Μια σπουδαία απόφαση για όλους τους Μαστιχοπαραγωγούς.

Τετ, 12/02/2020 - 08:51

Τα Νένητα για μια ακόμα φορά δείχνουν την προοδευτικότητα και την πρωτοπορία τους, την στιγμή που οι περισσότεροι Συνεταιρισμοί και μαστιχοπαραγωγοί μιλούν χαμηλόφωνα και αναζητούν λύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την απώλεια των 348.000 € από την Ε.Μ.Χ.

 

Ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γεώργιος Τούμπος με το υπ´ αριθ. 115/27-1-2020 έγγραφο αίτημα του, προς το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Νενήτων (ο δεύτερος μεγαλύτερος Συνεταιρισμός), βοήθησε σημαντικά το Δ.Σ να αποφασίσει, για τα αυτονόητα, ΟΜΟΦΩΝΑ:

 

  1. Να γίνουν γνωστά τα πορίσματα του Γενικού Διευθυντή της ΕΜΧ και της τετραμελούς επιτροπής που αποτελείται από μέλη του Δ.Σ της ΕΜΧ, για να έχουν έγκυρη ενημέρωση με σαφή στοιχεία όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί, σχετικά με την απώλεια των 348.000 €.
  2. Να μην επιβαρυνθεί ούτε 1 € κανένας μαστιχοπαραγωγός, εξαιτίας της απώλειας αυτής των χρημάτων.

 

Σειρά και υποχρέωση τώρα έχουν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν όλοι οι υπόλοιποι Συνεταιρισμοί Μαστιχοπαραγωγών, ακούγοντας και προστατεύοντας όλα τα μέλη τους.

 

Μονόδρομος είναι για τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΕΜΧ, ο άμεσος καθορισμός της ημερομηνίας σύγκλισης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων, που είναι το Ανώτατο όργανο της ΕΜΧ.

 

Χαίρομαι που οι αρχικές προσωπικές απόψεις και προσπάθειες μου προς αυτή την κατεύθυνση, έγιναν τώρα συλλογικές (όπως η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ) και εύχομαι να γίνουν καθολικές από όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων.

 

Το κύρος, η αξιοπιστία, η προστασία των Μαστιχοπαραγωγών, η ομαλή λειτουργία, η φήμη και η ανάπτυξη της ΕΜΧ είναι ευθύνη όλων μας.

 

Βασίλης Μυριαγκός

 

Μέλος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Νενήτων

Αντιπρόσωπος στην Γ.Σ της ΕΜΧ

Άλλες απόψεις: Του Βασίλη Μυριαγκού