Επιτέλους Κλειστό Αθλητικό Κέντρο στα Ψαρά

Με μελέτη του εφοπλιστή Θαν. Ματρίνου
Τετ, 07/10/2020 - 17:22
φωτο αρχείου

Μια πολύ θετική εξέλιξη για το δήμο Ψαρών αποτελεί η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ», προϋπολογισμού 594.310,95 ευρώ, κατόπιν της με αρίθμ. 63920/2-10-2020 (ΑΔΑ:6Ψ4646ΜΤΛ6-47Α) απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για την κατασκευή, στο βόρειο τμήμα του οικισμού των Ψαρών και σε γειτνίαση με το γήπεδο 5Χ5 του δήμου, μιας κλειστής αίθουσας αθλητικών δραστηριοτήτων εμβαδού 300 περίπου τ.μ, η οποία θα αποτελείται από δύο τμήματα:

  1. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής που θα είναι και ο κύριος χώρος των δραστηριοτήτων, εμβαδού 228 τ.μ, με δυνατότητα λειτουργίας και ως χώρος συνάθροισης και
  2. την ομάδα των βοηθητικών χώρων που θα εξυπηρετούν τους χρήστες του γυμναστηρίου (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποθηκευτικός χώρος) με εμβαδό 120 τ.μ, η οποία θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, βόρεια του κύριου χώρου δραστηριοτήτων και σε επαφή με αυτόν.

 

Το σημαντικό αυτό έργο θα καλύψει πάγιες ανάγκες του δήμου, μιας και δεν υφίσταται ανάλογος χώρος άθλησης σήμερα στο νησί (δημόσιος ή ιδιωτικός) και θα συμβάλλει καταλυτικά στη βελτίωση των συνθηκών άθλησης των δημοτών μας, μαθητών και ενηλίκων. Θα συμβάλλει ταυτόχρονα στην ενθάρρυνση περισσότερων ατόμων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ο δήμαρχος και τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούν ολόθερμα τον εφοπλιστή κύριο Θανάση Μαρτίνο, επίτιμο δημότη Ψαρών, για τη σημαντικότατη συμβολή του, με τη χρηματοδότηση της τεχνικής μελέτης του έργου.

Σχετικά Άρθρα