Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Με αυτό το φάντασμα τι θα γίνει;

Δευ, 30/03/2020 - 06:25
Λευτέρης Πυκνής

Ούτε ξέρω πόσα χρόνια πλέον λέμε όλοι οι Χιώτες και όχι μόνο.... τόσο από τα τοπικά ΜΜΕ ηλεκτρονικά και έντυπα όσο και μέσω διαδικτύου πολλοί ενεργοί πολίτες πότε επιτέλους θα τελειώσουν με αυτό το φάντασμα, το Φράγμα Κόρης γεφύρι;

Δεν είμαι ούτε επιστήμονας ούτε ειδικός μηχανικός ούτε γεωλόγος ούτε... ούτε.... ούτε μεγάλος κατασκευαστής έργων ! Αλλά νομίζω ότι έχει παρατραβήξει όλη αυτή η ιστορία με τις παλινωδίες και τις συνεχείς μελέτες και κουραφέξαλα για την αντοχή και την στεγανότητα αυτού του διάβολεμένου έργου που έχει στοιχίσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων !

Βλέποντας αυτές τις μέρες έστω και την λίγη βροχούλα κάθομαι και σκέφτομαι μέσα στην κλεισούρα και την απομόνωση λόγω του Κορωνοϊού πόση μεγάλη ποσότητα νερού πάει τζάμπα και βερεσέ στην θάλασσα χαμένη και έρχεται ο καιρός πού λέμε τό νερό νεράκι !

Αλήθεια σκέφτηκε ποτέ κανείς από όλους αυτούς τους φωστήρες και τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ αρμόδιους κάθε κρατικής εξουσίας και επιστημοσύνης να δοκιμάσουν να κλείσουν για μια περίοδο το φράγμα να δούμε εάν κρατά νερό; Ας το αφήσουν και να χάνει.... πού θα πηγαίνει ; Θα εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και θα γεμίζουν οι υπόγειες δεξαμενές νερού που θα αλλάξουν και την ποιότητα του νερού των γεωτρήσεων της περιοχής !

Αφού έτσι κι αλλιώς έχει καταντήσει ένα άχρηστο έργο ένα φάντασμα όπως το έχουμε χαραχτηρήσει όλοι οι Χιώτες.... και με αυτά που λένε κατά καιρούς οι αρμόδιοι φωστήρες για μελέτες και κόντρα μελέτες και κουραφέξαλα για να δούμε εάν είναι στέρεο και δεν αποτελεί κίνδυνο από τυχόν ρήξη των τοίχων της Ιεριχούς και θα πνίξει όλη την πόλη..... έφ όσον χάνεται το νερό και απορροφάται από την γη....ας κλείσουν την κάνουλα να δούμε πόσο νερό θα κρατήσει; Και για τον φόβο των Ιουδαίων ας το δώσουν απ'ευθείας στην κατανάλωση έστω για πότισμα !

Δηλαδή τί... επιστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις και επιχρίσματα χρειάζονται να γίνουν ; Η όλη ιστορία μου θυμίζει την Πηνελόπη στο μπλέξε ξήλωνε καθημερινά για να κοροϊδεύει τους μνηστήρες ! Σαν ενεργός πολίτης αυτού του τόπου έχοντας το κοινό μυαλό νομίζω ότι το σχοινί παρατράβηξε και επιτέλους πρέπει να το εξετάσει η δικαιοσύνη και η Εισαγγελία πρωτοδικών της Χίου γιατί τόσο μεγάλη αδιαφορία και καθυστέρηση... ενώ άλλα έργα από Χιώτικα εργολαβικά συνεργία και μηχανικούς έχουν τελειώσει και βλέπουμε καθημερινά τα αποτελέσματα και την ποιότητα της δουλειάς ! Τώρα με την πανδημία του Κορωνοϊού έχουμε ξεχάσει τα τρέχοντα και καθημερινά και τ'αυγά και τα καλάθια !

Για βάλτε αρμόδιοι το κουφιοκεφαλάκι σας να δουλέψει εφαρμόζοντας κάποιο πρόγραμμα ανάπτυξης και αφήστε τους Υγειονομικούς επιστήμονες να κάνουν την δουλειά τους απερίσπαστα όπως γνωρίζουν και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας !

Αυτά τα λίγα για το φάντασμα του αιώνα της Χίου !

Καλό ξημέρωμα ! Χίος 30 Μαρτίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή