
Είναι σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου η ώρα που αποχωρεί πια από την εργασία του. Ιδιαίτερα για όσους και όσες προσέφεραν με όλες τους τις δυνάμεις, με αφοσίωση στο καθήκον, με διάθεση προσφοράς και έμπνευση, όσο υπηρετούσαν. Η μακρά θητεία της κας Ειρήνης Χούλη στο 4ο Γυμνάσιο Χίου, ως καθηγήτρια φιλόλογος, ως Υποδ/ντρια και Διευθύντρια, μετά, ήταν μια πολύπλευρη προσφορά στη Δημόσια Δευτ/θμια Εκπ/ση της Χίου. Ως καθηγήτρια διακρινόταν για την προθυμία της, τη συναδελφικότητά της, για τις θέσεις της στις συνεδριάσεις, την προσπάθειά να πλησιάσει το μορφωτικό αγαθό μέσα από πλούτο μεθόδων κατάλληλων. Άρτια καταρτισμένη, μπορούσε, ήθελε και προσέφερε γενναιόδωρα σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές της γνώμες, γνώσεις, φροντίδα και αγάπη κερδίζοντας τις συμπάθειες και την αγάπη τους.
Ως Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Χίου συνεισέφερε κι εκείνη τα μέγιστα στην οργάνωση, στον εξοπλισμό και στην παρά πέρα πορεία του σχολείου. Η ίδια έχει ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες στη Μουσική. Διατηρούσε στενή επαφή με το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου της και τους μαθητές. Ήταν εκεί για κάθε ζήτημα που ανέκυπτε. Δημιουργική, λειτουργική συνεργασία είχε και με το Σύλλογο Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Χίου και τη Δ/νσή του, αφού τα δύο σχολεία συλλειτουργούσαν.
Ως Υποδιευθύντρια και μετά Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου εργάστηκε άοκνα για τη λειτουργία, για την οργάνωση του σχολείου, για τη λειτουργικότητά του και την ασφάλεια, μεριμνώντας διαρκώς για τα κτηριακά, ώστε να είναι άνετη η διαμονή των παιδιών. Το διδακτήριο λειτουργούσε άψογα. Μεριμνώντας ως εκπαιδευτικός για το καλό των παιδιών, σε συνεργασία με τους συναδέλφους, επιδίωξαν να διευρυνθεί η σκέψη τους με δραστηριότητες και πέραν των μαθημάτων, περιβαλλοντικού, κοινωνικού, καλλιτεχνικού, πολιτιστικού χαρακτήρα. Με την προσωπική τους ενασχόληση και εμπειρία οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν το χώρο και την ιδιαίτερή τους πατρίδα. Προγράμματα, επισκέψεις, εκδρομές γνωριμίας άρεσαν και έφερναν γνώσεις. Ήταν εκεί για να λύνει θέματα και προβλήματα, που η ηλικία και ο χαρακτήρας καθενός προκαλούσαν. Συνεργάστηκε στις δύσκολες εποχές του covid 19 με τους συναδέλφους σε νέες μορφές διδασκαλίας εξ αποστάσεως και αντεπεξήλθε γόνιμα. Το σχολείο επέστρεψε στην ομαλή του πορεία.
Ενημερωμένη, οργανωμένη, προσεκτική, σοβαρή, με γνώση της αποστολής της, με ευχέρεια λόγου, καλή συζητήτρια, πρόθυμη για βελτιώσεις, όπου έπρεπε, με φροντίδα για το καλύτερο του σχολείου είναι μια άξια συνάδελφος, ένα ικανό στέλεχος της Εκπαίδευσης, που προήλθε από το σώμα των οργανικώς ανηκόντων στο 4ο Γυμνάσιο.
Για όλα αυτά και για την πλούσια προσφορά της στα πολιτιστικά ζητήματα της Χίου, προσωπικά τη συγχαίρω και επαινώ. Της εύχομαι υγεία, δύναμη για να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στα ίδια με τα έως τώρα γόνιμα επίπεδα και να χαίρεται την όμορφη οικογένειά της.
Γιώργος Κωνσταντινίδης - Πρώην Δ/ντής 4ου Γυμνασίου Χίου.
































