Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Δεν επηρεάζει ο κορωνοϊός τους αγώνες

Την Κυριακή στις 4 μ.μ. στο Κλειστό ο ΒΑΟΛ αντιμετωπίζει τον Ερμή Σχηματαρίου
Παρ, 06/03/2020 - 15:52
basket_ball_baol

Κανονικά θα  διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο οι προγραμματισμένοι αγώνες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χίου, όπως και εκείνοι των εθνικών κατηγοριών στους οποίους τοπικά περιλαμβάνεται η αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών του ΒΑΟΛ με τον Ερμή Σχηματαρίου στις 4 μ.μ. την Κυριακή στο Κλειστό της Χίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Γιάννη Μανάρα, υπάρχει επικοινωνία με τα Σωματεία, έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, λόγω του κορωνοϊού.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr