Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Οι κουτσουλιές.... στην αλεπού... από το περιστέρι της Κιβωτού !

Τρί, 24/03/2020 - 06:25
Λευτέρης Πυκνής

Πλησιάζει η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας και ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της 25ης Μαρτίου ! Οι ιστορικές μνήμες της επανάστασης του 1821 από τα μαθητικά χρόνια του Δημοτικού σχολείου με τα ινδάλματα όλων των ηρώων με τις φωτογραφίες τους αναρτημένες σ'όλους τους τοίχους των τάξεων, που όλοι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες της εποχής μας εμφύσησαν και μας εμπέδωσαν την ιστορία του κάθε ήρωα και τα ανδραγαθήματα στα πεδία των μαχών μου ξύπνησαν τα πατριωτικά συναισθήματα της τότε εποχής αλλά καί την σημερινή συγκυρία των γεωπολιτικών διεκδικήσεων από άσπονδους φίλους και γείτονες μας !

Δεν γνωρίζω εάν σήμερα υπάρχουν στα σχόλια οι φωτογραφίες των ηρώων ! Εάν δεν υπάρχουν ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι Άρχοντες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να τις τοποθετήσουν για να μαθαίνουν τα μικρά Ελληνόπουλα την ιστορία μας !

Γέλασα στο διαδίκτυο με τις κουτσουλιές της φωτογραφίας στο κεφάλι του Σουλτάνου και αυτό που γράφει πάνω : Ότι δεν κατάφερε όλη η Ευρώπη το πέτυχε το πτηνό !

Και πράγματι βλέπουμε τόσα χρόνια η Ευρώπη να εκβιάζεται από τους εκβιασμούς και την τρέλα του Σουλτάνου και να χορεύουν όλοι καρτσιλαμά με τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις του για να εκπληρώσει τα όνειρα θερινής νυκτός για την δημιουργία της μεγάλης μουσουλμανικής Οθωμανικής αυτοκρατορίας .

Είδαμε ολοκάθαρα μετά τα τελευταία γεγονότα του Έβρου ότι απώτερος στόχος και σκοπός του είναι η Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά ! Αν και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση με την διεθνή κατακραυγή.....εν τούτοις βλέπουμε και ορισμένα ίσως και πολλά κράτη να το παίζουν δίπορτο λόγω των οικονομικών συμφερόντων που έχουν επενδύσει σε όλους τους τομείς στο Τουρκικό κράτος !

Είναι πιστεύω ευτυχής και ιδανική συγκυρία τόσο με τα επεισόδια στον Έβρο όσο και η πανδημία του Κορωνοϊού που μας βρίσκει επιτέλους ενωμένους όλους τους Έλληνες σχεδόν σαν μια γροθιά..... γιατί δυστυχώς υπάρχουν και ορισμένα ανεγκέφαλα μιάσματα που μας χαλούν την μανέστρα ! Μόνο ενωμένοι ενάντια σε οποιαδήποτε επιβουλή μπορούμε να μεγαλουργήσουμε όπως στην περίπτωση της σημερινής κατάστασης της πανδημίας του Κορωνοϊού που είναι χειρότερη από έναν Παγκόσμιο πόλεμο με χιλιάδες νεκρούς .

Δεν πειράζει που δεν θα κάνουμε παρελάσεις και δοξολογίες.....Ας είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και νοερά με την σκέψη και την Ψυχή μας ας δώσουμε το πατριωτικό και το Χριστιανικό μας παράδειγμα με την ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας πανταχού και τραγουδόντας τον Εθνικό Ύμνο !

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά !

Κουράγιο και υπομονή Ελληνίδες και Έλληνες ψηλά το κεφάλι και με πίστη και αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε ! Καλό ξημέρωμα !

Παραμονή της γιορτής της 25ης Μαρτίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασι;vτης

Άλλες απόψεις: Tου Λευτέρη Πυκνή