21 μετάλλια, παρά τις δυσκολίες, από τους αθλητές των "Ιώνων"

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Σωματείου να αποκτήσει τους δικούς του... τροχούς
Παρ, 29/06/2018 - 14:58

Παρά τις δυσκολίες, ελλείψει δικού τους οχήματος γεγονός που περιορίζει τις προπονήσεις τους, και αυτή τη φορά οι αθλητές του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου "Ιωνες" κατάφεραν να αποσπάσουν 21 μετάλλια  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου «ΟΠΑΠ 2018» της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α, που έγινε στο Ο.Α.Κ.Α στις 23 και 24 Ιουνίου.

Η Πρόεδρος του Σωματείου, Μαρκέλλα Αγιασμάτη, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αθλητών του σωματείου αλλά κυρίως στο πόσο καλό έχει κάνει ο αθλητισμός όχι μόνο το σώμα τους (ως θεραπεία) αλλά και στην ψυχή τους, στην κοινωνικοποίησή τους κ.α.

Το αθλητικό σωματείο της Χίου για τα άτομα με αναπηρία είναι το μόνο που υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, μ' αυτή τη συγκροτημένη μορφή, έχει 55 μέλη, από 8 έως 45 ετών και εκτός του αθλητικού πεδίου έχει αναπτύξει και κοινωνικές δράσεις, όπως μαζώξεις  των παιδιών το Σαββατοκύριακο π.χ. για μπάνιο.

Η κα Αγιασμάτη επισήμανε ότι συνεχίζουν την προσπάθεια να αποκτήσουν το δικό τους όχημα, έχοντας σε εξέλιξη λοταρία (με 2 ευρώ ο κάθε λαχνός) και από τα γραφεία του σωματείου στην οδό Δημοκρατίας) και μέσω εκδήλωσης που προγραμματίζουν στην Φάρκαινα στις 18 Ιουλίου.

Η ίδια επισήμανε ότι ο επόμενος αθλητικός σταθμός είναι στις 5 Ιουλίου οι περιφερειακοί αγώνες ΑμεΑ που θα γίνουν στη Χίο με συμμετοχή αθλητών από τους συλλόγους (γιατί δεν έχουν αθλητικά σωματεία εκεί) Μυτιλήνης, Λήμνου και Σάμου, ενώ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις χορηγίες  HELLENIC SEAWAYS (ακτοπλοϊκά εισιτήρια) και του KANARIS TOURS (πούλμαν και οδηγό) για την μετακίνηση των  26 αθλητών τους στην Αθήνα, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Σχετικά Άρθρα