Χίος, Πέμπτη 2 Απριλίου

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση για τις προσλήψεις των ωρομισθίων καθηγητών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Τετ, 19/02/2020 - 17:35

 

 

 

Αξιότιμε Κύριε Βρούτση,

 

Σας στέλνω αυτή την ανοιχτή επιστολή με την ευχή ότι, ίσως τα επιχειρήματά  μου, σας αλλάξουν τη γνώμη και αποφασίσετε να αλλάξετε την προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών αλλά και τις επιτροπές που εξετάζουν τις ενστάσεις. Μέχρι το σχολικό έτος 2014-2015 υπήρχαν ξεχωριστοί πίνακες. Άλλος ήταν ο πίνακας των ανέργων και άλλος ο πίνακας των ιδιωτών και υπήρχε ποσόστωση.  Σήμερα λοιπόν ένας ιδιώτης δηλώνει πως είναι άνεργος και παίρνει περισσότερες από 6 ώρες στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, χωρίς να έχει κάρτα ανεργίας.  Στο παρελθόν αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς οι πίνακες ήταν ξεχωριστοί. Πώς μπορεί ένας άνεργος να προηγηθεί τη στιγμή που για κάθε ώρα που αναλαμβάνει ένας καθηγητής στις ΕΠΑΣ μοριοδοτείται σε συντελεστή 1,3 και τελικά φθάνει τα μόρια του στο Θεό; Σας επισυνάπτω και την απάντηση που πήρα από την αρμόδια υπηρεσία με σβησμένα τα ονόματα των συνυποψηφίων μου για να μην κατηγορηθώ για τα προσωπικά τους δεδομένα. Το γράφει ξεκάθαρα δεν πήρε κανένας μόρια ως άνεργος. Όμως με υπεύθυνη δήλωση, δήλωσαν πως είναι άνεργοι και ανέλαβαν ώρες σαν άνεργοι.   Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. Προτείνω λοιπόν όπως το 2014 το 30% στην κάθε ειδικότητα έπρεπε να ήταν άνεργοι να επανέλθει η ποσόστωση. Ακόμα και αν καταργηθούν τα μόρια που παίρνουν οι άνεργοι. Άλλωστε είναι τόσο λίγα. 20 μόρια ο μήνας με μέγιστο τα 720 μόρια.

Επίσης γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προηγούνται οι γονείς με παιδιά που έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Τί δίνει η προκήρυξη τους γονείς με παιδιά που έχουν ποσοστό αναπηρίας; Επί της ουσίας τίποτα. Όταν θα γίνουν 18 ετών δίνει τα 100 μόρια που έδινε και πριν. Προτείνω λοιπόν ή να δώσετε μόρια τους γονείς αυτών των παιδιών, αλλά και στους ίδιους τους αιτούντες που έχουν ποσοστό αναπηρίας ή αφαιρέστε εντελώς τα κοινωνικά κριτήρια καθώς αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι διατυπωμένη η προκήρυξη μιλάμε μάλλον για κοροϊδία. Κοροϊδία απέναντι στους ανέργους και κοροϊδία απέναντι στα ΑΜΕΑ. Η αδικία απέναντι στους ανέργους μπορεί να σας στερήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Τέλος προτείνω όταν κάποιος υποψήφιος κάνει ένσταση να πηγαίνουν οι φάκελοι των υποψηφίων στον ΑΣΕΠ καθώς μου αφαιρέθηκαν 2500 μόρια επειδή δεν υπάρχει συνάφεια του  κωδικού 419000 (υπάλληλοι γραφείου) με το πτυχίο της Διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά σε άλλους υποψηφίους τα έχουν μετρήσει κανονικά. Και δεν είμαι μόνο εγώ η αδικημένη είναι πολλοί υποψήφιοι που έχουν αδικηθεί στο παρελθόν και συνεχίζουν και αδικούνται. Στοιχεία έχω και αν θέλετε είναι στη διάθεσή σας.

Κλείνοντας σας εύχομαι καλή δύναμη σαν υπουργός Εργασίας. Έχετε την πείρα και από το παρελθόν. Ελπίζουμε όλοι να καταφέρετε με επιτυχία το δύσκολο έργο που σας ανατέθηκε και να μειωθεί η ανεργία στη χώρα μας.

 

Με εκτίμηση

 

Τσούρου Βασιλική