Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Τελευταία απάντηση στον "σύντροφο" Μάρκο

Σάβ, 28/10/2017 - 14:26

 <<Ου χρείαν έχουσι οι ισχύοντες ιατρού, αλλ΄οι κακώς έχοντες>> (ο Κύριος).
 
Φίλε Μάρκο (Σκούφαλε),
            Σου απαντώ εδώ, για τελευταία φορά, διότι –ξέρεις– η σιωπή ενίοτε εκλαμβάνεται ως αδυναμία και δεν ήθελα να σου δώσω μια τέτοια εντύπωση.
            Άσε τις κουβέντες περί κηρυγμάτων, Εκκλησιών, κλπ., διότι δεν μπορούν να σταθούν στο δικό σου στόμα.
            Τα πράγματα είναι απλά και ξακάθαρα: Σου έθεσα 10 συγκεκριμένες ερωτήσεις, για τη στάση του ΚΚΕ σε πολλά θέματα και ουδεμία απάντηση έλαβα. Τι συνέβη; Κατάπιες τη γλώσσα σου; Μόνος σου είπες να μιλάμε με επιχειρήματα. Επιχειρήματα, βεβαίως, στην περίπτωσή μας χρειάζεται να παραθέσει αυτός που προσπαθεί να ανατρέψει αυτό που πιστεύει όλος ο κόσμος και όχι το θέσφατο (που εσύ αμφισβητείς). Εκτός εάν θεωρείς ότι η πειθώ δεν είναι εργαλείο διαπραγμάτευσης, αλλά η βία (συνήθης τακτική επιβολής του κομμουνισμού).
            Μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου και μην υποκρίνεσαι ότι δεν αναφερόσουν σε μένα ή ότι <<μπορεί να διάβασες ένα άρθρο και από έντυπο εκτός Χίου>>. Εκτός εάν ο Περισσός σε όρισε εκπρόσωπο Τύπου του ανά το πανελλήνιο. Όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν ότι το άρθρο σου αναφερόταν σε μένα, μιας και πρόσφατα σας ξεσκέπασα, όταν επιχειρήσατε έναν γνήσιο Αντιστασιακό και αγωνιστή της πατρίδας μας να τον παρουσιάσετε ως στέλεχος δικό σας δίχως να είναι. Σε κάτι τέτοια, Μάρκο μου, πάντα θα με βρίσκετε μπροστά σας, δημόσια. Να ξέρεις, πάντως, ότι αυτή η υποκριτική δεν ταιριάζει σε άνθρωπο που λέει ότι είναι Αριστερός. Γι΄ αυτό άσε <<τις μύγες και τα μυγιάσματα>> για τις μυγοσκοτώστρες…
            Τον <<Στόχο>> δεν τον διαβάζω ούτε έχω κάποια σχέση, αλλά εάν κι αυτός σου προκαλεί … εμετό (όπως είπες κάποτε και για το <<Προς την Νίκην>>, που διαβάζω και είμαι συνδρομητής εδώ και 30 χρόνια) μην τον διαβάζεις γιατί θα αλλοτριώσει τον … Μπολσεβικισμό σου με άρωμα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού (και πιθανόν να σου φέρει ναυτία…).
            Σταμάτα τη χρήση ενός ξύλινου, ισοπεδωτικού και απαξιωτικού λόγου, διότι δεν πείθει κανέναν. Σου είπα και άλλοτε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη τετραετία ήσασταν τέσσερις και έμεινες μόνος.
            Τέλος, θα σου πρότεινα να αναθεωρήσεις την ακραιφνή κομμουνιστική σου στάση ευρύτερα και να μην αισθάνεσαι μειονεκτικά γι΄αυτό που είσαι, διότι είσαι εικόνα του Θεού, πλασμένος <<καθ΄ομοίωσιν>> Του. Συνεπώς, μην απολογείσαι για το τι σπούδασες και με ποιο βαθμό πήρες τα πτυχία σου (αυτά είναι δευτερεύοντα για τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες), διότι δεν νομίζω να σε είπε κανένας αγράμματο ! Τουναντίον, απορίας άξιον είναι πώς ένας τέτοιος άνθρωπος να μην μπορεί να διακρίνει την αλήθεια απ΄ το ψέμα !
Χαίρε !-
 
 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου