποφασισμένων Ελλήνων βλέπουμε ολοκάθαρα την σημασία που πρέπει το να είμαστε όλοι οι Έλληνες μονιασμένοι και να μην μας κατασπαράζει η διχόνοια !

Χάρηκα ιδιαιτέρως για την αναφορά tου Γιάννη Τζούμα και της Ειρήνης Αναγνώστου στις φωτογραφίες των ηρώων του 1821 να επανέλθουν στους τοίχους των τάξεων των σχολείων της Ελληνικής επικράτειας που ορισμένοι ανεγκέφαλοι και ανιστόριτοι αφαίρεσαν στο πρόσφατο παρελθόν !

Ας το επανεξετάσουν οι σημερινοί κυβερνώντες ! 

Σήμερα βιώνουμε χαλεπούς καιρούς με πρωτόγνωρα Υγειονομικά Γεγονότα που συνταράζει την ανθρωπότητα και βλέπουμε ότι ακόμη και ένα μικρούτσικο αόρατο μικρόβιο θερίζει ζωές και καταστρέφει οικονομικά συμφέροντα και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την επιστήμη και την ελίτ της παγκόσμιας δύναμης και ειδικότερα όλων αυτών των ανθρώπων που διαφεντεύουν τις τύχες της ανθρώπινης ύπαρξης!

Εύχομαι ορισμένοι από τους ιθύνοντες της εκπαίδευσης και της διακυβέρνησης του τόπου μας να φροντίσουν για την έκδοση , σε εγκόλπιο αυτής της υπέροχης ιστορικής σημερινής πανηγυρικής εκπομπής του Ράδιο Αλήθεια και να την εντάξουν στα σχολεία για την εκμάθηση της ιστορίας μας από όλα τα Ελληνόπουλα που τα τελευταία χρόνια δεν διδάσκονται την Ελληνική ιστορία μας !

Ζήτω το Έθνος ! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά ! Χρόνια πολλά !

Χίος 25  Μαρτίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή