Απαγόρευση της απαγόρευσης…

Πέμ, 13/04/2017 - 16:15

Πριν δύο χρόνια ετούτη η  ‘’αριστερή’’ κυβέρνηση που ακόμη μας  ‘’κυβερνά’’ απαγόρευσε με νόμο και με επιχειρήματα την ελεύθερη κατασκήνωση δηλ. το κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα.

Το υπουργείο τουρισμού έλαβε υπ΄όψιν του τότε το παμπάλαιο αίτημα των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων για αυτήν την απαγόρευση ,προκειμένου να δουλέψει και να εξελιχθεί  ‘’ ο συγκεκριμένος’’ τουριστικός τομέας.

 ‘Όλοι  όσοι κατά κανόνα κάναμε διακοπές σε αντίσκηνο, γνωρίζαμε κάθε φορά ποιος μας είχε στείλει  την αστυνομία για να μας διώξει από το σημείο που είχαμε κατασκηνώσει, και αυτός ήταν πάντα ο πλησιέστερος  rooms to let. Εννοείται ότι αυτό συνέβαινε πολύ πριν νομοθετήσει την απαγόρευση ο  ΣΥΡΙΖΑ    και βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, σκεπτόμενος (ο ΣΥΡΙΖΑ…) ότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει διακοπές χωρίς να πληρώνει, με τον έναν ή τον  άλλον τρόπο. Για το καλό μας ....

Το θέμα ήταν τότε οικονομικό ,αλλά και τώρα  δύο χρόνια μετά την απαγόρευση που κάποιος έβαλε στην  πρίζα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μαζέψουν υπογραφές και να …απαγορεύσουν την απαγόρευση με καινούργιο νόμο, πάλι το θέμα είναι οικονομικό. Πάντα για το καλό μας φυσικά ….

Αν περάσει ο νόμος, τότε θα μπορείς να κατασκηνώνεις σε κρατική γη, φτάνει να μην ενοχλείς, να μην βρωμίζεις, να μην καις και όλα τα αυτονόητα όπως παλιά…. Αν έχεις ένα χωράφι, ένα ιδιόκτητο χώρο, τότε μπορείς να βάλεις το αντίσκηνό σου και κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Τί γίνεται όμως  αν ‘’επιτρέψεις’’ και σε άλλους πενήντα εκατό  ‘’φίλους’’ να κατασκηνώσουν στην ιδιοκτησία ; Ποιος θα σε πιστέψει ότι έχεις τόσα πολλά  φιλαράκια ; Μήπως είσαι απλώς ένας φοροφυγάς ή μήπως είσαι καμιά Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτούμενη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τον Σώρος ή άλλους ακόμη πιο χειρότερους και επικίνδυνους; Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι κατά φαντασίαν έλληνες που στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε καν ρωμιοί και που χωρίς αυτούς κανένας  εχθρός δεν θα μπορούσε να μας  νικήσει…

Μια Μ.Κ.Ο  που κάνει μαθήματα σε παιδιά πίσω από την βιβλιοθήκη Κοραή στην Χίο και στην αρχή της Ατσικής ,προσπαθεί αυτόν τον καιρό να ενοικιάσει τεράστιους χώρους στην περιοχή Βάγια κοντά στα Θυμιανά. Είναι τυχαίο ; Με κάποιον ιδιοκτήτη μεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν τα βρήκαν γιατί τους ζήτησε δέκα χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Τώρα το παλεύουν με ένα ακίνητο που έχει κατασχέσει η Εθνική τράπεζα χιλίων διακοσίων τετραγωνικών μέτρων στεγασμένου χώρου και εξωτερικές εκτάσεις.Η κατάσταση για τους κατοίκους γύρω από το βενζινάδικο είναι εκρηκτική γιατί φαίνεται ότι μετά τις διαμαρτυρίες του χιώτικου  λαού όσον αφορά τους χώρους  κράτησης μεταναστών και προσφύγων, ο κύριος Μουζάλας,  σαν σύγχρονος αριστερός βρήκε τρόπο να ιδιωτικοποιήσει τα ΗΟΤ SPOT με ένα νόμο και ένα άρθρο  για  να ξεπεραστούν  έτσι οι αντιδράσεις του λαού στην Σούδα, το Μερσινίδι, το δεκαοχτώ κ.λπ. ενάντια στην παράνομη… κατασκήνωση.

Τελικά τους πληρώνουμε για να αντιπροσωπεύουν και να υπηρετούν εμάς ή τις Μ.Κ.Ο; Όταν ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη των ελληνικών νησιών από μουσουλμάνους, (το λέει και το φωνάζει ο Ερντογάν),εμείς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το νιο – νιό μας για να αμυνθούμε και  όχι να τα ξεπουλάμε όλα για τριάντα αργυρούδια. Η αντίσταση μας ενάντια στο όπλο της μαζικής μετανάστευσης που εξαπολύει η Τουρκία εναντίον μας, δεν έχει ρατσιστικά κίνητρα ούτε οικονομικά. Αντιθέτως .Ρατσιστικά και οικονομικά κίνητρα έχουν μόνο οι Μ.Κ.Ο. και οι προστάτες τους. Τα ίδια άτομα της ψευδούς διανόησης και του  οικοφασισμού που χρησιμοποίησε η Τουρκία για να αποτρέψει την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ανεμογεννήτριες) στα νησιά του Αιγαίου και  να κερδίσει τον ανταγωνισμό στις επενδύσεις του είδους, τα ίδια ακριβώς άτομα χρησιμοποιεί και τώρα για την κατάληψή τους, είτε το ξέρουν, είτε όχι…. Θα το δείτε. Θα δείτε δηλαδή ποιοί είναι  έτοιμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα και ποιοι είναι ήδη στημένοι  στα τέσσερα στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα στους απέναντι.

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη