Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Α.Π.Ο Χίου: 40 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλου Ερασιτεχνών Ελλάδος

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 04/05/2019 - 12:42

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και περηφάνιας για τον «άθλο» του ΑΠΟ ΧΙΟΣ το 1979, πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος ,τη μοναδική μέχρι σήμερα πανελλήνια διάκριση του Χιώτικου Ποδοσφαίρου.

Παρουσία των σπουδαίων διεθνών παλαίμαχων  ποδοσφαιριστών, Παναγιώτη Κελεσίδη και Ανδρέα  Μπονόβα, το φίλαθλο κοινό της Χίου θυμήθηκε αλλα και  έμαθε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του Χιώτικου Ποδοσφαίρου σε μια συνδιοργάνωση από τον  Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Χίου – Βροντάδου και το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου.

Συγκινητικές ήταν και οι στιγμές που αντάμωσε η παλιά ομάδα του ΑΠΟ ΧΙΟΣ, καθώς ξανάζησαν την νικηφόρα πορεία μέσα από μνήμες και συναισθήματα.

Οι περισσότεροι παίχτες της ομάδας του 1979 ήταν παρόντες και τιμήθηκαν για την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και την συνολική προσφορά τους στο χιώτικο ποδόσφαιρο.

Μήνυμα στους συμπαίκτες του έστειλε ο προπονητής και μέλος της ομάδας Τάκης Κολίτσος καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.

 Να σημειώσουμε ότι έξω από την αίθουσα υπήρχε ένας «κουμπαράς» καθώς  από τη δράση, με εθελοντική προσφορά θα ενισχυθεί οικογένεια μαθητή του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δευ, 25/05/2020 - 08:03
Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων  για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf,  όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες