Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τον Παντελή Τζαμουτζαντώνη εξέδωσε ο Αιολικός!

Τετ, 10/10/2018 - 11:15
Ο διαιτητής Παντελής Τζαμουτζαντώνης

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Παντελή Τζαμουτζαντώνη και των βοηθών του, Γιώργου Πετρίδη και Κώστα Στεφάνου, όλοι από την ΕΠΣ Χίου, εξέδωσε ο Αιολικός σχετικά με τις υποδείξεις τους στο παιχνίδι όπου η ομάδα της Μυτιλήνης νίκησε με 2-1 την Καλλιθέα, την περασμένη Κυριακή 7/10/18 για τη Γ’ Εθνική Κατηγορία στο ποδόσφαιρο.

Στην ανακοίνωσή του ο Αιολικός εκφράζει τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τζαμουτζαντώνη, αναφέροντας αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αιολικού, μετά το τέλος του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ αγώνα της ομάδος μας για το πρωτάθλημα της Τρίτης Εθνικής κατηγορίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης την Κυριακή 7-10-2018 με το φίλο σωματείο της Καλλιθέας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα κριτήρια με τα οποία λάμβανε τις αποφάσεις της η διαιτητική τριάδα του αγώνα, με αποτέλεσμα να αδικείται η ομάδα μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απλά μια κακή αγωνιστική μέρα για τους τρεις διαιτητές, αφού έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία και τους έλληνες διαιτητές».

Την ανακοίνωση του Αιολικού υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Γριπιώτης.

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε.

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr