
Αγαπητή Αλήθεια, νομίζω ότι ο αείμνηστος Αντώνης Γλύκας θα χαμογελά πλατιά για το θαύμα που επιτελεί ο εγγονός του, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΟΣ, στο πολυεθνικό, θερινό σχολείο του Ομήρου στο UCL.
Η Χίος σκέπτεται να τον καταστήσει Διευθυντή του Κέντρου Ομηρικών Σπουδών χωρίς ολιγωρία και να τον τιμήσει;
Η χώρα μας να τον αναδείξει σε πρεσβευτή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΟΥΝΕΣΚΟ προτού είναι αργά! Πολλοί 'ερίζουν την ρίζαν Ομήρου'!
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός, γνωρίζει το έργο του;
Κάνω αυτές τις σκέψεις καθότι είχα καθηγητή στα 82 του χρόνια τον Ομηριστή καθηγητή Ιωάννη Κακριδή στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης, το 1978-79, που μαζί με τον Νίκο Καζαντζάκη μετάφρασαν τηνΟδύσσεια!
Επίσης θυμάμαι τον αείμνηστο Αντώνη Γλύκα, όταν ήμουν σύμβουλος του Νομάρχη της Χίου (1986-88) να συζητάμε για την οργάνωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου και την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης.
Με εκτίμηση,
Αναστασία Μανδάλα
Αρχαιολόγος Mphil


































