Χίος, Δευτέρα 20 Αυγούστου

Που πάμε; Που βαδίζουμε;

Τετ, 17/01/2018 - 16:06

Όσοι διαβάσουν το κείμενο που ακολουθεί θα με θεωρήσουν… χρυσαυγίτη. Το αν είμαι χρυσαυγίτης ή… αντιστασιακός (πάλαι ποτέ) όσοι με γνωρίζουν μπορούν να σας ενημερώσουν!

Διαβάζω λοιπόν… ό,τι πέσει στα χέρια μου! Έτσι από μια μικρή τριμηνιαία εφημεριδούλα («Δίαυλος», Σεπτ.-Οκτ.-Νοεμ. 2017) αντιγράφω το βιογραφικό του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα!... (ακριβής αντιγραφή: υπογραφή Κα Μ.Σ.):

«Ο κ. Τσίπρας γεννήθηκε το 1974. Έχει καταγωγή από το Αθαμάνιο και την Ελευθερούπολη. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Σπούδασε στο ΕΜΠ Πολιτικός Μηχανικός από όπου αποφοίτησε το 2000. Το 2003 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Πολεοδομία-Χωροταξία στο ΕΜΠ. Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στο χώρο της αριστεράς, καθώς οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1988. Συμμετείχε στην ομάδα μαθητών και συνομιλούσε με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων το 1990-1991. Αποχώρησε από την ΚΝΕ το 1991. Ως φοιτητής συμμετείχε στην ίδρυση της παράταξης "Εγκέλαδος".

Την περίοδο 1999-2003, ήταν Γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Το 2001 ο κ. Τσίπρας ταξίδεψε στην Ιταλία για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις εναντίον της Συνόδου Κορυφής στη Γένοβα. Ήταν ένα από τα 135 στελέχη που θεωρήθηκαν ύποπτα για πρόκληση επεισοδίων και στα οποία απαγορεύτηκε η αποβίβαση στο λιμάνι της Αγκόνας, με αποτέλεσμα να οργανώσουν επιτόπια ολοήμερη διαμαρτυρία, παρεμποδίζοντας την αναχώρηση του καραβιού, έως ότου επενέβη η Ιταλική Αστυνομία.

Έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής στις εκλογές του 2004. Τον Δεκέμβριο του 2004 αποχώρησε από τη Νεολαία και εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ και εν συνεχεία στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Τον Οκτώβριο του 2005 ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αλαβάνος, τον πρότεινε στο κόμμα ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων.

Σε ηλικία 31 ετών ο κ. Τσίπρας έγινε ο νεώτερος αρχηγός πολιτικού κόμματος στην ιστορία της Ελλάδος. Εν όψει των εθνικών εκλογών του 2009, ο κ. Τσίπρας υπέβαλε αρχικά πρόταση στο να είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, κάτι που δεν συνέβη τελικά. Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη Βουλή με 4,6% με τον κ. Τσίπρα να εκλέγεται για πρώτη φορά στην Α΄ Αθηνών κι έπειτα ομόφωνα Πρόεδρος της Κ.Ο. Στις εκλογές του 2012 τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη δεύτερο κόμμα (26,9%) με διαφορά μικρότερη των 3 μονάδων από τη ΝΔ η οποία σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Τον Ιούλιο του 2013 έλαβε χώρα το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο πολιτικό κόμμα, κατά το οποίο εξελέγη Πρόεδρος του κόμματος με ποσοστό 74%.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με 36,3% και 149 έδρες. Το πρωί της επομένης ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση συνεργασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κι έπειτα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που του έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και τον όρκισε Πρωθυπουργό.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεδείχθη και πάλι πρώτο κόμμα, αυτή τη φορά με 35,5% και 145 έδρες και 155 βουλευτές. Μετά την παραίτηση και την ανεξαρτητοποίηση 2 βουλευτών από το Νοέμβριο του 2015, η κυβερνητική πλειοψηφία αποτελείται από 153 βουλευτές. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας συζεί με την Περιστέρα Μπαζιάνα, με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχει αποκτήσει 2 γιους. Έχει δηλώσει άθεος και δεν έχει τελέσει θρησκευτική βάπτιση για τα παιδιά του.

Το 2015, επίσης, τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, με τον Μεγαλόσταυρο των Ιπποτών του Τάγματος του Παναγίου Τάφου. Σε αντίθεση με πολλά που λέγονται, θά’λεγα ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Είναι το Μνημόνιο μέσα στη μέση, βέβαια, αλλά αφού χρωστάμε χρήματα είναι κάτι το αναπόφευκτο. Αυτό και για την αντιπολίτευση, που δεν μας λέει όμως, πώς θα το ξεχρεώσει και από πού; Ο κ. Τσίπρας είναι ένας από τους λίγους καλούς Πρωθυπουργούς και του εύχομαι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο δύσκολο δρόμο της Πρωθυπουργίας του και Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2018.»

Από το κείμενο που υπογράφει η αξιόλογη κ. Μ.Σ. κρατάω τα εξής: α) ότι «συζεί με την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα», β) ότι «έχει δηλώσει άθεος», γ) ότι «δεν έχει τελέσει θρησκευτική βάπτιση για τα παιδιά του», και τέλος δ) ότι «τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο με τον Μεγαλόσταυρο των Ιπποτών του Τάγματος του Παναγίου Τάφου» (σ.σ.: πώς και γιατί μόνο ο Πατριάρχης Θεόφιλος γνωρίζει!).

Αγαπητοί αναγνώστες,

ΔΕΝ είμαι νομομαθής, ούτε φανατικά θρησκευόμενος. Όμως μου κακοφάνηκε όταν μας υποχρέωσαν να αφαιρέσουμε από τις ταυτότητές μας το Χ.Ο. (Χριστιανός Ορθόδοξος).

Και είμαι… περίεργος: Τι προβλέπει το Σύνταγμά μας; Επιτρέπει π.χ. να έχομε Πρόεδρο… Βουδιστή ή… Μωαμεθανό; Γιατί κανένας (μας) δεν αντέδρασε στην ορκωμοσία των αθέων που μας κυβερνούν «με τη βοήθεια του Θεού» (ή μήπως του Διαβόλου);

Βέβαια εδώ που φθάσαμε με τη νομιμοποίηση των ομοφυλοφίλων (και το γάμο μεταξύ τους) η αθεΐα του κ. Τσίπρα μας… μάρανε; Θεέ μου, τι θα δω ακόμα προτού κλείσω τα μάτια μου;

Και εν τω μεταξύ διαβάζω στον Χιακό Τύπο τις… «τρικλοποδιές» που δεν μπορεί να αποφύγει ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος (που τυχαίνει να έχομε και συγγένεια), που ενώ είναι πανέξυπνος (πονηρό τον αναφέρουν οι αντίπαλοί του) ασχολείται με θέματα που θα έπρεπε να ασχολείται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι να τον προτρέπουν οι «φίλοι» του να βγάλει εκείνος το φίδι από την τρύπα!...

Τελειώνοντας, εύχομαι αυτή η «λυκοφιλία» με τους Τούρκους να μας βγει σε καλό και τα Σκόπια να βάλουν νερό στο κρασί τους και να πάψουν να παριστάνουν τους «Μακεδόνες», εκτός βέβαια και αν θέλουν να προσαρτηθούν στην Ελλάδα και να αποκτήσουμε ακόμα ένα Νομό με οποιαδήποτε ονομασία μας βολεύει.

Εύχομαι Καλή Χρονιά στους αναγνώστες του κειμένου μου και καλή φώτιση από τον Ένα και Μοναδικό Θεό μας στους προύχοντες και τους κυβερνώντες μας, ο οποίος ελπίζω να έχει… γυρίσει από τις διακοπές του και να ρίξει και μια ματιά σε όσους πιστεύουν στην ύπαρξή Του (παρηγοριέμαι μόνος μου, ότι υπάρχει μεν Θεός, ο οποίος όμως μας έχει λησμονήσει… λόγω διακοπών)!