Χάλκινη η Φωτεινή Παππά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Εφήβων - Νεανίδων

ΣΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ50 μ. MIXED, ΣΤΟ ΛΙΛΙΑΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ
Τετ, 16/06/2021 - 09:32
Στη σκυταλοδρομία 4Χ50 μ. mixed Εφήβων - Νεανίδων, η Εθνική μας ομάδα αποτελούμενη από τους Βασίλη Χατζηδάκη, Φωτεινή Παππά, Ισμήνη Ευαγγελάτου, Γιώργο Καλτσουκαλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική αποστολή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Εφήβων - Νεανίδων στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, στην πρεμιέρα, την Τρίτη (15/6/21), ενώ είχαν και μια 5η θέση στους βραδινούς τελικούς, αλλά και ρεκόρ.

Στη σκυταλοδρομία 4Χ50 μ. mixed Εφήβων - Νεανίδων, η Εθνική μας Ομάδα αποτελούμενη από τους Βασίλη Χατζηδάκη, τη χιώτισσα Φωτεινή Παππά, Ισμήνη Ευαγγελάτου, Γιώργο Καλτσουκαλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 1:09.97 που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ανήκε στους ίδιους  με 1:10.72 από τον πρωινό προκριματικό.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 100 μ. επιφάνειας Εφήβων ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με επίδοση 37.09. Ο Απόστολος Λαμπαδάρης, εξάλλου, βρέθηκε στη 2η θέση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα με επίδοση 37.36.                            

Στα 100 μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων, η Κατερίνα Μανιάτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 48.31, που αποτελεί νέο διπλό Πανελλήνιο Ρεκόρ Γυναικών - Νεανίδων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό της από τον πρωινό προκριματικό με 49.12.

Στα 400μ. επιφανείας Εφήβων ο Ιάσων Χίνος πήρε την 5η θέση με επίδοση 3:12.15.

Η αθλήτρια του Αθλητικού Ομίλου Αιγαίου, Φωτεινή Παππά δήλωσε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου: «Ειλικρινά, δεν έχω λόγια… Χίλια ευχαριστώ στον προπονητή μου Γιάννη Κάβουρα, την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με υποστήριξαν σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι. Εύχομαι τα ίδια και καλύτερα σε ολα τα παιδιά».

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη χιώτισσα αθλήτρια Φωτεινή Παππά και στη μεικτή Εθνική μας Ομάδα για τη σπουδαία διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων-Νεανίδων στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

«Η επιτυχία αυτή απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η αποφασιστικότητα, η σκληρή προπόνηση και η προσήλωση σε υψηλούς στόχους φέρνουν σπουδαία αποτελέσματα. Συγχρόνως δε, τιμάται και το νησί μας ακόμα μία φορά στο χώρο της κολύμβησης και εν γένει του αθλητισμού, από μία άξια αθλήτρια που αναμένεται να διαγράψει μία εξαιρετική πορεία.
Συγχαρητήρια στους προπονητές και την οικογένειά της, καλή και δημιουργική συνέχεια στις αξιολογότατες προσπάθειες που καταβάλλει.».

 

Πηγή: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος

Σχετικά Άρθρα