Τα παιδιά σκέπτομαι

Τετ, 23/11/2022 - 09:47

Είμαι συγκλονισμένος! Από την πρώτη μέρα θέλω να γράψω και το αποφεύγω προσπαθώντας να πάρω μια χρονική απόσταση από την "πρώτη μπόρα". Νιώθω σαν να βιώνω μια προσωπική και οικογενειακή απώλεια! Αναφέρομαι στις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου.

Να ξεκαθαρίσω ότι ούτε γνώριζα, ούτε καίγομαι να γνωρίσω τον ιδρυτή της ΜΚΟ και πολυβραβευμένο Πατέρα της εκκλησίας μας. Τα παιδιά σκέφτομαι! Αυτά και μόνο αυτά!

Δεν κρύβω ότι θαύμαζα και θαυμάζω τον πατέρα Αντώνιο για το έργο του και πραγματικά θέλω να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία ανάμιξη σε όλα αυτά. Τα παιδιά, όμως, ήταν αυτά που ήθελαν στήριξη, τα παιδιά είναι αυτά που θέλουν στήριξη και τα παιδιά είναι αυτά που έχουν σημασία!

Οι καταγγελίες μένει να αποδειχθούν και η δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Όποιος αποδειχθεί ότι έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις να τιμωρηθεί παραδειγματικά!

Τα παιδιά συνεχίζουν να βρίσκονται στις δομές της κιβωτού και έχουν την ανάγκη μας. Έχω την τύχη να γνωρίζω εθελοντή ο οποίος έχει δώσει την ψυχή του γι' αυτά τα παιδιά. Η καθημερινότητά του περιστρέφεται γύρω από τις ανάγκες της δομής. Μέσω αυτού έχω μάθει για την ύπαρξη εθελοντών και δωρητών και τον καθημερινό αγώνα που συντελείται για την πολύπλευρη στήριξη των παιδιών.

Οι καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες μέρες κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή μας από τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία. Πρέπει να σκεφτούμε τα παιδιά και να μείνουμε κοντά τους. Κάθε χρόνο τις γιορτές δινόταν από το υστέρημα του καθενός μας σημαντικές δωρεές προς τα παιδιά της Κιβωτού. Το ίδιο να γίνει και φέτος. Να στείλουμε τα δώρα του Αγίου Βασίλη στα παιδιά και να μην επηρεαστούμε από τις κραυγές του άρον άρον σταύρωσον αυτόν. Γιατί δεν θα σταυρωθεί μόνο ο παπάς και οι συν αυτώ αλλά και τα παιδιά. Τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα για ό,τι πέρασαν και ό,τι περνάνε.

Απευθύνομαι σε κάθε ανώνυμο δωρητή της Κιβωτού και σε κάθε άλλον που μπορεί να δώσει κάτι από το υστέρημά του και τον προτρέπω φέτος, ειδικά φέτος, να είναι δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Απευθύνομαι σε κάθε σύλλογο που στο παρελθόν συγκέντρωσε δώρα για κάθε παιδί της Κιβωτού του Κόσμου και τον καλώ και φέτος να επαναλάβει τη συγκεκριμένη δράση. Τέλος, καλώ την τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού, να πρωτοστατήσει προς την κατεύθυνση αυτή έτσι ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο των παιδιών.