3η στο Παγκόσμιο Boccia Challenger η Ελιβάσετ Ιωσηφίδη

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΩΤΙΣΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΕΑ "ΙΩΝΕΣ"
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 04/09/2023 - 11:32
Η Ελισάβετ Ιωσηφίδου με τη μητέρα της, Πλουμή, αριστερά και τους προπονητές της δεξιά

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η χιώτισσα αθλήτρια των Ιώνων Ελισάβετ Ιωσηφίδου στην κατηγορία BC2 στη διοργάνωση του World Boccia Challenger, που διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας, 18 με 25 Αυγούστου 2023.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε τις επιτυχίες, με την κατάκτηση ακόμη ενός μεταλλίου, μετά την κατάκτηση του  χρυσού μεταλλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπότσια 2023. Μάλιστα στην Πολωνία αντιμετώπισε αθλήτριες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη (No 3 και Νο 5), ανεβαίνοντας έτσι στην παγκόσμια κατάταξη στην 21η θέση.

Η ίδια ευχαριστεί τους προπονητές της, Ηλία Αγδινιώτη και Κατερίνα Μπακαλέξη, την οικογένειά της που τη στηρίζει και είναι δίπλα της σαν «βράχος» για εκείνη, τους Βασίλη Ψαθά και Μαριάννα Καλαπόδα της ομάδας Μπότσια και το σωματείο των Ιώνων, που την πιστεύει και την στηρίζει εμπράκτως.

Και εις ανώτερα Ελισάβετ!

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Α.μεΑ. "Ίωνες", με αφορμή την επιτυχία της Ελισάβετ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η αθλήτρια του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ ΙΩΝΕΣ Χίου, κάνοντας, πριν λίγες μέρες, μία ακόμη εντυπωσιακή επίδοση κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην παγκόσμια διοργάνωση World Boccia Intercontinental Challenger που πραγματοποιήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας. Η Ελισάβετ για ακόμη μια φορά αγωνίστηκε με προσήλωση στο στόχο της και κατάφερε να διακριθεί και να πετύχει το μετάλλιο.

Η διοργάνωση World Boccia Challenger είναι από τις σημαντικότερες σε παγκόσμιο επίπεδο για το άθλημα του Boccia και η διάκριση της ελληνίδας πανελληνιονίκη, Ελισάβετ Ιωσηφίδου, αποδεικνύει  το ταλέντο και την αφοσίωσή της, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία BC2 γυναικών. Παράλληλα, με αυτή της τη συμμετοχή, η Ελισάβετ κατάφερε να ανέβει στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και είναι η 1η ελληνίδα αθλήτρια στο άθλημα του BOCCIA που πετυχαίνει τη διάκριση του μεταλλίου στην κατηγορία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Αθλητικό Σωματείο Ίωνες ΑΜΕΑ Χίου παρακολουθεί με ενθουσιασμό και περηφάνια την επιτυχία της αθλήτριάς του, Ελισάβετ Ιωσηφίδου, και στηρίζει την αγωνιστική της πορεία, η οποία  αντιπροσωπεύει την εξαιρετική αθλητική παράδοση και το «ευ αγωνίζεσθαι» που πρεσβεύουν οι ΙΩΝΕΣ ΑμεΑ ΧΙΟΥ!

Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στην Ελισάβετ, αλλά και στον προπονητή της Ηλία Αγδινιώτη και τη συνεργάτιδά του Κατερίνα Μπακαλέξη, που αξιολόγησαν σωστά το ταλέντο της από την πρώτη στιγμή και στέκονται δίπλα της τα τελευταία δύο χρόνια με σκληρή και καθημερινή προπόνηση και προετοιμασία που είχαν ως αποτέλεσμα τις φετινές νίκες και διακρίσεις της Ελισάβετ!

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ανοδική αθλητική της πορεία! Τα καλύτερα έρχονται!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΑΓΙΑΣΜΑΤΗ                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΑΔΑΣ»

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για την Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο World Boccia Challenger 202
3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για την Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο World Boccia Challenger 202
3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για την Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο World Boccia Challenger 202

Σχετικά Άρθρα