Φιλικές αναμετρήσεις με πολλαπλές εμπειρίες για τα παιδιά της ΠΑΧ!

ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Η ΚΑΛΛΟΝΗ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/05/2016 - 08:19

Το προπονητικό κέντρο της Καλλονής, στους Λάμπου Μύλους, γέμισε το περασμένο σαββατοκύριακο από παιδιά που έπαιξαν ποδόσφαιρο και χάρηκαν τη συμμετοχή στις φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων της ΠΑΧ και του συλλόγου της Λέσβου.

Ήταν μια γιορτή, με τα παιδικά χαμόγελα από τις Ακαδημίες της Καλλονής και της ΠΑΧ να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το ποδοσφαιρικό φιλικό διήμερο, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους μικρούς αθλητές που συμμετείχαν όσο και σε όσους γονείς βρέθηκαν μαζί τους και παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους.

Συνολικά στο τουρνουά πήραν μέρος 160 ποδοσφαιριστές ηλικίας από 7 έως 12 ετών, που κέρδισαν χωρίς αμφιβολία σημαντικές εμπειρίες, ενώ οι προπονητές τους είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τους ίδιους σε συνθήκες αγώνα. Όμως το βασικότερο, κάτι που τονίζει και ο Νίκος Κλαδιάς, εκ των προπονητών της ΠΑΧ, ήταν ότι τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους μέσα από το παιχνίδι, στο διήμερο που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της Καλλονής.

«Τέτοιου είδους συναντήσεις, που γίνονται στα πλαίσια της συνεργασίας με την ομάδα της Καλλονής, έχουν να δώσουν πολλά στους νεαρούς ποδοσφαιριστές», δήλωσε στην «Α.Χ.» ο Νίκος Κλαδιάς, προσθέτοντας: «τόσο στο πλαίσιο το αγωνιστικό όσο και στο θέμα επικοινωνία - επαφή με κάποια άλλα παιδιά της ηλικίας τους, το κέρδος είναι μεγάλο. Στόχος αυτών τωνπαιχνιδιών είναι η διασκέδαση των παιδιών και η απόκτηση εμπειριών, όσο και η αξιολόγηση της δικής μας δουλειάς, ανταλλαγή απόψεων με τους αντίστοιχους ανθρώπους της Καλλονής, χωρίς αυτό να επικεντρώνεται αποκλειστικά στα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα έρχονται σε 2η μοίρα σε αυτές τις δράσεις. Άλλωστε πουθενά κανείς δεν κρατάει σκορ, είναι κάτι που σε αυτές τις ηλικίες δεν μας ενδιαφέρει».

Ο Νίκος Κλαδιάς επεσήμανε ότι στόχος μέσα από αυτά τα φιλικά είναι οι χιώτες παίκτες της Ακαδημίας να έρθουν σε επαφή με ομάδες υψηλότερου επιπέδου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σημαντικό είναι να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους και ομάδες οι οποίες θεωρούμε ότι βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από εμάς, γιατί θέλουμε το μέτρο σύγκρισης να είναι κάτι τέτοιο. Από αυτά τα παιχνίδια ένα παιδί μόνο κέρδος έχει».

Η ΠΑΧ στο φιλικό τουρνουά που έγινε στη Μυτιλήνη είχε παρουσία με 62 παιδιά, που χωρίστηκαν ανάλογα με τις ηλικίες τους σε 4 ομάδες, αγωνιζόμενα με αντίστοιχες ομάδες της Καλλονής. Ήταν ομάδες μεπαιδιά γεννηθέντα το 2004-2005, το 2006-2007, το 2008 και το 2009-2010. Η όλη δράση έγινε μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας σε αναπτυξιακό επίπεδο που έχει η Ποδοσφαιρική Ακαδημία Χίου με την Καλλονή.

Οι προπονητές της Χιώτικης Ακαδημίας, Νίκος Κλαδιάς, Κλείτος Κανετίδης, Μιχάλης Χατζηδάκης, Νίκος Κωστάλας ήταν μαζί με τα παιδιά της ΠΑΧ, ενώ αρχηγοί αποστολής ήταν ο Νίκος Τσακός και ο Νίκος Κλαδιάς που είχαν φροντίσει, με δεδομένο ότι τα παιδιά συνόδευαν και πολλοί γονείς από το νησί μας, να είναι όλα στην εντέλεια στο θέμα της οργάνωσης, για τις δύοημέρες που βρέθηκε η ΠΑΧ στη Λέσβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χιώτες προπονητές αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για περαιτέρω δράσεις σε αναπτυξιακό επίπεδο με τον υπεύθυνο Ακαδημιών της Καλλονής, Δημήτρη Γαβαλά και τους προπονητές των ηλικιακών ομάδων του συλλόγου της Λέσβου, ενώ και τις δύο ημέρες που διήρκεσαν τα παιχνίδια τα παρακολούθησε και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Καλλονής, Προκόπης Καρτάλης.

Αναλυτικά τα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή της ΠΑΧ στη Λέσβο και έπαιξαν στα φιλικά παιχνίδια ήταν:

Μάριος Πρελιάς, Σταμάτης Χριστοφοράκης, Γιάννης Χριστοφάκης, Νίκος Λαγκίνης, Αλέξανδρος Αμπαζής, Σέργης Νορέτσι, Γιώργος Καλλιοντζής, Νίκος Φουρνάρης, Φώτης-Λεωνίδας Μηλιάδης, Στέλιος Μπαχάς, Δημήτρης Μίχαλος, Νίκος Καλαϊτζής, Γιάννης Βασιλάκης, Γιώργος Χατζηδάκης, Παντελής Μπουρέκας, Ισίδωρος Μαΐστρος, Κώστας Λευκάκης, Κώστας Καραμανής, Αργύρης Πλωμαρίτης, Λάμπρος Νιαμονίτης, Τάσος Πατεράκης, Αντώνης Κούτης, Νίκος Μονιός, Εφραίμ Ρούσσος, Παναγιώτης Σταματέλος, Γιάννης Ζαννάρας, Γιάννης Παπαμονιώδης, Θεόδωρος Μαδιανός, Δημήτρης Μαδιανός, Γιώργος Σταυρινός, Ρεντιάν Άγκο, Αντώνης Μουτάφης, Σπύρος Καραπιπέρης, Στέλιος Μουλάκης, Νίκος Νομικός, Κοσμάς Μεννής, Στέφανος Λιγνός, Σωτήρης Πιτροπάκης, Θεοφάνης Κίτρινος, Σταμάτης Κίτρινος, Ιάσονας Καρτάλης, Ευγένιος Μονιός, Φλάρντι Κιάσι, Μιχάλης Σεζένιας, Γιάννης Διαμαντίδης, Παύλος Φαφαλιός, Γιώργος Θεοδωράκης, Φώτης Δόλωμας, Ευστράτιος Αριστείδου, Ευγενία Αριστείδου, Γιώργος Καλανδρόπουλος, Άρις Ξαφέρι, Κώστας Κρεατσούλας, Στέφανος Καϊμάκης, Γιώργος Κλήμης, Κώστας Κλήμης, Βασίλης Κακίτσης, Γιώργος Κακίτσης, Νίκος Χούλιαρης, Άγγελος Τζώρτζης, Ματθαίος Κλουβάς, Γιώργος Λύκος.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια-Λύκεια, μέσα Ιουνίου, η Καλλονή έχει εκφράσει την πρόθεση να στείλει 3 ομάδες ηλικιακών της κατηγοριών στο νησί μας για ένα ακόμη τουρνουά και αντίστοιχα φιλικά παιχνίδια με τις ομάδες της ΠΑΧ.

Σχετικά Άρθρα