Συμφώνησαν ότι Διαφωνούν σ'όλα! Τραγελαφικά γεγονότα και παρατράγουδα ! Είχε απ'όλα ο μπαξές !

Πέμ, 05/12/2019 - 06:20
Λευτέρης Πυκνής

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν σ'όλα εκτός από την συνέχιση της επιτροπής για την οικοδόμηση της καλής γειτονίας .

Τα 70 χρόνια της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στα Βασιλικά ανάκτορα της Λορδέζικης πρωτεύουσας καθώς και στην Πρωθυπουργική κατοικία της daunik street 10 γιορτάστηκαν σ'όλο το μεγαλείο τους.

Ο μπαξές είχε απ'όλα ! Κι όπως λέει μια χιουμοριστική ατάκα : Μες τ'αγγειό η βιόλα και μυρίζει απ'όλα !

 Τώρα το τι θέλει να ερμηνεύσει αυτή η ατάκα νομίζω ότι είναι κάτι σαν κι'αυτό που λέει : πιας τ' αυγό και κούρευτο !

 Τα είδαμε και τ'ακούσαμε όλα και πάνω απ'όλα πουλούσαν πολύ τρέλα. Μέχρι και επεισόδια αντιζηλίας ! Για χειραψία μακράς διάρκειας και διασταυρούμενες ματιές κατά πρόσωπο. Λέτε να δούμε ερωτικό ειδύλλιο ; Πασαρέλα ομορφιάς και επίδειξη μόδας . Ο δικός μας σοβαρός με ευπρέπεια και προπαντός επικοινωνιακός προς πάσα κατεύθυνση με το χαμόγελο στά χείλη και με την γλωσσομάθεια του δίχως να έχει ανάγκη διερμηνέα πλην της Τουρκικής γλώσσας. Νομίζω ότι πήρε αυτό που επεδίωκε την στήριξη έστω και λεκτικά από τους περισσότερους συμμάχους και μάλιστα για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ προέβη σε ανακοίνωση για αποφυγή επεισοδίων στην γειτονιά μας από μέλη της συμμαχίας. Κάτι είναι κι αυτό .

Ο Σουλτάνος βλοσυρός και θυμωμένος . Όλοι κατήγγειλαν την άνομη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας . Μέχρι και την βλακεία που είπε ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας για γεωτρήσεις μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης αλλά επεσήμανε ότι αυτές θα γίνουν αφού ψηφιστούν από τα κοινοβούλια Τουρκίας και Λιβύης κάτι που προς το παρόν αποκλείεται γιατί στην Λιβύη δεν είναι δυνατόν.

Άλλο ωραίο ο καυγάς για το πάπλωμα μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Εμμανουήλ Μακρόν καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τρυντό που τον αποκάλεσε διπρόσωπο γιατί ενώ είναι πλούσια η χώρα του πληρώνει λίγα για την συμμαχία. Ξεχωριστή η παρουσία του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργικού ζεύγους του Λουξεμβούργου ! Παράδειγμα προς μίμηση ! Κουνιέμαι εγώ κι ο κώλος μου ! Αξιοθαύμαστη και γαργαλιστική η προβολή ήθους ύφους και ηθικής.

Σ'αυτήν την Ευρώπη και μ'αυτές τις φιλικές παρέες ζούμε και μεγαλώνουμε και εμπιστευόμαστε τις τύχες μας και των παιδιών μας. Καλά όλοι οι ξένοι κοιτάζουν τα συμφέροντα των κρατών τους και καλά κάνουν, αλλά τα Αριστερόστροφα αρρωστημένα εξαφτέριγα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρωτοστατούντος του πρώην πρωθυπουργού Αλεξίου πασών των Ρωσιών γιατί προτού ενημερωθούν για τα πεπραγμένα στο Λονδίνο έσπευσαν να αμωλύσουν το δηλητήριο και την χολή τους προσπαθώντας να σπείρουν τον πανικό για να καρπωθούν όπως πιστεύουν πολιτικά κέρδη; Και μάλιστα την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από το Λονδίνο ότι άμεσα θα ενημερωθούν όλοι οι αρχηγοί από τον υπουργό εξωτερικών με την σύγκληση της διακομματικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας .

Φαίνεται ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν και να πιστέψουν ότι μπροστά τους βρίσκεται ένας πανέξυπνος Πρωθυπουργός με συνέπεια Λόγων καί Έργων με γνώσεις και μόρφωση και τα πολιτικά γονίδια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενός πολιτικού που έβλεπε 50 χρόνια μπροστά στο μέλλον.

Όσο βέβαια με τον Σουλτάνο άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε ! Ίσως στα μουλωκτά κάτι άρπαξε με τον εκφοβισμό του λαθρομεταναστευτικού. Αυτός στο τέλος θα έχει την τύχη παλαιών ηγετών της πατρίδος του.

Βέβαια καλά κάνουν οι Αρχηγοί των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας και προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο γιατί όποιος θέλει ειρήνη πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο . Και μια ακόμη συμβουλή προς τον Μεγαλοπρεπή Σουλτάνο μην παίζεις με την φωτιά γιατί θα τσουρουφλιστείς ,η Κρήτη είναι σταθερό αεροπλανοφόρο και ντυμένη αστακός . Φίδι στον κόρφο του όποιος πλησιάζει στα Ελληνικά νερά και σύνορα και στο Αιγαίο και την Κρήτη αλλά σ'όλη την Ελληνική επικράτεια .

Εύχομαι να πήρε το μάθημα του από την Ευρώπη και την δύση και να βάλει μυαλό και να σταματήσει να πουλάει τρέλα . Καλή φώτιση από τον Αλλάχ ή όπου πιστεύει γιατί δυστυχώς κάπου κρύβεται κι ο Μαμμωνάς με τις μυστικές συναντήσεις και συζητήσεις για κάθε είδους κερδοφορίας επιχειρήσεις .

Καλό ξημέρωμα !

Χίος 5 Δεκεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή